Wegańskie książki kucharskie, które spodobają się też mięsożercom

... , gdzie dzieli się przepisami na smaczne i oryginalne dania wyłącznie z warzyw. Nic dziwnego, że jej pierwsza książka kucharska okazała się tak wielkim sukcesem. Znajduje się tam aż 100 przepisów na bezmięsne ... w książce “Obfitość” czuć ...

dawno temu

Nie tylko surówka... Przepisy z kiszoną kapustą

... Kiszona kapusta to prawdziwe polskie superfood. Jest źródłem zdrowia, witamin i... naturalnym lekarstwem na wiele dolegliwości. Warto więc jeść ją jak najczęściej i to nie tylko w postaci surówki do dania głównego. Zebrałam dla was najlepsze ...

dawno temu

Kitchen Book TV prezentuje kapuśniak w tradycyjnej czeskiej wersji

... Zelňačka – zelná polévka to nic innego jak tradycyjny czeski kapuśniak. Czym ta zupa się różni od polskiego kapuśniaku? Przekonajcie się sami. Przepis pochodzi z kanału kulinarnego KitchenBookTV na Youtube. Zobacz też inne przepisy na dania z ...

dawno temu

Jajko na 6 sposobów

... Dlaczego warto jeść jajka? Są niskokaloryczne, zawierają pełnowartościowe białka i moc witamin oraz związków mineralnych. Ich największą zaletą jest to, że można wyczarować z nich wiele smacznych potraw. Poznaj kilka pomysłów na dania z jajkami. ...

dawno temu

Pieczarkowy zawrót głowy. TOP 10 przepisów z wykorzystaniem pieczarek

... . Mogą grać pierwsze skrzypce na talerzu, jednak jako dodatek będą równie smaczne. Zobaczcie dziesięć najlepszych przepisów na dania z pieczarkami. Smacznego! ...

dawno temu

Bez glutenu - bez wyrzeczeń. 13 bezglutenowych propozycji na domową imprezę

... nie przyjmujące glutenu z powodu choroby lub po prostu z wyboru, to warto o nich pomyśleć i przygotować coś specjalnego dla specjalnych gości. Poniżej znajdziesz 13 pomysłów na bezglutenowe dania na twoją imprezę. ...

dawno temu

Kiszona kapusta - przepis

... Kiszona kapusta to prawdziwe polskie superfood. Warto ją jeść nie tylko jako surówkę do dania głównego. Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu substancji. Badania naukowe wykazały jej lecznicze właściwości. Zobacz, jak zrobić kiszoną ...

dawno temu

Niemiecka sałatka ziemniaczana

... Szukasz pomysłu na szybkie i smaczne danie, a w lodówce jest tylko światło? Wypróbuj przepis na niemiecką sałatkę ziemniaczaną. Wystarczy tylko kilka składników, by wyczarować coś pysznego. ...

dawno temu

Garść informacji o brzoskwiniach. Dlaczego warto je jeść?

... Jesteśmy właśnie w samym środku sezonu na brzoskwinie - szkoda byłoby go przegapić. Te wakacyjne owoce nie mają sobie równych, jeżeli chodzi o ilość witamin i składników odżywczych. Poznaj ... właściwości brzoskwiń i zacznij je jeść codziennie – ...

dawno temu

13 smakowitych przepisów, w których cebula odgrywa główną rolę

... Cebula to takie magiczne warzywo, które zmienia smak każdej potrawy i sprawia, że staje się ona jeszcze lepsza. Poniżej znajdziesz 13 pysznych propozycji na dania, w których cebula odgrywa główną rolę. Które z nich wybierzesz? :) ...

dawno temu

Słoneczny koktajl prosto z San Escobar, czyli sabroso cóctel con San Escobar

... pod postacią koktajlu owocowego. Egzotyczne owoce, odrobina rumu, kilka kostek lodu i już możesz poczuć się jak na Esperal - największej plaży w kraju naszych saneskobarskich przyjaciół. Zapraszam po przepis prosto ze słonecznego San Escobar! ...

dawno temu

Przepis na mango lassi z dynią

... "Szybkie rączki" tym razem pokazują krok po kroku jak zrobić słodkie mango lassi - indyjski napój, do którego dodaliśmy polski akcent - dynię :-) Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania ... chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej ...

dawno temu

Wegetariańskie kotlety polecają się na obiad

... Bardzo lubię eksperymentować w kuchni i urozmaicać tradycyjne dania. Z drugiej strony jestem przeciwniczką marnowania jedzenia. Dlatego też kotlety z kaszy, ryżu, jajek czy gotowanych warzyw ...

dawno temu

Dobra zasmażka to podstwa - poznaj przepis na zasmażkę

... Tak, dobra zasmażka to podstawa smacznego kapuśniaku, jak i aromatycznego mięsnego sosu. Bez niej niejedno danie byłoby niekompletne. W prywatnych wiadomościach często pytacie mnie, jak zrobić dobrą ... zasmażkę i który jej stopień pasuje do ...

dawno temu

Twaróg nie tylko na śniadanie

... Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem to jeden z popularniejszych pomysłów na śniadanie. Jednak biały ser można wykorzystać na wiele innych sposobów - kluski, knedle, pierogi, roladki, ciasteczka... Zobaczcie 14 niebanalnych propozycji na danie ...

dawno temu

Kitchen Book TV prezentuje kolorowe bezglutenowe kopytka

... Kopytka nie muszą być nudne! Zobaczcie jak Karolina, która prowadzi kanał na YouTube Kitchen Book Tv przygotowuje kolorowe kopytka ze składników, które z pewnością znajdziecie w swojej kuchni. Takie danie skusi każdego niejadka. Więcej ciekawych ...

dawno temu

Właściwości granatów

... Owoce granatowca znane są od tysięcy lat i tego czasu uznawane są za źródło młodości, witalności i płodności. Zawierają wiele cennych witamin i składników odżywczych takich jak: witaminy A, B, C ...

dawno temu

Jak poprawnie wymawiać obcojęzyczne nazwy potraw i napojów?

... Kiedy wybierzemy się do restauracji serwującej niepolskie dania, może się okazać, że złożenie zamówienia będzie bardzo problematyczne. Jak wymówić nazwy takie jak prosciutto, paella, bruschetta, foie ... , wodą gazowaną i kruszonym lodem. OUZO  ...

dawno temu

Kasza gryczana w 12 niesamowicie smacznych odsłonach

... bazę do dań na słodko. Kasza gryczana ze względu na swoje liczne zalety zasługuje na znacznie więcej, niż bycie skromnym dodatkiem do drugiego dania... Przekonaj się sam! Poniżej znajdziesz 12 niezwykłych przepisów na potrawy, w których kasza ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Odmiany placków ziemniaczanych

... Placki z tartych ziemniaków to popularne danie w wielu światowych kuchniach. Zobacz czym różnią się niemieckie czy szwajcarskie placki ziemniaczane od tych, które goszczą na polskich stołach. ...

dawno temu

Kilka pomysłów na owocowe śniadania

... Śniadanie to obok obiadu i kolacji najważniejszy posiłek w ciągu dnia - nie można o nim zapomnieć. Ma ono dostać potrzebnej organizmowi energii, byśmy mogli stawiać czoła codziennym wyzwaniom. A co powiecie na owocowe śniadanie? Poznaj 7 ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... Blanszowanie to obróbka żywności, dzięki której zachowamy piękny, naturalny kolor, smak oraz większość składników odżywczych warzyw lub owoców, które następnie poddajemy mrożeniu lub dalszej obróbce ... - poniżej znajdziesz kolejne metody ...

dawno temu

Cebula w roli głównej - przepisy, ciekawostki, porady

... Cebula jest takim niepozornym, magicznym warzywem, który po dodaniu do dania zmienia jego smak na lepsze. Surowa, podsmażona czy zeszklona na złoto może stać się składnikiem praktycznie każdego dania ... praktycznie do każdego dania i wtedy ...

+ Pokaż więcej