Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część I

... do ostatniej kropli Potrzebujesz soku z cytryny? Zanim zaczniesz wyciskać owoc, połóż go na blacie i roluj przez chwilę. Dzięki temu miąższ zacznie puszczać sok. Aby zupa nie była za słona Przyznaj ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... nie jadają gotowanego ciasta, dlatego nie spróbujemy u nich klusek, pierogów czy kopytek.  282002 Na tamtejszych stołach króluje sirene – biały słony ser owczy, krowi lub bawoli, podobny nieco do greckiej ...

dawno temu

Co pić w czasie upałów?

... tych pierwiastków możemy dopełnić poprzez spożywanie słonych potraw. Alternatywa dla wody Zarówno podczas aktywności fizycznej, jak i gorących dni wraz z potem tracimy także elektrolity. Ich poziom możemy ...

dawno temu

Mrozimy owoce i warzywa na zimę

... pojemniczków. 284383 Drobne warzywa i owoce (groszek, truskawki, jagody, poziomki, maliny, jeżyny) po oczyszczeniu z szypułek, umyciu i osuszeniu najpierw wyłóż na tackę i tak zamróź, a dopiero ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... uznania i wstaw do lodówki na całą noc. Rano będziesz cieszyć się odżywczą galaretką, do której można dodać owoce, np. jagody, truskawki, maliny, mango lub ananas. Czekoladowy deser z chia 281410 ...