Cukinia w naszej diecie

Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje?

Podziel się:

Przeczytaj także:

Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy

Pokaż wszystkie komentarze

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Zloty food trucków Potrawy to nie wszystko - czyli jak stylowo nakryć stół wigilijny Kuchenne inspiracje - jarmuż Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana Ocalić kompot od zapomnienia Lato na talerzu. Warzywa sezonowe Czym kusi kuchnia węgierska? Wegańskie dania z grilla Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru Jadalne kwiatki Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni? Hummus libański