Jak przygotować domową lemoniadę?

... do blendera albo malaksera. Pół cytryny pokrój w plasterki i odłóż na bok. Z drugiej połowy wyciśnij sok i przelej do arbuza. Dodaj łyżkę cukru pudru lub miodu, zblenduj. Masę przelej do dzbanka, wrzuć ...

dawno temu

Sekrety kuchni czeskiej

... , zwinięte wafelki, przełożone masłem i miodem i obsypane orzechami, migdałami, cynamonem. Oryginalne hořické trubičky wyrabia się w mieście Hořice v Podkrkonoší. Legenda głosi, że przepis na ten deser ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... także jaja ugotowane na twardo, szpinak, ryby, marmolada, a nawet czekolada i miód. Pierogi na świecie Na Białorusi, Litwie, a także w Polsce jada się kołduny, czyli klasyczne pierogi z surowym mięsem ...

dawno temu

Ciasto drożdżowe - jak upiec i nie zwariować?

... nie wyrośnie. 283924 Teraz cukier – biały lub brązowy, ale miód też świetnie sprawdzi się w roli słodzika. Jednak nie przesadzaj z jego ilością – jeśli dodasz za dużo substancji słodzącej, może ona ...