Obiad na kieszeń studenta, ale z klasą!

... się w kostkach, proponuję stworzenie domowej jarzynki z suszonych warzyw i ziół. Tak przygotowane kotlety wrzucamy do sosu warzywnego albo obtaczamy w jajku oraz bułce tartej i smażymy na patelni ...

dawno temu

Domowa pizza jak włoska! Doprowadź ją do perfekcji

... jej smakoszem i przygotowujesz ją często, warto zaopatrzyć się w kamień do pieczenia. Okazuje się, że jest on dużo skuteczniejszy niż typowa patelnia czy blacha, na którą wykładamy jeszcze surowy przysmak ...

dawno temu

Bigos na bogato - przepis, ciekawostki, porady

... , zalej 1/3 szklanki wody i duś przez ok. 30 min. Następnie obsmaż łopatkę wieprzową i dodaj ją do wołowiny. Na tej samej patelni podsmaż pokrojone w ćwiartki cebule, a następnie dodaj je do mięs ... ogniu przez godzinę. Cukier podsmaż na suchej ...

dawno temu

Jak wybrać świątecznego karpia?

... skrobi sprawi, że panierka zostanie na rybie, a nie na patelni… Następnie panierujemy kawałki karpia w jajku, a potem w tartej bułce, otrzepując nadmiar sypkich składników. Karpia smażymy na mocno ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... umyte i oczyszczone pieczarki oraz cebulę, podsmaż je na rozgrzanej patelni. Teraz przełóż pieczarki do soczewicy i przez chwilę duś razem. Usmażone patisony polej powstałym sosem i odrobiną sosu sojowego. Podawaj na ciepło. Smacznego! 17426 ...

dawno temu

Włoska sałatka z kozim serem

... obieramy, a potem przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy ją na długie i cienkie wstążki, które rozrzucamy na zielonych liściach. Ser należy usmażyć na patelni (można go wcześniej panierować w bułce ...

dawno temu

Proste przepisy na pyszne zupy krem - nie oprzesz się ich smakowi!

... pietruszki. Do gotowego bulionu wrzuć pokrojoną w małe kawałeczki dynię i gotuj do momentu, aż będzie miękka. Wykorzystaj oliwę i na patelni podsmaż lekko cebulkę, aż się zarumieni i dodaj do garnka z zupą ...

dawno temu

Przekąski na wieczór filmowy

... ziemniaka w bardzo cienkie plastry (zadanie to ułatwi nam np. mandolina kuchenna), a następnie usmażenie ich na rozgrzanej patelni lub upieczenie w piekarniku. 281304 Znawcy domowych przekąsek dodatkowo ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część II

... ciastem naleśnikowym. Wyciskaj na patelnię tyle ciasta, ile potrzebujesz :-) Ułatw sobie obieranie jajek Obieranie jajek na twardo bywa czasem problematyczne. Im jajko świeższe, tym ten zabieg ...

dawno temu

Jedzmy pokrzywę!

... ilości soli. Dodaj żółtka i nadal ubijaj do chwili uzyskania puszystej masy. Dopraw solą czosnkową i pieprzem. Do powstałej masy dodaj posiekane liście pokrzywy i ugotowany brokuł. Na patelni rozpuść ...

dawno temu

Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca

... papryczkę w cienkie plasterki. Na patelni rozpuść masło, wrzuć pokrojone pieczarki i warzywa i smaż aż się przyrumienią. Dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem i odstaw. Kiedy pieczarki ...

dawno temu

Granola - pyszny początek dnia!

... także na patelni. Wystarczy rozgrzać olej i miód, dodać płatki owsiane i orzechy, wymieszać i prażyć aż się zrumienią. Potem trzeba je wystudzić i wymieszać z suszonymi owocami :-) 17441 ...

dawno temu

Z naleśnikiem dookoła świata

... . Najwykwintniejsza wersja to Crepes Suzette. Na patelni rozpuszcza się masło, dodaje się do niego skórkę i sok z pomarańczy. Tak przygotowanym sosem zalewa się naleśniki, dodaje odrobinę likieru ...

dawno temu

Siemię lniane - wielka moc w małych ziarenkach

... ” z nasionek siemienia. Podpraż na patelni ziarna lnu, a następnie dodaj odrobinę miodu. Gotowe! Proste, smaczne i co najważniejsze zdrowe. Mielone siemię lniane świetnie sprawdzi się jako substytut ...

dawno temu

Lepimy wigilijne pierogi i już odliczamy dni do świąt!

... angielskie i rozgniecione jagody jałowca. Obierz i posiekaj cebulę, podsmaż ją na złoty kolor na oleju i wrzuć do kapusty. Na suchej patelni skarmelizuj cukier i także dodaj go do kapusty. Dosyp ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część III

... odrobinę mleka – będzie bardziej puszysta. Warto także przed wylaniem jajek na patelnię, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu odrobinę mąki. Wówczas jajka nie przywrą do dna. Mleko nie wykipi, jeśli ponad jego powierzchnią posmarujesz ścianki garnka ...

dawno temu

O czosnku słów kilka

... najprostszy i najszybszy sposób na makaron. Na patelni podgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, chwilę razem smażymy. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy, posypujemy startym parmezanem i gotowe ...

dawno temu

Jaki nóż wybrać?

... Dobry nóż to podstawa Chyba nie ma potrawy, która mogłaby być przygotowana bez pomocy noża. Ten kuchenny przyrząd obok deski do krojenia i patelni używamy kilka, a czasem nawet kilkanaście razy ...

dawno temu

Zdrowotne właściwości sezamu

... masła jajko pół łyżeczki sody oczyszczonej łyżkę cukru wanilinowego 3/4 szklanki sezamu Sezam podsmaż na rozgrzanej patelni, po czym do osobnej misy dodaj masło, mąkę, cukier, jajko, sodę, cukier ...

dawno temu

Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać?

... na ich przyrządzenie. Przegrzebki najlepiej podać z warzywami i kolendrą, a najlepiej smakują prosto z patelni. Możesz je także udusić lub upiec. 283169 Kalmary Ich mięso zawiera sporą ilość protein ...

dawno temu

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... , pół godziny przed jedzeniem. A co powiedz na lniane "sezamki"? Podpraż na patelni ziarna lnu, a następnie dodaj odrobinę miodu. Gotowe! Prosta, smaczna i co najważniejsze zdrowa przekąska gotowa ...