Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

"Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszne tagliatelle z sosem carbonara i kurkami. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii?
Więcej pomysłów na włoskie dania znajdziecie tutaj: Poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji

Składniki

  • 200 gramów makaronu,
  • 2 jajka,
  • 200 gramów wędzonego boczku,
  • 200 gramów kurek,
  • łyżka parmezanu,
  • ząbek czosnku,
  • ¼ szklanki śmietany 30 proc.,
  • pieprz i sól do smaku.

Podróżnicze inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Tradycyjny smalec z cebulką, jabłkiem i majerankiem Właściwości poziomek Młody kokos - praktyczne informacje Lato na talerzu. Warzywa sezonowe Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni? Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni! Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru Dlaczego warto jeść kiwi? Poznaj właściwości zarodków pszennych 20 największych kulinarnych wpadek Zapraszamy do Kuchni Otwartej Michała Molendy Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji?