Cała prawda o musztardzie

... może różnić się nieco smakiem i kolorem. Pasuje do przystawek, wędlin, mięs, serów, stanowi podstawę wielu sosów – zarówno tych przyrządzanych na ciepło, jak i na zimno. ... Musztarda to zimny sos wytwarzany na bazie ziaren gorczycy. Jej ...

dawno temu

Dlaczego powinniśmy pić czerwoną herbatę?

... herbata na upalne dni – czemu nie Cold brew to angielskie określenie parzenia herbaty na zimno. Tak, dobrze przeczytałeś – parzenia na zimno :). Jak się to robi? W bardzo prosty sposób. 17421 ... Jej smak cię zaskoczy, gdyż będzie znacznie ...

dawno temu

Zielona herbata - pij na zdrowie!

... chłodne okłady z naparu z zielonej herbaty. Zielona herbata na zimno Parzenie herbaty na zimno (z angielskiego cold brew) będzie idealnym rozwiązaniem na upalne dni. Tym sposobem możemy przyrządzić ... każdy rodzaj herbaty, zaczynając od ...

dawno temu

Sylwestrowe przekąski last minute, które przygotujesz w mniej niż 30 min!

... do 170 st. i piecz w nim roladę przez 20-25 min. Upieczoną roladę pokrój w grube plastry i poukładaj na talerzu. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Papryka faszerowana To moja ulubiona ... w pastry, poukładaj na podgrzanych ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na przekąskę idealną. Chrupiące pieczarki w cieście serowym

... do przegryzienia w trakcie meczu lub filmu dla czterech osób, koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem na chrupiące pieczarki w cieście serowym. Obiecujemy, że na składniki potrzebne do przygotowanie tej pomysłowej przekąski nie wydasz więcej ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na zakręcone mini pizze

... , koniecznie zapoznaj się z naszym przepisem na zwijane mini pizze z ciasta francuskiego. Na składniki nie wydasz więcej niż 20 zł. Smacznego! :) ... Mini pizze z ciasta francuskiego Spodziewasz się gości, a twoja lodówka świeci pustkami? Nie ...

dawno temu

Kandyzowana skórka pomarańczowa - nieodłączny składnik ciast

... Zbliża się czas świątecznych wypieków. Obowiązkowym składników wielu ciast jest smażona w cukrze skórka pomarańczy lub cytryny. Dodajemy ją do serników, pierniczków, babeczek, makowca, keksu ...

dawno temu

Pieczenie? To proste!

... Zostań mistrzem w pieczeniu ciast. Przygotowanie puszystego ciasta drożdżowego lub placka z owocami wcale nie jest trudne. Wystarczy poznać kilka kulinarnych sztuczek. ...

dawno temu

Schab ze śliwką - na co dzień i od święta

... na gorąco w towarzystwie ziemniaczanego purre i surówki, oraz na zimno np. w formie zalanej galaretą przystawki. Palce lizać! ... , sól, pieprz do smaku. Schab myjemy pod bieżącą zimną wodą i osuszamy. Długim nożem robimy w środku nacięcie, ...

dawno temu

Szarlotka króluje jesienią. 16 przepisów na szarlotkę

... Szarlotka to obok sernika jedno z najpopularniejszych ciast. Można ją przygotowywać na bardzo wiele sposobów. Szarlotka pochodzi z Francji. W wersji klasycznej składa się z półkruchego ciasta ...

dawno temu

Przepis na domowy marcepan

... Domowy marcepan świetnie sprawdzi się podczas dekorowania ciast, tortów, babeczek czy innych deserów. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Wystarczy rozpuścić cukier w gorącej wodzie, a następnie ...

dawno temu

Zrób marcepan domowym sposobem

... ! Poniżej znajdziecie niezawodny przepis na marcepan, który potem możecie wykorzystać do dekoracji świątecznych tortów, pierniczków i ciast albo stworzenia bożonarodzeniowych dekoracji. ... cukierniczego, trudniejszy sposób - jeśli nie posiadasz ...

dawno temu

Czekoladowy lukier? Czemu nie!

... Chcesz, aby twoje czekoladowe ciasto było jeszcze bardziej czekoladowe? Ozdób je czekoladową glazurką! Smacznego! ...

dawno temu

Karmelowe cuda - 10 przepisów na słodkości z karmelu

... Karmelowe ciasto, pierniczki z karmelem, orzeszki w karmelu, kawa z sosem karmelowym... na samą myśl aż ślinka cieknie! ;-) Zobacz jakie cuda można wyczarować z karmelu ;-) ...

dawno temu

Zawijany makowiec - idealny nie tylko od święta

... Jakie jest najbardziej świąteczne ciasto? Oczywiście makowiec! ;-) Nie wyobrażam sobie bez niego kolacji wigilijnej - kiedy już wszystkie potrawy zostaną zjedzone, babcia jak co roku zapyta: "no ... ? Masa makowa gotowa? Teraz czas na ciasto ;-) ...

dawno temu

Poznaj sekrety udanego lukru

... słowo "polewa", od razu sięgałam po te gotowe, które można kupić w sklepie. Teraz wiem jak wiele traciły na tym moje kubki smakowe... Teraz sama przygotowuję lukier, a moje ciasta i ciasteczka ... idealną do ozdabiania pączków, ciasteczek i ...

dawno temu

Rozgrzewające napoje - idealne na jesienne wieczory

... Ostatnio pogoda nas nie rozpieszcza - deszcz, mokro i zimno - jesień. Trzeba sobie jakoś radzić, więc każdy powinien zaopatrzyć się w podstawowy zestaw na jesień - ciepły koc, wełniany sweter i kubek ... rozgrzewającego napoju. To powinno ...

dawno temu

Co jadł Harry Potter? Zaczarowane przepisy z Hogwartu. Cz. 1

... magicznymi przepisami. To pierwsza część, w której dowiecie się jakie ciasteczka świąteczne serwowała mama Rona, jaki jest ulubiony trunek czarodziejów i - wreszcie - jak nazywa się ciasto, na którego sam widok Harry'emu ciekła ślnika ;-) ... ...

dawno temu

Sekrety perfekcyjnego biszkoptu

... wykładamy papierem do pieczenia. Uwaga! Papierem wykładamy tylko spód, ponieważ upieczone ciasto przyklei się do boków formy, tym samym nie opadając. Następnie do formy wlewamy masę i od razu wkładamy ... ciasto do piekarnika. Nasz biszkopt ...

dawno temu

Domowe ptysie jak z cukierni

... Ptysie. Wszyscy lubią ptysie - nie znam osoby, która nie zajadałaby się nimi :) Delikatne, chrupiące ciasto ptysiowe, a pomiędzy jego warstwami pyszny i lekki jak chmurka krem z bitej śmietany ... . Na samą myśl robię się głodna... Poniżej ...

dawno temu

Rurki z bitą smietaną jak za dawnych lat...

... Masz ochotę na rurki z bitą śmietaną? Ale te prawdziwe - w waflowej rurce z aksamitną bitą śmietaną. Do dziś pamiętam ich smak... W niedzielne popołudnia, kiedy było już za zimno na lody, rodzice ...

+ Pokaż więcej