Jedzmy pokrzywę!

... Prozdrowotne właściwości pokrzywy Pokrzywa od wieków wykorzystywana jest w medycynie naturalnej, gdyż jest cennym źródłem wielu witamin i składników odżywczych. Zawiera witaminę C, E, K, witaminy ... na chwilę do zimnej wody. Pokrzywa poddana ...

dawno temu

Jedzmy jabłka!

... zmniejsza reumatyczny ból stawów. 17500 Gotowane jabłka w postaci musu pomagają w leczeniu biegunek i choroby wrzodowej. Herbatka ze skórek jabłka ma właściwości dezynfekujące, dlatego pomaga uporać ...

dawno temu

Groszek cukrowy w roli głównej

... Właściwości groszku cukrowego Te zielone kuleczki zawierają witaminy C, K i E oraz te z grupy B, jak także fosfor, wapń i żelazo. Groszek cukrowy jest odmianą grochu, która nie wykształciła ...

dawno temu

Poznaj zalety kalafiora

... związków wolotwórczych, hamujących produkcję jodu przez tarczycę, nie jest on polecany osobom cierpiącym na niedoczynność tarczycy. Poza tym, kalafior, tak jak pozostałe warzywa kapustne ma właściwości ...

dawno temu

Jęczmienna, gryczana, jaglana, bulgur... - krótki przewodnik po kaszach

... Kasza manna 284168 Drobna, lekkostrawna kasza otrzymywana z pszenicy. Zawiera gluten. Jest pożywna, nadaje się do zagęszczania zup, deserów, kremów do ciast. Bardzo dobrze smakuje także solo ... w postaci mlecznej zupy czy budyniu. Jest polecana ...

dawno temu

Kasztany - teraz są najsmaczniejsze!

... . Podobno najsmaczniejsze kasztany są na Placu Pigalle... Jednak nie musisz jechać do Paryża, by cieszyć się smakiem pieczonych kasztanów. Jakie właściwości mają kasztany, jak je przyrządzić? ...

dawno temu

Jak obrać pomelo?

dawno temu

Lawendowa lemoniada

dawno temu

Lawendowy kurczak

dawno temu
+ Pokaż więcej