Awokado – z czym łączyć?

... morza, np. z krewetkami i różnorodnymi serami. 17323 Nic nie robi tak na mnie dużego wrażenia jak pasta guacamole, którą stosuje się na przekąski z grilla, do mięsa, kanapek lub do chipsów, np ...

dawno temu

Włoska sałatka z kozim serem

... , ale można się do niego przyzwyczaić. Kozie sery są popularne m.in. w Grecji, Francji i we Włoszech. Mają nieco ostrzejszy smak niż krowie. Świetnie smakują solo, wraz z innymi serami na desce lub jako składnik wielu dań, zarówno na ciepło jak ...

dawno temu

Poznaj przepis na wytrawne babeczki ze szpinakiem

... Wiecie za co uwielbiam wytrawne babeczki? Za to, że można je przygotować na każdą okazję. Smaczne śniadanie, przekąska w pracy, podwieczorek, lekka kolacja, a nawet przystawka podczas imprezy - w każdej z tych ról wytrawne babeczki sprawdzą się ...

dawno temu

Oliwki w roli głównej

... . W sklepach możemy dostać oliwki zielone faszerowane serem, pasta paprykową czy anchois. W takiej formie stanowią świetną przekąskę. Czarne natomiast częściej dodaje się do sałatek i innych dań ...

dawno temu

Co dodać do granoli?

... Granola to świetny pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Przygotowanie jej w domu nie jest zbyt skomplikowane i nie zajmie ci dużo czasu. poza tym możesz do niej dodać te składniki, które najbardziej lubisz. ...

dawno temu

Zobaczcie jakie pyszności! 10 przepisów na roladę. Który wybierzesz?

... Rolada może stać się ozdobą każdego stołu. Jemy je na ciepło, na zimno w postaci wędliny, na co dzień, jak także od święta. Najlepiej smakują oczywiście te przygotowane samodzielnie, dlatego mam ...

dawno temu

Owsianka nie musi być nudna!

... tygodniach nie możesz już patrzeć na tę owsiankę. Wcale nie tak być :-) Płatki owsiane można przyrządzić na wiele sposobów - gotowane, zapiekane, na zimno, w wersji na słodko i na wytrawnie. Zobacz nasze propozycje i raz na zawsze pożegnaj się z ...

dawno temu

Przepis na pyszną sałatkę z tuńczykiem

... Sałatka z tuńczykiem to świetny pomysł na kolację, jak także imprezową przekąskę czy drugie śniadanie do pracy. Jej przygotowanie trwa zaledwie 20 min, jest smaczna i pożywna. Przekonałam cię do przygotowania tej sałatki? Świetnie! Zatem poznaj ...

dawno temu

Blanszuj to dobrze! Czyli jak blanszować różne warzywa

... Blanszowanie polega na potraktowaniu warzyw i owoców najpierw gorącą, wrzącą wodą, a następnie zimną. Dzięki temu nie tylko usuniesz znajdujące się w nich zanieczyszczenia, ale także zachowają one ... się inaczej - parząc i chłodząc dłużej lub ...

dawno temu

Jak zrobić musztardę?

... Musztarda to zimny sos, którego podstawowym składnikiem są ziarna gorczycy. Jej smak zależy przede wszystkim od proporcji składników, przypraw oraz rodzaju użytej gorczycy. Czy wiecie, że przygotowanie musztardy w domu wcale nie jest trudne? ...

dawno temu

Jedz sezonowo, czyli jesienne dania, które po prostu musisz przygotować

... Jesień rozgościła się u nas na dobre, jeszcze chwila, a niestety będzie musiała ustąpić miejsca zimnie... Zatem nie ma na co czekać - korzystaj ze smaków jesieni! Poniżej znajdziesz 12 przepisów na prawdziwie jesienne dania, których nie może ...

dawno temu

Co jeść, by nie przytyć w czasie urlopu?

... wyjazdów lubimy sobie pofolgować. Słodkie lenistwo przy hotelowym basenie czy na plaży, kolorowe drinki, słodkie przekąski, desery, kolacje w gronie przyjaciół... Cieszymy się piękną pogodą, słońcem ... więc jak ugnie się Twoja waga, kiedy ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... termicznej. Blanszowanie polega na krótkotrwałym, ale intensywnym ogrzaniu produktu spożywczego poprzez zanurzenie we wrzątku, a następnie szybkim schłodzeniu zimną wodą, ale to tylko jeden sposób ... zanurzasz produkt we wrzątku z dodatkiem ...

dawno temu

Poznaj przepis na falafele

... . Falafele są jedną z ulubionych wegańskich przekąsek prawie na każdej szerokości geograficznej. Poniżej znajdziesz sprawdzony przepis na smaczne i pachnące przyprawami falafele. Zapraszam! ... Składniki: 300 g suchej ciecierzycy, namoczonej ...

dawno temu

Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć!

... jest warta świeczki! A jeśli zrobicie je w świątecznym klimacie, to mogą stać się one nie tylko smakowitą przekąską po wigilijnej kolacji, ale także efektowną dekoracją stołu. Zatem mam dla was przepis ...

dawno temu

Uratuj galaretę, czyli co zrobić, by galareta była klarowna?

... do wrzącej wody zamiast do zimnej. Tylko nie panikuj - nic straconego, bo mętną galaretę da się jeszcze uratować. Jak to zrobić? Poniżej znajdziesz odpowiedź. ...

dawno temu
+ Pokaż więcej