... Musztarda to zimny sos, którego podstawowym składnikiem są ziarna gorczycy. Jej smak zależy przede wszystkim od proporcji składników, przypraw oraz rodzaju użytej gorczycy. Czy wiecie, że przygotowanie musztardy w domu wcale nie jest trudne? ...
... Uwielbiasz słodkości, ale unikasz ich, bo myślisz, że to tylko puste kalorie? Zależy jakie wybierzesz! Wiele rodzajów faktycznie jest niezdrowa i tuczy, ale na szczęście są wyjątki. Wybierając surowe ...
... , jak na soczewicę, prawda? :) Chciałbyś zaprosić soczewicę do swojej kuchni i zastanawiasz się który jej rodzaj wybrać? A jak ją później przygotować? Co z niej ugotować? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz poniżej. Zapraszam do lektury :) ... ...
... do wszystkich rodzajów ryżu. Wypróbujcie koniecznie te sposoby, a raz na zawsze zapomnicie o ryżu w torebkach. Zyskają na tym nie tylko wasze kubki smakowe, ale również portfele, bo ryż w kilogramowych woreczkach jest tańszy od tego porcjowanego ...
... Zawsze parzyłam zieloną herbatę według następującej zasady: zalej herbatę wodą o temperaturze 70 stopni i parz przez 5 min. Jakież było moje zdziwienie, kiedy dowiedziałam się, że każdy rodzaj ... ich zbyt wiele. Nie jest ważny tylko rodzaj ...
... Gofry na śniadanie - kto nie chciałby się skusić na taki posiłek o poranku? Chrupiący przysmak można jednak podać w innej niż zwykle wersji - zamiast miodu, świeżych owoców i bitej śmietany, proponuję jajka, łososia wędzonego i rukolę. ...
... Przystawka to rodzaj lekkiej, zaostrzającej apetyt potrawy, która serwowana jest przed daniem głównym. To dobry pomysł na początek przyjęcia, które nie ma konkretnej godziny rozpoczęcia - goście ...
... sezamu, miodu, ulubionych orzechów oraz bakalii, dobrego przepisu i już możesz zacząć przygotowywać domową chałwę. Masz już wszystkie składniki? Świetnie! Teraz tylko sprawdzony przepis, który znajdziesz poniżej. Powodzenia! :) ...
... znacznie więcej składników odżywczych niż podczas całkowitego gotowania, smażenia lub pieczenia. Dodatkowo ich smak, kolor i chrupkość zasadniczo nie zmienią się. Jednak każdy rodzaj warzyw blanszuje ...
... Dobrze przygotowane mięso z kurczaka jest smaczne i delikatne. Stwarza też wiele możliwości w kuchni - można je smażyć, gotować, piec, grillować... Jest jednym z najczęściej jedzonych rodzajów mięsa ...
... płynnego miodu. 285719 Dzień przed przygotowaniem kutii pszenicę wypłucz pod bieżącą wodą, wsyp do garnka i zalej wrzątkiem, a następnie odstaw na całą noc, by namoczyła się. Następnego dnia jeszcze raz ... ją wypłucz, zalej świeżą wodą i gotuj ...
... aż do wiosny ;-) Lubię eksperymentować z nowymi smakami i dodatkami. Do herbaty świetnie pasują goździki, imbir, miód, cytrusy, suszone i kandyzowane owce, konfitury, słodkie syropy i soki oraz aromatyczne alkohole - nalewki czy rum. Zapraszam ...
... Czy zastanawialiście się kiedyś jak przygotowuje się ciasto francuskie? Długo, długo nawet przez myśl mi to nie przeszło, by samodzielnie zrobić je w domu - jest przecież tyle rodzajów i rozmiarów ...
... Bożego Narodzenia! Miałam to szczęście spróbować ich podczas zeszłorocznej wigilii - przygotowała je grecka żona mojego brata - były pyszne! Przygotowuje się je z miodu, pomarańczy, orzechów włoskich ... orzechowe, które występują najczęściej w ...
... herbata z kwiatów lipy z miodem, imbirem i cytryną Aby przygotować rozgrzewającą herbatę, do kubka wsyp łyżkę kwiatu lipy, startą skórkę z cytryny, plaster świeżego imbiru i łyżkę miodu. Teraz wystarczy ... wino Bazą grzanego wina jest ...
... się na bazie oliwy, oleju, śmietany lub jogurtu naturalnego. Dodaje się do nich sok z cytryny, ocet winny, musztardę, miód, świeże zioła, przyprawy. Pasują one do sałatek, jajek na twardo, wędlin, ryb ...
... o sylwetkę i będących na diecie niskokalorycznej, gdyż w 100 g granatu znajduje się tylko 80 kcal. 282722 Granat jest bardzo wdzięcznym owocem, ponieważ jego pestki pięknie prezentują się w różnego rodzaju ... miodu lub syropu klonowego, 2 łyżki ...
... Przepis na masło orzechowe z cynamonem 285672 Składniki: 300g orzeszków ziemnych, niesolonych, 2 łyżki oleju kokosowego, 2 łyżki miodu, duża łyżeczka mielonego cynamonu. Orzeszki ziemne upraż ... na suchej patelni (uważaj, żeby ich nie ...
... owsiankę śniadaniową ;-) Składniki: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka (tyle, aby zakryć płatki), 1-2 łyżeczki miodu, garść posiekanych bakalii (np. daktyli, rodzynek, żurawiny, orzechów ... ), pokrojone w kosteczkę ulubione owocwe ...
... Składniki: 1 mango, szklanka pieczonej dyni, 1/2 l jogurtu lub mleka, ¼ szklanki miodu, sok i skórka z 1 limonki. 17570 ...
... bądź miodu. Dzięki temu zyskuje nie tylko na wartości odżywczej, ale również nabiera chrupkości. To różni granolę od musli. Granolę podaje się z mlekiem lub jogurtem. Stanowi ona także pyszny dodatek ... ? Bazą granoli są płatki owsiane bądź ...
... miodu. 285606 Obierz pomarańczę i podziel ją na ćwiartki, a gruszkę i mango obierz ze skórki i podziel na mniejsze kawałki. Tak przygotowane owoce wrzuć do blendera kielichowego i dodaj dynię ... oraz imbir. Teraz dolej mleczko kokosowe oraz ...
... na pierniczki Składniki: 2 szklanki mąki, 3/4 szklanki cukru, łyżeczka sody, łyżeczka przyprawy korzennej, 2 łyżki miodu, łyżka masła, 2 jajka. Suche składniki wsyp do miski i wymieszaj. Miód ... Co zrobić, by pierniczki zmiękły? Miód powoduje, ...