Co to jest BLW i dlaczego wychwalam je pod niebiosa?

... Zachęca do jedzenia, usamodzielnia, uczy posługiwania się sztućcami. Baby Lead Weaning, czyli metoda, która zakłada naukę samodzielnego jedzenia już na początku wprowadzania dziecku stałych pokarmów, robi się coraz bardziej popularna. I nie ma w ...

dawno temu

ABC fotografii kulinarnej

... swoją przygodę z fotografowaniem jedzenia, na co zwrócić uwagę, jakie akcesoria zgromadzić, jak komponować talerz i kadr. ... eksperymentować, wówczas metodą prób i błędów uzyskamy w końcu zadowalający efekt. Stylizacja Stylizacja jedzenia, to ...

dawno temu

Jak zrobić owocowe lizaki w domu?

... patyczków do lizaków, które możesz kupić w internecie. Wystarczy obrać owoce ze skórki (jabłek, gruszek i śliwek możesz nie obierać), ponabijać je na patyczki, umoczyć w polewie i posypać posypką. Teraz ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku, czyli turystyka kulinarna

... się jak wytwarza się tradycyjne produkty. Liczy się nie tylko sam posiłek. Ważny jest również sposób podania – talerz, wspólna miska, a może liście? Do jedzenia będziemy używali sztućców, pałeczek ... i cierpliwość. Dlatego musi on być ...

dawno temu

Wiśnie - dlaczego warto je jeść?

... naturalnego przeciwutleniacza, a w ludzkim organizmie jest hormonem odpowiedzialnym za regulacje snu i czuwania. Dlatego regularne jedzenie wiśni może podnieść wydajność snu oraz uregulować cykl ... poziom złego cholesterolu, a przez to niweluje ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku. Kalendarz imprez kulinarnych w październiku

... ulicznego jedzenia w najlepszym wydaniu. 284300 Festiwal kulinarny „Ale pasztet!” (Kliczków) W sobotę 29 października zapraszamy natomiast do Zamku Kliczków (woj. dolnośląskie). Odbędzie się tam festiwal ... . „Należy przyrządzić ciasto z ...

dawno temu

Jak jeść kraby?

... ). Wyjmujemy górną i dolną połowę mięsa. Blaszki, chrząstki oraz skrzela nie nadają się jedzenia, więc należy pamiętać o ich oddzieleniu. Pozostało nam obrać szczypce i nogi w celu wydostania pozostałego mięsa ... . Można zrobić to poprzez ...

dawno temu

Mam apetyt na... Czyli co zrobić, by znowu chciało się jeść

... też zastosować się do poniższych rad – w moim przypadku podziałały. Mam nadzieję, że i dla ciebie będą pomocne. 1. Jedz regularnie Co to znaczy? Mówiąc regularnie mam na my myśli jedzenie 5-6 posiłków ... niż garść orzechów, 2 banany czy duże ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść słodkie ziemniaki?

... Długo nie mogłam przekonać się do tych słodkich warzyw. Za każdym razem, kiedy kierowałam wzrok w stronę pomarańczowych ziemniaków, dosięgały mnie wątpliwości dotyczącego sposobu, w jaki mogłabym je ... , jakie jadłam. Warto je jeść nie tylko ze ...

dawno temu

Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana

... ze specjalności są kiełbaski - z rusztu, z musztardą, frankfurterki, także knedle, które serwuje się z zupą lub pieczenią wieprzową albo na słodko z owocami. Od Włochów Niemcy zapożyczyli risotto, przygotowują je ... . Przygotowuje się je z ...

dawno temu

Kruche i delikatne faworki - lepszych na pewno nie jadłeś!

... Karnawał to czas smażenia pączków, oponek, róż i faworków. Tradycyjnie przygotowuje się je na tłusty czwartek, ale warto już teraz przetestować kilka przepisów, by wybrać ten najlepszy ;-) Najlepsze ... faworki, jakie do tej pory jadłam robi ...

dawno temu

Jedzmy pokrzywę!

... cukru we krwi, dlatego pomaga w leczeniu cukrzycy. Pokrzywa wpływa na wzrost czerwonych krwinek, gojenie raz oraz pomaga zatamować krwotoki. Dodatkowo wzmacnia cebulki włosów, regeneruje je i zapobiega ... , zwinąć je w roladę i pokroić na ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... , chorobami układu pokarmowego i sercowo-naczyniowego właściwie bez przeciwwskazań mogą jeść dania przyrządzone z patisonów. Patison w kuchni Młode patisony posiadają delikatną skórkę ... , której nie trzeba obierać, dlatego świetnie sprawdzą ...

dawno temu

Falafel. Poznaj przepis na przysmak kuchni arabskiej

... Falafele znają chyba wszyscy. Tradycyjnie przygotowuje się je z ciecierzycy. Choć falafele są jedną z ulubionych wegańskich przekąsek, to bardzo często można je spotkać w barach typu fast food ... na prawie każdej szerokości geograficznej. ...

dawno temu

Czy słyszałeś o zarodkach pszennych? Dlaczego warto je włączyć do diety?

... Żadne chia czy spirulina. Najlepsze superfoods znajdziemy w naszym kraju – to zarodki pszenne. Czy wiecie, dlaczego warto je jeść? ... nam mąki pszennej, ale są wcześniej oddzielane. Wzbogacają skład otrąb. Oczywiście można też zakupić je ...

dawno temu

Domowy syrop - nie tylko na kaszel

... Syropy, które możemy dostać w sklepach, nafaszerowane są chemią i sztucznymi barwinkami. Dlatego lepiej jest przygotować je samemu w domu, wówczas mamy pewność co się w nich znajduje. Przekonaj się, że nie jest to takie trudne, jak się wydaje! ...

dawno temu

Ziemniaki - jak je wybierać i przechowywać?

... Garść przydatnych "ziemniaczanych" porad Aby obrane ze skórki ziemniaki nie ściemniały, zalej je zimną wodą. Jeśli chcesz wydobyć smak kartofli ugotowanych do sałatki, dopraw je, kiedy są jeszcze ciepłe ... . Ziemniaki gotuj na małym ogniu i sól ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść arbuzy?

... . Arbuz w kuchni Najczęściej jemy go „na surowo”, pokrojonego w trójkątne plastry, ale gdyby tak zaszaleć i stworzyć coś znacznie ciekawszego? Zainspiruj się i przygotuj arbuza inaczej :). 282524 ...

dawno temu

Źródła zdrowych tłuszczów - poznaj je i ciesz się zdrowiem!

... Zdrowe, nienasycone tłuszcze - wiesz w jakich produktach ich szukać? Jeśli nie, to poniżej znajdziesz listę produktów, które powinieneś jeść, by utrzymać odpowiednią wagę ciała, czuć się i wyglądać ... zdrowo. Jednak pamiętaj, że każdy tłuszcz, ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiwi?

... cholesterolu i trójglicerydów nawet o 15 proc.? Dodatkowo badania udowodniły, że regularne jedzenie kiwi przez 8 tygodni może zwiększyć poziom dobrego cholesterolu we krwi. Przeprowadzone przez naukowców ... badania potwierdziły, że częste ...

dawno temu

Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie

... Jedz fasolkę na zdrowie Ojczyzną fasolki szparagowej jest Ameryka Południowa. Uprawiali ją Indianie. Do Europy trafiła za sprawą Krzysztofa Kolumba. W Polsce fasolka jest znana od XVI wieku ... (w wodzie lub na parze) i polaną smażoną na maśle ...

+ Pokaż więcej