Co zamiast masła? Kolorowe pasty do chleba

... , zdrowsze, no i tańsze. Można je przyrządzić z przygotowanych wcześniej składników lub wykorzystać resztki z obiadu. Takie „smarowidła” świetnie uzupełniają smak chleba i bułeczek, pasują także do ryżowych ...

dawno temu

Śniadanie na mieście? Czemu nie

... . Idealny początek weekendu Z kolei w soboty i niedziele, oraz w czasie urlopu, kiedy nie musimy zrywać się z łóżka skoro świt, również możemy rozpocząć dzień wraz ze swoimi najbliższymi ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku. Kalendarz imprez kulinarnych w październiku

... „Zasmakuj z UR”. Impreza odbędzie się w najbliższy weekend w campusie Uniwersytetu Rolniczego. 284302 Śląski Festiwal Kapusty (Wojsławice) W niedzielę 2 października w Arboretum w Wojsławicach koło ... uwzględnieniem odmian historycznych oraz ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - podpłomyki

... niedzielę przygotowywała ciasto na makaron do rosołu. Czasem z siostrą udało nam się uszczknąć kawałek ciasta, wtedy gniotłyśmy je w rączkach i kładłyśmy na rozgrzanej kuchni węglowej (oczywiście ...

dawno temu

Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować?

... Sezon na kiszenie kapusty uważam za rozpoczęty! Nie ma nic lepszego jesienią i zimą niż surówka z kiszonej kapusty do obiadu! To prawdziwe źródło zdrowia, witamin i... naturalne lekarstwo ...

dawno temu

Fasolka szparagowa nie tylko z masłem i tartą bułką

... Fasolka szparagowa to jedno z moich ulubionych letnich warzyw. Tradycyjnie podaje się ją z podsmażoną na maśle tartą bułką. W takiej formie może być osobnym daniem lub dodatkiem do obiadu ...

dawno temu
+ Pokaż więcej