Trujące kwiaty
... ! Wiele z nich jest również trujących! NIE można wykorzystywać ich w kuchni. W dodatku trzeba uważać na dzieci - nie mogą mieć z nimi żadnej styczności. ...
... ! Wiele z nich jest również trujących! NIE można wykorzystywać ich w kuchni. W dodatku trzeba uważać na dzieci - nie mogą mieć z nimi żadnej styczności. ...
... Dziś pierwszy dzień szkoły i znów w wielu domach pojawia się problem – co zapakować dziecku na drugie śniadanie? Kanapka z serem i szynką, banan albo jabłko, jakiś batonik i tak od poniedziałku ... , jogurty z musli, warzywa z hummusem, ...
... Galaretka z owocami w czasch, kiedy byłam dzieckiem była obowiązkowym punktem każdego urodzinowego przyjęcia moich kolegów i koleżanek, jak także imienin u cioci. Im więcej kolorów galaretki ...
... Nigella Lawson - brytyjska dziennikarka, autorka książek i prowadząca programy kulinarne. Znana jest chyba każdemu, kto choć trochę interesuje się gotowaniem. Jest jedną z pierwszych osób ... , które zaczęły gotować na ekranie i właściwie to ona ...
... Kupiłeś (lub wyhodowałeś) dorodną dynię - i co dalej? Trzeba coś z niej przygotować - zupa, muffinki, a może puree z dyni? Zanim jednak przystąpisz do gotowania, musisz wstępnie przygotować dynię ...
... do gotowania, musicie zaopatrzyć się w dobre żeberka. Najlepiej zakupić je u sprawdzonego sprzedawcy. Dobrej jakości żeberka powinny mieć jasnoróżowy kolor i niewielki przerost tłuszczu. ...
... Większość osób walczy z nadmiernym apetytem, ale niektórzy z nas mają problem z jego brakiem - dotyczy to nie tylko dzieci, ale także dorosłych, a szczególnie osób starszych. Mnie także dotknął ten problem, ale dzięki kilku poniższym radom mój ...
... Jedno jajko, a tyle możliwości! Jest ich tak wiele, że jajka możemy jeść codzienne pod inną postacią - jajko sadzone, jajko gotowane na twardo, na miękko, jajko po benedyktyńsku... Te propozycje ... przez 3-4 min – białko będzie lekko ścięte, a ...
... Na kanapce, w zupie, w chipsach, w sałatkach - awokado smakuje niepowtarzalnie. Warto jednak wiedzieć, że egzotyczny owoc powinniśmy jeść na surowo, gdyż pieczony lub gotowany traci cenne wartości odżywcze. ...
... strączków, do gotującej wody dodaj odrobinę kwasku cytrynowego lub octu. Groszek cukrowy najlepiej wykorzystać do sałatek i kremowych zup. Jest on także odmianą grochu, która najlepiej nadaje ... na maśle, dopóki się nie zeszkli. Następnie zalej ...
... smaków dzieciństwa, dlatego jego nazwa nigdy mnie nie zniechęcała, wręcz przeciwnie! Jeżeli masz ochotę poczuć się znowu jak dziecko, poznaj przepis na pyszny pleśniak. Poniżej znajdziesz kilka cennych rad, dzięki którym to kultowe ciasto będzie ...
... . Można je przygotować w 20 minut. Warto zaprosić do wspólnego pieczenia dzieci, będzie to dla nich doskonała zabawa. Więcej ciekawych przepisów znajdziecie tutaj. ...
... Zupy krem są świetnym pomysłem na szybki i zdrowy obiad, szczególnie jeżeli twoje dziecko nie lubi jeść warzyw. W kremowej zupie możesz przemycić praktycznie wszystko! A kiedy powiesz maluchowi ...
... Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje? ...
... Nie tylko dzieci uwielbiają słodkości - dorośli także! A gdy jeszcze słodką czekoladą zalane są wiśnie z nalewki albo w cieście wyczuwalna jest nutka likieru... na samą myśl ślinka cieknie ...
... na wiele sposobów, zarówno na słodko, jak i na słono. Komponuje się z mięsem, rybami, owocami morza, warzywami, jajkami, owocami. Nadaje się do zapiekania, gotowania, smażenia, sałatek placków, kotletów, farszy ...