Właściwości jagód
... Jagody to źródło wielu witamin i składników odżywczych. Warto skorzystać z sezonu na to zdrowe owoce i włączyć je do swojego jadłospisu. ...
... Jagody to źródło wielu witamin i składników odżywczych. Warto skorzystać z sezonu na to zdrowe owoce i włączyć je do swojego jadłospisu. ...
... Botwinka to źródło wielu witamin i składników odżywczych. Warto skorzystać z sezonu na to zdrowe warzywo i włączyć je do swojego wiosennego jadłospisu. ...
... Granat i jego prozdrowotne właściwości były znane już w starożytności, kiedy to chińscy lekarze nazywali sok z tego owocu życiodajnym nektarem, natomiast w średniowieczu uznawano go za źródło ... Co znajdziemy w owocach granatowca? W owocach ...
... Przygotowanie w domu octu jabłkowego nie jest wcale trudne, wystarczy trochę cierpliwości. Zachęcam do wypróbowania tego przepisu, ponieważ ocet jabłkowy to prawdziwe źródło zdrowia. ...
... Czy spotkaliście się kiedyś z pineberry? To biała odmiana truskawek, która w smaku przypomina ananasa - stąd nazwa. Truskawki-albinosy posiadają witaminy: A, C i E, jak także magnez, żelazo, mangan ...
... Są skorupiakami żyjącymi w wodach morskich oraz słodkich. Zawierają w sobie mnóstwo witamin, żelaza, magnezu oraz cynku. Oprócz idealnego smaku, mają jeszcze jedną, bardzo ważną zaletę. Ze względu ...
... Blanszowanie to obróbka żywności, dzięki której zachowamy piękny, naturalny kolor, smak oraz większość składników odżywczych warzyw lub owoców, które następnie poddajemy mrożeniu lub dalszej obróbce ... , a co za tym idzie zachowają one swój ...
... Możemy spotkać go niemalże na każdej łące, polanie i wśród łanów zbóż. Jego właściwości znane są od stuleci i do dziś wykorzystywane są nie tylko w medycynie naturalnej, ale także w kuchni ...
... Komosa ryżowa, czyli quinoa lub ryż peruwiański, od wieków ceniona jest w Ameryce Południowej, gdzie uchodzi nie tylko za doskonały dodatek do potraw, ale także źródło zdrowia. Jak wykorzystać ją w naszej kuchni? ...
... Kuchnia grecka ma tradycję sięgającą czterech tysięcy lat. Odnajdziemy w niej wpływy tureckie, rzymskie, perskie, arabskie, bałkańskie, a nawet słowiańskie. Bazuje ona na naturalnych składnikach, wśród których najważniejsze to pszenica, wino i ...
... , pektyny i lotne związki zapachowe. Dodatkowo są bogate w witaminy C, E i z grupy B oraz potas, magnez, żelazo i wapń. Zazwyczaj używamy ich jako dodatek do ciast, koktajli, deserów, ale czy kiedykolwiek ...
... jest w medycynie naturalnej, gdyż posiada wiele prozdrowotnych właściwości. Jego zastosowanie w kuchni także może być szerokie – to warzywo ma potencjał, którego niestety nie wykorzystujemy. Dowiedz się więcej o koprze włoskim i już dziś ...
... jest najpopularniejszą rośliną uprawną świata, nic dziwnego, gdyż jest cennym źródłem witamin i składników mineralnych, także kwasów omega-3. Spożywamy ją głównie pod postacią płatków, kasz i mąki ... – powinniśmy być mu za to bardzo wdzięczni, ...
... na naszych stołach raz do roku, a szkoda, bo wbrew panującej opinii, dobrze przyrządzony karp smakuje naprawdę wybornie. Zanim karpie trafią na nasze wigilijne stoły, muszą być hodowane przez trzy sezony i karmione naturalnym pokarmem. To wpływa ...
... buraki, zwłaszcza, że taki zakwas to nie tylko baza do zupy, ale także naturalny napój probiotyczny, który doskonale wzmacnia organizm, a na dodatek doskonale smakuje. ...
... Kuchnia Michała Molendy pachnie naturalnymi składnikami. Czuć w niej pasję i radość gotowania. Co zrobić, aby ją odwiedzić? Wystarczy śledzić Smaczne Blogi. Naprawdę warto! Oglądajcie każdy odcinek, by poznać pomysłowe, ale bardzo proste ...
... Poziomki, tak małe, a takie wielkie ze względu na swoje prozdrowotne właściwości. Są znane medycynie naturalnej od bardzo dawna. Nasze babcie stosowały owoce poziomek w celu leczenia przeziębienia ...
... . Ale oczywiście polecam częściej, bo te granatowe owoce to prawdziwe źródło zdrowia – świetnie działają na wzrok, pomagają w walce ze zbędnymi kilogramami, oczyszczają organizm. A do tego jak smakują! Polecam oryginalny przepis na pieczone ...
... ta reguluje perystaltykę jelit, obniża poziom złego cholesterolu, a ponadto jest naturalnym antyoksydantem. Chia to doskonały wypełniacz dania, który sprzyja odchudzaniu. ...
... ta reguluje perystaltykę jelit, obniża poziom złego cholesterolu, a ponadto jest naturalnym antyoksydantem. Chia to doskonały wypełniacz dania, który sprzyja odchudzaniu. ...
... ziarenka chia są nieocenionym źródłem żelaza, magnezu, wapnia, fosforu i potasu, a także witamin A, C, E oraz z grupy B. Można dodać je praktycznie do każdej potrawy, ale domowy budyń smakuje z nimi wyśmienicie. 17457 ... Budyń - zdrowy deser ...