... przyrządzania szpinaku szczególnie mu nie służą. Najwięcej wartości traci podczas gotowania w wodzie. Nie należy też podgrzewać liści zbyt długo. Jakie jest więc najlepsze i najzdrowsze rozwiązanie ...
... Żółta czy zielona? Bez względu na to, jaki kolor wybierzesz, fasolka szparagowa dostarczy twojemu organizmowi wielu cennych substancji odżywczych, składników mineralnych i witamin. Poza tym, że jest smaczna i zdrowa, zawiera również niewielką ...
... Śmietana kwaśna, słodka, kremówka, czyli jaka? W prywatnych wiadomościach często zadajecie mi to pytanie. W przepisach kulinarnych pojawiają się takie określenia, a ich autorzy za pewnik przyjmują ...
... zielonej herbaty przygotowuje się inaczej - wszystko zależy od gatunku, skąd herbata pochodzi, długości suszenia liści, a także od wody jaką zalewamy ją... i to tylko kilka czynników. Jeżeli chcesz parzyć ... z herbatami i kawami, jaki i te ...
... Koc w czerwoną kratkę, słońce, koszyk wypchany pysznymi przekąskami, lemoniada... Piknik to świetny pomysł na spędzenie letniego popołudnia z rodziną lub przyjaciółmi. Co ze sobą zabrać? Jak wybrać odpowiednie miejsce, aby nic nam nie ...
... Silikonowe akcesoria rozgościły się na dobre w naszych kuchniach. Nic dziwnego, mają wiele zastosowań i pasują do każdego wnętrza. Jakie są inne zalety przyborów z silikonu, a jakie mają one wady? ... limonkowym, wybiorę tę drugą. Myślę, że ...
... Stylizacja, światło i kompozycja to najważniejsze elementy, jakie składają się na dobre zdjęcie kulinarne. Nie jestem fotografem, dlatego dzisiejszy wpis to raczej zbiór podstawowych porad jak zacząć ... swoją przygodę z fotografowaniem ...
... . 283170 A jakie wino? Podstawową zasadą doboru odpowiedniego wina do owoców morza jest nie łączenie ich z winem czerwonym – to chyba największe faux pas jakie można popełnić w tej materii ...
... Karnawał to czas smażenia pączków, oponek, róż i faworków. Tradycyjnie przygotowuje się je na tłusty czwartek, ale warto już teraz przetestować kilka przepisów, by wybrać ten najlepszy ;-) Najlepsze ... faworki, jakie do tej pory jadłam robi ...
... Długo nie mogłam przekonać się do tych słodkich warzyw. Za każdym razem, kiedy kierowałam wzrok w stronę pomarańczowych ziemniaków, dosięgały mnie wątpliwości dotyczącego sposobu, w jaki mogłabym je ... , jakie jadłam. Warto je jeść nie tylko ze ...
... Podobno zima ma do nas wrócić ze zdwojoną siłą, więc trzeba się do niej odpowiednio przygotować, a jak wiadomo, nic nie poprawi twojego samopoczucia po powrocie z pracy bardziej niż pyszna i aromatyczna zupa. Dlatego mam dla was 3 przepisy na ...
... – białej, czerwonej, włoskiej, pekińskiej. Dobrym dodatkiem do obiadu są także lekkie sałaty, tarta marchewka, ogórki, rzodkiewki, pory, kalarepa, czerwone buraki, seler, oraz owoce: jabłka, gruszki, ananasy ...
... . Powstała z kukurydzy mąka nie zawiera glutenu, dlatego osoby będące na diecie bezglutenowej mogą nią zastąpić inne, niebezpieczne dla nich produkty mączne. 282477 Jak wybrać dobrą kolbę kukurydzy ...
... Nieziemskie kotlety z kalarepy Kotlety z kalarepy: 4 kalarepy, 150 g płatków kukurydzianych, 50 g bułki tartej, ząbek czosnku, 200 g jogurtu naturalnego, 3 łyżki soku z limonki, awokado, 250 g ... pomidorków cherry, czerwona cebula, 3 jajka, 8 ...
... Każdy twój wakacyjny wyjazd kończy się nadbagażem w postaci dodatkowych kilogramów? Wcale nie musi tak być. Dowiedz się, jakich zasad trzeba przestrzegać, co wybierać w hotelowych bufetach i restauracjach, by nie przytyć w czasie urlopu. ... ...
... . Dlatego warto wprowadzić je do swojego codziennego jadłospisu. Dowiedz się jak je uprawiać w domu, jakie posiadają właściwości i które kiełki najlepiej wybierać. ... się o założenie mini plantacji w pojemnikach. 282917 Pamiętaj, że amatorska ...
... Tosty francuskie, z opiekacza, tostera, a może tosty w kształcie muffinek lub miseczek? Poniżej znajdziesz 9 smakowitych przepisów na tosty – który wybierzesz na śniadanie? :) ...