Za co kocham krewetki?

... Krewetki = silny afrodyzjak? Moja miłość do krewetek nie była z rodzaju tych „od pierwszego wejrzenia”. Musiało minąć kilka spotkań sam na sam, by na stałe zagościły w moim menu ... . Ja najczęściej wybieram krewetki w cieście, które smaży się ...

dawno temu

Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować?

... Sezon na kiszenie kapusty uważam za rozpoczęty! Nie ma nic lepszego jesienią i zimą niż surówka z kiszonej kapusty do obiadu! To prawdziwe źródło zdrowia, witamin i... naturalne lekarstwo ...

dawno temu

Fasolka szparagowa nie tylko z masłem i tartą bułką

... Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych letnich warzyw. Tradycyjnie podaje się ją z podsmażoną na maśle tartą bułką. W takiej formie może być osobnym daniem lub dodatkiem do obiadu ...

dawno temu

Co Włosi dodają do rosołu?

... i ich zamiłowanie do wyrobów mącznych, nie dziwę się, że znalazło swoje miejsce w ich menu. Naleśniki, które miałam okazję jeść, smakiem nie różniły się od naszych tradycyjnych placków ...

dawno temu

Oswoić krewetki

dawno temu

Tajniki kuchni francuskiej

... można było w niej maczać bagietkę. 283038 Déjeuner, czyli obiad spożywany jest między godz. 12 a 14. Składa się z kilku dań – jest zatem bardzo obfity. Najpierw serwowane są przystawki – entrée ... na danie główne. Składa się ono z mięsa ...

+ Pokaż więcej