Tagliatelle z sosem carbonara z kurkami

"Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszne tagliatelle z sosem carbonara i kurkami. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii?
Więcej pomysłów na włoskie dania znajdziecie tutaj: Poczuj się jak w prawdziwej włoskiej restauracji

Składniki

  • 200 gramów makaronu,
  • 2 jajka,
  • 200 gramów wędzonego boczku,
  • 200 gramów kurek,
  • łyżka parmezanu,
  • ząbek czosnku,
  • ¼ szklanki śmietany 30 proc.,
  • pieprz i sól do smaku.

Podróżnicze inspiracje

Podziel się:

Przeczytaj także:

Także w kategorii Kulinarne inspiracje:

Grzaniec krok po kroku. Co wybrać - wino czy piwo? Jakich przypraw użyć? Herbata po angielsku, czyli Five o'clock Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni? Czy ciasto francuskie jest naprawdę francuskie? Kulinarna podróż po Włoszech Dla kucharzy i kinomanów, czyli moje TOP 7 filmów o jedzeniu Śliwki - pyszny sposób na poprawę humoru Na czym polega fenomen food trucków? Zapomniany deser - szyszki z ryżu preparowanego Najpopularniejsze desery z różnych zakątków świata Dlaczego warto jeść arbuzy? Zalety truskawek