Kitchen Book TV prezentuje kolorowe bezglutenowe kopytka

... Kopytka nie muszą być nudne! Zobaczcie jak Karolina, która prowadzi kanał na YouTube Kitchen Book Tv przygotowuje kolorowe kopytka ze składników, które z pewnością znajdziecie w swojej kuchni. Takie danie skusi każdego niejadka. Więcej ciekawych ...

dawno temu

Jak poprawnie wymawiać obcojęzyczne nazwy potraw i napojów?

... Kiedy wybierzemy się do restauracji serwującej niepolskie dania, może się okazać, że złożenie zamówienia będzie bardzo problematyczne. Jak wymówić nazwy takie jak prosciutto, paella, bruschetta, foie ... , wodą gazowaną i kruszonym lodem. OUZO  ...

dawno temu

Kasza gryczana w 12 niesamowicie smacznych odsłonach

... bazę do dań na słodko. Kasza gryczana ze względu na swoje liczne zalety zasługuje na znacznie więcej, niż bycie skromnym dodatkiem do drugiego dania... Przekonaj się sam! Poniżej znajdziesz 12 niezwykłych przepisów na potrawy, w których kasza ...

dawno temu
MATERIAŁ PROMOCYJNY

Odmiany placków ziemniaczanych

... Placki z tartych ziemniaków to popularne danie w wielu światowych kuchniach. Zobacz czym różnią się niemieckie czy szwajcarskie placki ziemniaczane od tych, które goszczą na polskich stołach. ...

dawno temu

Cebula w roli głównej - przepisy, ciekawostki, porady

... Cebula jest takim niepozornym, magicznym warzywem, który po dodaniu do dania zmienia jego smak na lepsze. Surowa, podsmażona czy zeszklona na złoto może stać się składnikiem praktycznie każdego dania ... praktycznie do każdego dania i wtedy ...

dawno temu

Kuchnia meksykańska - burrito, nachos, guacamole i nie tylko...

... Kuchnia meksykańska pełna jest ostrych smaków, kolorów, warzyw i aromatycznych przypraw. Burrito, tortilla, nachos, guacamole... to tylko kilka, przykładów dań, na które znajdziecie przepisy poniżej ... . Zapraszam was do zapoznania się z listą ...

dawno temu

Sekrety kuchni katalońskiej

... z kałamarnicą. Charakterystyczny dla tego dania jest ryż, który wcześniej barwi się na czarno naturalnym atramentem z kałamarnicy. Esqueixada – sałatka z marynowanym w soli i moczonym dorszem (zwanym ... – kiełbaski z siekanej wieprzowiny. Można ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... Dania – kulinarne tradycje Już od wielu lat Duńczycy mają bzika na punkcie zdrowego stylu życia i ekologii. Przekonałam się o tym osobiście, robiąc zakupy w małym sklepiku w Kopenhadze. Półki ... na co dzień? 281902 Tradycyjnym duńskim daniem, ...

dawno temu

Pora na pora! 12 smakowitych propozycji z porem w roli głównej

... Por to niedoceniane warzywo w naszej kuchni. Zazwyczaj używamy go jako dodatku do potraw - zup, sałatek czy surówek. Jednak por może grać również pierwsze skrzypce. Doskonale podkręci smak - surowy doda ostrości, zaś podduszony, blanszowany lub ...

dawno temu

Kasza kuskus w roli głównej

... się świetnie w daniach obiadowych, jak i deserowych. Posiada sporą dawkę błonnika i znacznie więcej białka niż ryż czy kasza perłowa. Jest niezwykle sycąca, a jednocześnie lekkostrawna i nie podrażnia żołądka ...

dawno temu

Fasolka szparagowa nie tylko z masłem i tartą bułką

... Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych letnich warzyw. Tradycyjnie podaje się ją z podsmażoną na maśle tartą bułką. W takiej formie może być osobnym daniem lub dodatkiem do obiadu ...

dawno temu

Przepis na zupę grzybową z kremową pianką

... "Szybkie rączki" pokazują krok po kroku jak zrobić pyszną zupę grzybową z kremową pianką. Co sądzicie o tym przepisie? Jakie dania chcielibyście zobaczyć w kolejnych odcinkach naszej serii? Więcej pomysłów na zupy znajdziecie tutaj: Zupy w ...

dawno temu

Jak się pozbyć zapachu czosnku?

... Czosnek to nie tylko świetna przyprawa,a le również roślina lecznicza, dlatego warto go jeść. Niestety dania doprawione świeżym czosnkiem pozostawiają po sobie przykrą "pamiątkę", a mianowicie ...

dawno temu

Sztuka jedzenia pałeczkami - kurs dla początkujących

... pozorem nie można, a co wręcz trzeba robić przy japońskim stole? Jeżeli już opanujesz sztukę jedzenia pałeczkami, przekonasz się, że dania kuchni Dalekiego Wschodu smakują o wiele, wiele lepiej, kiedy jesz je przy pomocy "japońskich sztućców". ...

dawno temu

Sekrety kuchni portugalskiej

... nieco chłodniejszy klimat niż np. We Włoszech czy w Hiszpanii, znajdziemy tu więcej ciężkich mięsnych dań, zawiesistych sosów i gęstych, kremowych zup. Jednak znajdziemy tak również najróżniejsze przystawki i bardzo słodkie desery. Koneserzy ...

dawno temu

Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... , to klasycznym zestawieniem będzie tatar z zimną, czystą wódką. Możemy również zdecydować się na czerwone wytrawne wino Pinot Noir. Tatar na świecie W różnych zakątkach świata możemy odnaleźć dania ... serem. 283994 W Peru surowe mięso ryby ...

dawno temu

Kalarepa w roli głównej

... zupę? Możesz także pokroić ją w plastry i podać z gorącym sosem, gdyż świetnie komponuje się z mięsem oraz innymi warzywami. Możliwości jest naprawdę wiele! Poniżej znajdziesz kilka ciekawych propozycji na dania z kalarepy. ... – możesz ją ...

dawno temu

Smacznie i po polsku

... Polska kuchnia uchodzi za ciężkostrawną i tłustą. Jednak nie warto rezygnować z tradycyjnych dań. Przygotowałam dla was listę najlepszych dań inspirowanych naszą rodzimą kuchnią. Zapewne są wam ...

dawno temu

Co zawiera kasza jaglana?

... na słone, jak i słodkie dania. Warto wprowadzić ją do jadłospisu przede wszystkim ze względu na liczne składniki odżywcze, które w niej znajdziemy. ...

dawno temu

O czosnku słów kilka

... Czosnek to jedna z najpopularniejszych przypraw świata. Jego walory smakowe są nie do przeceniania. Czosnek jest ostry i wyrazisty. Pasuje do wielu dań. Pasuje do mięs, zup, sosów, dipów, makaronów ... . Danie można wzbogacić natką pietruszki ...

dawno temu

Pomidory suszone w roli głównej

... Pomidory są bardzo wdzięcznym produktem w kuchni - dzięki nim praktycznie z niczego możesz stworzyć coś przepysznego! Poniżej znajdziesz 5 moich ulubionych przepisów z wykorzystaniem suszonych pomidorów. Dasz się skusić? :) ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... warzywach, mięsie i nabiale. Dania są pożywne, smaczne, urozmaicone. Bułgarzy do przygotowywania potraw używają dużej ilości czosnku, czubrycy, mleka, gęstego jogurtu i ostrej papryki zwanej luta czuszka ... , nazywane tam kiseło mliako, ...

dawno temu

Schab ze śliwką - na co dzień i od święta

... Czasami najprostsze rozwiązania wydają się najlepsze. Tak jest właśnie w przypadku schabu ze śliwką. To danie to klasyka polskiej kuchni. Nie może się bez niego obejść żadna rodzinna uroczystość ...

dawno temu

Czas na bataty! Pieczone, smażone, gotowane - które wybierzesz?

... Bataty możemy bez problemu kupić w supermarketach i sklepach warzywniczych. Słodkie ziemniaki można przyrządzać na wiele sposobów - gotowane, pieczone, smażone. W każdej postaci są pełne smaku. Lubią towarzystwo wyrazistych przypraw. Zobaczcie ...

+ Pokaż więcej