Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... warzywa: ogórki, pomidorki koktajlowe, papryka, tarta marchewka świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy. Warzywa przetworzone: kiszone i konserwowe ogórki, papryka konserwowa, kukurydza ...

dawno temu

Królowa wszystkich przypraw

... z najdroższych przypraw na świecie i istnieje kilka jego substytutów. Powszechnie znane są dwa rodzaje kardamonu: zielony, który pochodzi z Indii oraz czarny – himalajski. Wysoka cena kardamonu ...

dawno temu

Oryginalne składanie serwetek

... na pół i zawijamy lub składamy ją dookoła. Tak złożone serwetki wystarczą, by nasz stół wyglądał elegancko i ciekawie. Możesz obok serwetki położyć kawałek zielonej gałązki bądź listki ...

dawno temu

Najnowsze trendy w sztuce nakrywania stołu

... , takie jak: szyszki, pachnące lasem gałązki sosny, piękny zielony mech, kora z drzew czy ręcznie robione podstawki pod naczynia z krążków drewna to idealne elementy do nakrycia w stylu retro ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera

... warzywne kotleciki z brokuła, ryżu i sera, a do tego pyszna zielona sałatka z czerwonym akcentem w postaci pomidorów. Zapraszam :) Jednak zanim zaczniesz przygotowywać wegetariański obiad, sprawdź ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść melony?

... stanowi świetny duet z szynką parmeńską – wystarczy, że pokrojonego na części melona zawiniesz w plastry szynki parmeńskiej i wspaniała przystawka gotowa :). Z kolei zielony melon idealnie pasuje do dań z owocami morza, a melon galia najlepiej ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiwi?

... . Ale czy wiedzieliście, że można nimi marynować mięso? To dzięki kwaśnemu smakowi, kiwi uzupełnia smak cielęciny i wołowiny. Jest bardzo smaczne z podsmażaną cebulą i z odrobiną zielonej pietruszki. Schab ...

dawno temu

Jajko sadzone, w koszulce, na miękko... - sposoby przygotowania jajek

... jajka i odczekasz 6-8 min – nie dłużej, bo po tym czasie kolor żółtka przybiera nieciekawy, szaro-zielony odcień. 284218 Jeżeli skrócisz ten czas do 5 min, uzyskasz ścięte białko i półpłynne żółtko ...

dawno temu

Meksyk w kuchni - przepis na burrito

... kwaśnej śmietany, 3/4 dojrzałego awokado, 4 łyżki kukurydzy, 4 liście sałaty, mały zielony ogórek, mały pomidor, 6 łyżek fasoli z puszki (czarnej lub czerwonej). Do podania: kwaśna śmietana i świeża ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... słonecznikowego szklanka mąki, łyżeczka soli, woda, przyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól, cząber, ostra papryka, chilli, szklanka zielonej soczewicy, 3 liście laurowe, 2 ząbki czosnku, 4 pieczarki ...

dawno temu

Czas na agrest!

... , żółty (lub biały) i zielony. Agrest pozytywnie wpływa na wzrok, wspomaga trawienie, łagodzi objawy stresu, pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową, pozytywnie wpływa na przemianę materii ...

dawno temu

Tajemnica udanego risotto

... risotto zależy wyłącznie od twojej pomysłowości i preferencji. Może to być łosoś, krewetki, zielony groszek, kurczak, cukinia, dynia, pieczarki, orzechy, zioła, przyprawy. Pamiętaj jednak, że mniej ...

dawno temu

Jak poprawnie wymawiać obcojęzyczne nazwy potraw i napojów?

... zielona papryczka. LASAGNE  – duże prostokątne płaty makaronu, przekładane farszem i zapiekane. LINGUINE  – włoski makaron wywodzący się z Genui, idealny do pesto i owoców morza. Wyglądem przypomina ...

dawno temu

Gdzie warto pojechać, żeby dobrze zjeść? Imprezy kulinarne w sierpniu

... także inne atrakcje. Warsztaty, gry i zabawy, koncerty, kolorowe mandale i oczywiście pełny wypoczynek wśród zieleni pod błękitnym niebem przy dźwiękach pięknej muzyki. 6-7 sierpnia 2016, Weekend Orientalny ...