Pieczemy w domu chleb. Od czego trzeba zacząć?

... Co początkujący piekarz wiedzieć powinien? Swoją przygodę z pieczeniem chleba w domu powinniśmy zacząć od zgromadzenia potrzebnych akcesoriów. Wiele z nich z pewnością znajdziemy w swojej kuchni ... w wyrabianie pszennego ciasta. Do wyrabiania ...

dawno temu

Nie czekaj do tłustego czwartku - usmaż serowe oponki już dziś!

... na papierowych ręcznikach kuchennych, by wchłonęły nadmiar tłuszczu. Oponki i pączusie obsyp cukrem pudremi i... zajadaj ;-) Smacznego! 17456 ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na sałatkę z tuńczykiem

... Sałatka z tuńczykiem Kiedy wczoraj przeszukiwałam szafki kuchenne mając nadzieję, że znajdę w nich coś smacznego do schrupania, znalazłam puszkę tuńczyka i od razu w mojej głowie pojawił się plan ...

dawno temu

Domowa pizza jak włoska! Doprowadź ją do perfekcji

... Ciasto idealne Jeśli masz problem ze stworzeniem idealnego ciasta do pizzy, nie zapominaj o istnieniu wagi kuchennej. Z jej pomocą łatwo odmierzysz odpowiednią ilość mąki, tak aby ciasto nie było ani ...

dawno temu

Wszystko, co powinieneś wiedzieć o mące

... owsiane w robocie kuchennym albo młynku. Najlepiej dodawać ją do wypieków – wymieszana z mąką pszenną sprawi, że pieczywo będzie miało niezwykły aromat i więcej wartości odżywczych, mąkę jaglaną ...

dawno temu

Słodkie zawijanie, czyli jak zrobić rogaliki krok po kroku

... ;-) Zacznij od przygotowania następujących akcesoriów: duża miska, sito, stolnica, ostry nóż, blacha do pieczenia, papier do pieczenia. 285517 A do tego składniki na rogaliki: 750 g mąki pszennej (typ ...

dawno temu

Chcesz upiec makaroniki? Zobacz co może ci się przydać

... . Przy odmierzaniu składników konieczne jest skorzystanie z wagi kuchennej, która pomoże nam zrobić to dokładnie tak, jak jest w przepisie. Najlepiej gdyby waga posiadała specjalną miskę, umożliwiającą ...

dawno temu

Przekąski na wieczór filmowy

... ziemniaka w bardzo cienkie plastry (zadanie to ułatwi nam np. mandolina kuchenna), a następnie usmażenie ich na rozgrzanej patelni lub upieczenie w piekarniku. 281304 Znawcy domowych przekąsek dodatkowo ...

dawno temu

Zielona herbata - pij na zdrowie!

... do miseczki wsyp płaską łyżeczkę sproszkowanej zielonej herbaty i zalej 150-200 ml wody o temperaturze 70-80 stopni, a następnie przy pomocy spieniacza do mleka albo małej trzepaczki kuchennej szybkimi ...

dawno temu

Zapomniane warzywo - kalarepa

... przed obieraniem i spożyciem dokładnie umyć kalarepę pod bieżącą wodą, a następnie namaczać przez 10 min. w roztworze soli kuchennej. W ten sposób pozbędziesz się pozostałości ziemi, a co najważniejsze, bakterii chorobotwórczych i jaj pasożytów, ...

+ Pokaż więcej