Morele - co warto o nich wiedzieć

... nas przed szkodliwym działaniem wolnych rodników odpowiedzialnych za rozwój chorób cywilizacyjnych oraz przyśpieszających proces starzenia organizmu. Jest bezcenny dla oczu i nadaje skórze młody zdrowy ... wygląd. Wystarczy zjeść trzy morele ...

dawno temu

Zasady gotowania w kuchence mikrofalowej

... Jedzenie przygotowywane w kuchence mikrofalowej może być smaczne i zdrowe, wystarczy pamiętać o kilku zasadach korzystania z tego urządzenia. ...

dawno temu

Co dodawać do smoothie? Najlepsze składniki

... Koktajle owocowe, czyli tzw. smoothies cieszą się sporą popularnością, ponieważ są zdrowe – dostarczają nam potrzebnych witamin, minerałów i antyoksydantów. Chętnie sięgamy po nie w ramach przekąski ... i zdrowych tłuszczów, które wspomagają ...

dawno temu

Jak odchudzić rosół? Czyli, co zrobić by rosół był mniej tłusty?

... Zdrowa dieta to przede wszystkim nie głodzenie się - każdy dietetyk ci to powie! Zdrowa dieta powinna być także smaczna, by szybko nie zniechęcić się do niej. Jeśli starasz się, by to co jesz ... , że będzie znacznie mniej kaloryczny. ...

dawno temu

Przepis na koktajl truskawkowy

... Koktajl truskawkowy jest nie tylko przepyszny, ale także bardzo zdrowy. Wystarczy nam 10 minut na jego przygotowanie. Co jeszcze można dodać do koktajlu, by był jedyny w swoim rodzaju? ...

dawno temu

Właściwości botwiny

... Botwinka to źródło wielu witamin i składników odżywczych. Warto skorzystać z sezonu na to zdrowe warzywo i włączyć je do swojego wiosennego jadłospisu. ...

dawno temu

Garść informacji o brzoskwiniach. Dlaczego warto je jeść?

... właściwości brzoskwiń i zacznij je jeść codziennie – dopóki mamy dostęp do świeżych i soczystych owoców, bo zimą pozostaną nam do dyspozycji suszone brzoskwinie, które z resztą są równie smaczne i zdrowe. ... , dlatego są polecane chorym na ...

dawno temu

Zielono mi! Jarmuż na 13 sposobów

... także w sklepach ze zdrową żywnością. Jarmuż uchodzi za najzdrowsze spośród zielonych warzyw. Zobaczcie, co można z niego przygotować. ...

dawno temu

Właściwości rabarbaru

... Rabarbar to roślina dobrze znana i lubiana. Kwaskowata, słodkawa, soczysta. Idealna na kompot, do ciasta, do babeczek. I przede wszystkim - zdrowa. ...

dawno temu

Warzywa i owoce z najmniejszą zawartością kalorii

... Znacie Piramidę Zdrowego Żywienia? Według najnowszych wytycznych Instytutu Żywności i Żywienia na pierwsze miejsce wśród grup produktów spożywczych zalecanych do spożycia awansowały warzywa i owoce ... , a także są bogate w błonnik i potas. ...

dawno temu

Tajniki kuchni japońskiej

... Kuchnia japońska zaliczana jest do najzdrowszych kuchni świata, ponieważ przeważają w niej warzywa, świeże ryby i owoce morza. Nic więc dziwnego, że Japończycy są długowieczni, szczupli i do późnej ... można kupić w sklepach z orientalną lub ...

dawno temu

Kasza jaglana - dlaczego warto ją jeść?

... Kasza jaglana jest jedną z najstarszych i najzdrowszych kasz, mimo to dość rzadko gości na naszych stołach. Charakteryzuje się oryginalnym smakiem, dlatego odnajdziemy ją w przepisach zarówno ... Co zawiera kasza jaglana Kaszę jaglaną ...

dawno temu

Przepis na koktajl z jabłek, jagód i mięty według Otylii Jędrzejczak

... Najprostszy sposób na dostarczenie organizmowi witamin i składników mineralnych? Oczywiście koktajl! A nikt nie robi tak pysznych i zdrowych koktajli, jak Otylia Jędrzejczak ;-) Spróbujcie koniecznie! ...

dawno temu

Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca?

... Bogaty w witaminę C, pyszny, zdrowy. Jest idealnym materiałem na ciasto, kompot i babeczki. Rabarbar. Choć rośnie przez całe lato, zbierać go wolno tylko do połowy czerwca. Dlaczego? ...

dawno temu

Biała herbata - sposób na zdrowie i długowieczną młodość

... na swoje dobroczynne dla naszego zdrowia właściwości jest warta swojej ceny. Coraz częściej możemy spotkać ją na sklepowych półkach i bardzo dobrze, gdyż biała herbata jest zdrowsza od tak cenionej przez nas herbaty zielonej. Poznaj właściwości ...

dawno temu

Ocalić kompot od zapomnienia

... . Teraz, kiedy sezon na owoce jest w pełni, warto przypomnieć sobie babcine receptury na pyszne, zdrowe kompoty. Możemy także eksperymentować z nowymi smakami, dodając do przygotowywanych napojów zioła, przyprawy i... kwiaty. ... kaloryczne. ...

dawno temu

Co dodać do granoli?

... Granola to świetny pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie lub przekąskę w ciągu dnia. Przygotowanie jej w domu nie jest zbyt skomplikowane i nie zajmie ci dużo czasu. poza tym możesz do niej dodać te składniki, które najbardziej lubisz. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiwi?

... importerowi kiwi, który w 1974 roku zauważył, że owoce aktinidii przypominają wyglądem nowozelandzkiego ptaka kiwi. Kiwi jest nie tylko smaczne, ale także bardzo zdrowe – zawiera szereg witamin, minerałów, luteinę i błonnik pokarmowy. Dlatego ...

dawno temu

Proste przepisy na pyszne zupy krem - nie oprzesz się ich smakowi!

... Zupy krem są nie tylko proste w przygotowaniu, ale jak to zupy - również bardzo zdrowe. Przygotować je można bowiem praktycznie z każdych ulubionych warzyw. My serwujemy dziś przepisy na kremy, które często goszczą na naszym stole i którymi ze ...

dawno temu

Zupa z jabłek - sekret zdrowia Norwegów

... Zupa z jabłek to jedno z ulubionych dań Norwegów i Duńczyków. Jest aromatyczna i bardzo zdrowa. Łagodzi ciężkie dolegliwości ze strony układu pokarmowego i wspomaga odchudzanie. Narody skandynawskie uważają zupę za sekret młodości i ...

+ Pokaż więcej