Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca

... . Kiedy pieczony łosoś będzie już gotowy posyp go listkami świeżej bazylii oraz grubo zmielonym pieprzem. Danie podaj z ryżem lub pieczonymi ziemniakami. 17583 Dorsz pieczony w pomidorach ...

dawno temu

ABC fotografii kulinarnej

... , ale także naczynie w jakim ją podamy, tło, dekoracje. Musimy zwrócić uwagę na kolory, linie, faktury, desenie, kształty. Po pierwsze: Potrawa. Musi wyglądać apetycznie i świeżo. Wybieramy ...

dawno temu

Kasza jaglana - dlaczego warto ją jeść?

... kaszy jaglanej, cebula, świeży koperek, 2-3 ząbki czosnku, bułka tarta, olej do smażenia, sól i świeżo zmielony pieprz. Kaszę jaglaną ugotuj według wyżej podanego przepisu. Czosnek i cebulę posiekaj ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... . Śledzie w Danii jada się na tysiąc sposobów. Tradycja nakazuje wręcz aby rozpoczynać uroczysty obiad od podania tej ryby. Dobrym towarzystwem dla niej jest piwo lub sznaps. Bardzo popularnym daniem ...

dawno temu

Jak wybrać świątecznego karpia?

... na nadejście gości. Tuż przed podaniem rybę obkładamy wiórkami masła i dekorujemy plastrami cytryny. Tradycyjny smażony karp najlepiej smakuje w towarzystwie ziemniaków z wody, kwaśnej kapusty z grzybami lub chrzanu ze śmietanką. Palce lizać! ...

dawno temu

Meksyk w kuchni - przepis na burrito

... kwaśnej śmietany, 3/4 dojrzałego awokado, 4 łyżki kukurydzy, 4 liście sałaty, mały zielony ogórek, mały pomidor, 6 łyżek fasoli z puszki (czarnej lub czerwonej). Do podania: kwaśna śmietana i świeża ...

dawno temu

Tradycyjny kapuśniak, ostra meksykańska czy aromatyczna czosnkowa? Poznaj 3 przepisy na rozgrzewające zimą zupy

... , szczypta kuminu, 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, szczypta gałki muszkatołowej, sól, świeżo zmielony czarny pieprz. Do podania: kawałek bagietki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki drobno posiekanej natki ...

dawno temu

Wyśmienite flaki na 3 sposoby - który wybierzesz?

... wywaru i dokładnie wymieszaj, a następnie wlej do zupy i zamieszaj. Teraz dodaj ocet i gotuj wszytko przez 10 min. Dopraw do smaku, a przed podaniem posyp à la flaczki posiekaną natką pietruszki. 17508 ...

dawno temu

Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy

... wymieszaj – powstałe ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Rozgrzej patelnię posmarowaną odrobiną oleju (np. rzepakowego) i smaż placuszki na złoty kolor z dwóch stron. Gotowe placki możesz podać polane miodem lub syropem klonowym i ...

dawno temu

3 pomysły na wegeobiady, które możesz zabrać ze sobą do pracy

... , ciecierzycą i szpinakiem podane z ryżem Składniki: 500 g słodkich ziemniaków, 300 g ciecierzycy z puszki, opakowanie liści świeżego szpinaku, cebula, puszka pomidorów, puszka mleka kokosowego, sok ...

dawno temu

Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów

... surowe mięso z tuńczyka lub łososia podane w małej miseczce, razem z ryżem na ciepło, warzywami i świeżo wyciśniętym sokiem z limonki. Smacznie, zdrowo i kolorowo. Skusicie się? Mięso bez mięsa ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na kremową zupę z niespodzianką

... podane przeze mnie ceny są orientacyjne. Warto jednak szukać promocji w dużych supermarketach, a także odwiedzać bazarki, targi i mniejsze osiedlowe sklepy. Znajdziesz tam wszystkie potrzebne składniki ...

dawno temu

Rodzaje makaronów - jak dobrać odpowiedni makaron do potrawy?

... kokardkami, choć po włosku farfalle oznacza motyl. Ze względu na swój wyjątkowy wygląd, makaron farfalle pięknie prezentuje się podany z pesto, sosem lub jako dodatek do różnych lekkich sałatek ...

dawno temu

Wielkie zalety małych poziomek

... . Kiedy ciasto będzie gotowe wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia. Przed podaniem nałóż na wierzch ciasta ubitą śmietanę z cukrem pudrem i posyp poziomkami. I pyszne ciasto z poziomkami gotowe. Smacznego! :) 17360 ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku, czyli turystyka kulinarna

... się jak wytwarza się tradycyjne produkty. Liczy się nie tylko sam posiłek. Ważny jest również sposób podania – talerz, wspólna miska, a może liście? Do jedzenia będziemy używali sztućców, pałeczek ...

dawno temu

Zapomniane warzywo - kalarepa

... kotlety z kalarepy? Możesz także pokroić ją w plastry i podać z gorącym sosem, gdyż świetnie komponuje się z mięsem oraz innymi warzywami. Możliwości jest naprawdę wiele! Z dobroczynnych właściwości ...

dawno temu

Co jadł Harry Potter? Zaczarowane przepisy z Hogwartu. Cz. 1

... , że tylko skrzaty mogły poczuć zawroty głowy po wypiciu kufla butterbeer. 286171 W internecie znalazłam sporo przepisów na kremowe piwo, ale ten który zaraz wam podam, szczególnie przypadł mi do gustu (oczywiście ... ciasto widelcem). Po tym ...

dawno temu

Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia?

... . jarzynowa z ziemniakami, to następnego dnia można ją zblendować, dodać odrobinę curry i podać z grzanką. Ciastka 283211 Pokruszone herbatniki i biszkopty będą świetnym dodatkiem do deserów z kremem ...

dawno temu

Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia

... to prawdziwa zbrodnia! Dlatego warto unikać takich wpadek. Jak to zrobić? Najlepiej przestrzegać zaleceń producenta podanych na opakowaniu makaronu. Natomiast w przypadku warzyw sprawdzajmy co kilka minut ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... minut. Wszystkie warzywa dokładnie umyj i obierz. Część okrój w kostkę, resztę zblenduj razem z masą chlebową. Przetrzyj przez sito, dolej ocet i wodę. Wymieszaj i odstaw do lodówki. Przed podaniem ...

dawno temu

Ciasto drożdżowe - jak upiec i nie zwariować?

... ... Podobnie jak większość ciast, tak i ciasto drożdżowe należy wstawić do dobrze nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze podanej w przepisie – radzę się jej ściśle trzymać. Jeśli temperatura będzie zbyt ...