Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... , a galaretka wyszła za rzadka... Jakie są najpopularniejsze metody konserwowania żywności oraz jakich zasad należy przestrzegać, aby nasze wszystko się udało? Oto krótki przewodnik po domowych przetworach. ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... objętość. Dodając chia do żywności, masa naszej potrawy znacznie się zwiększa, ale nie przybywa jej ani dodatkowych kalorii, ani tłuszczu. Mamy zatem większe objętościowo danie. Ale zauważmy coś ... od wieków znane były prozdrowotne właściwości ...

dawno temu

Jaki nóż wybrać?

... wystarczające. Jednak warto wyposażyć się w noże dedykowane konkretnie dla danego rodzaju żywności - przy ich pomocy danie przygotujesz łatwiej i o wiele szybciej. 17394 Nóż szefa kuchni jest duży ... niż w innych nożach. Co najważniejsze nie ...

dawno temu

W poszukiwaniu smaku. Kalendarz imprez kulinarnych w październiku

... w wykonaniu zespołu Karczmarze, tańce i hulańce, liczne konkursy i zabawy. III Małopolskie Targi Żywności „Zasmakuj z UR” (Kraków) Stoiska z żywnością tradycyjną i regionalną, porady żywieniowe ... , wykłady, warsztaty, występy artystyczne, ...

dawno temu

Domowa uprawa kiełków w 5 krokach

... tylko do uprawy gruntowej. Nasiona przeznaczone do domowej uprawy znajdziesz w sklepie ze zdrową żywnością. Kupując je w takim miejscu masz pewność, że nie były one chemicznie konserwowane ani ... (kiełkownicy) – bardzo wygodny sposób. ...

+ Pokaż więcej