Awokado – z czym łączyć?
... morza, np. z krewetkami i różnorodnymi serami. 17323 Nic nie robi tak na mnie dużego wrażenia jak pasta guacamole, którą stosuje się na przekąski z grilla, do mięsa, kanapek lub do chipsów, np ...
... morza, np. z krewetkami i różnorodnymi serami. 17323 Nic nie robi tak na mnie dużego wrażenia jak pasta guacamole, którą stosuje się na przekąski z grilla, do mięsa, kanapek lub do chipsów, np ...
... , ale można się do niego przyzwyczaić. Kozie sery są popularne m.in. w Grecji, Francji i we Włoszech. Mają nieco ostrzejszy smak niż krowie. Świetnie smakują solo, wraz z innymi serami na desce lub jako składnik wielu dań, zarówno na ciepło jak ...
... Wiecie za co uwielbiam wytrawne babeczki? Za to, że można je przygotować na każdą okazję. Smaczne śniadanie, przekąska w pracy, podwieczorek, lekka kolacja, a nawet przystawka podczas imprezy - w każdej z tych ról wytrawne babeczki sprawdzą się ...
... . W sklepach możemy dostać oliwki zielone faszerowane serem, pasta paprykową czy anchois. W takiej formie stanowią świetną przekąskę. Czarne natomiast częściej dodaje się do sałatek i innych dań ...
... Granola to świetny pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Przygotowanie jej w domu nie jest zbyt skomplikowane i nie zajmie ci dużo czasu. poza tym możesz do niej dodać te składniki, które najbardziej lubisz. ...
... Rolada może stać się ozdobą każdego stołu. Jemy je na ciepło, na zimno w postaci wędliny, na co dzień, jak także od święta. Najlepiej smakują oczywiście te przygotowane samodzielnie, dlatego mam ...
... tygodniach nie możesz już patrzeć na tę owsiankę. Wcale nie tak być :-) Płatki owsiane można przyrządzić na wiele sposobów - gotowane, zapiekane, na zimno, w wersji na słodko i na wytrawnie. Zobacz nasze propozycje i raz na zawsze pożegnaj się z ...
... Sałatka z tuńczykiem to świetny pomysł na kolację, jak także imprezową przekąskę czy drugie śniadanie do pracy. Jej przygotowanie trwa zaledwie 20 min, jest smaczna i pożywna. Przekonałam cię do przygotowania tej sałatki? Świetnie! Zatem poznaj ...
... Blanszowanie polega na potraktowaniu warzyw i owoców najpierw gorącą, wrzącą wodą, a następnie zimną. Dzięki temu nie tylko usuniesz znajdujące się w nich zanieczyszczenia, ale także zachowają one ... się inaczej - parząc i chłodząc dłużej lub ...
... Musztarda to zimny sos, którego podstawowym składnikiem są ziarna gorczycy. Jej smak zależy przede wszystkim od proporcji składników, przypraw oraz rodzaju użytej gorczycy. Czy wiecie, że przygotowanie musztardy w domu wcale nie jest trudne? ...
... Jesień rozgościła się u nas na dobre, jeszcze chwila, a niestety będzie musiała ustąpić miejsca zimnie... Zatem nie ma na co czekać - korzystaj ze smaków jesieni! Poniżej znajdziesz 12 przepisów na prawdziwie jesienne dania, których nie może ...
... wyjazdów lubimy sobie pofolgować. Słodkie lenistwo przy hotelowym basenie czy na plaży, kolorowe drinki, słodkie przekąski, desery, kolacje w gronie przyjaciół... Cieszymy się piękną pogodą, słońcem ... więc jak ugnie się Twoja waga, kiedy ...
... termicznej. Blanszowanie polega na krótkotrwałym, ale intensywnym ogrzaniu produktu spożywczego poprzez zanurzenie we wrzątku, a następnie szybkim schłodzeniu zimną wodą, ale to tylko jeden sposób ... zanurzasz produkt we wrzątku z dodatkiem ...
... . Falafele są jedną z ulubionych wegańskich przekąsek prawie na każdej szerokości geograficznej. Poniżej znajdziesz sprawdzony przepis na smaczne i pachnące przyprawami falafele. Zapraszam! ... Składniki: 300 g suchej ciecierzycy, namoczonej ...
... jest warta świeczki! A jeśli zrobicie je w świątecznym klimacie, to mogą stać się one nie tylko smakowitą przekąską po wigilijnej kolacji, ale także efektowną dekoracją stołu. Zatem mam dla was przepis ...
... do wrzącej wody zamiast do zimnej. Tylko nie panikuj - nic straconego, bo mętną galaretę da się jeszcze uratować. Jak to zrobić? Poniżej znajdziesz odpowiedź. ...