Wartości odżywcze fasolki szparagowej

... Żółta czy zielona? Bez względu na to, jaki kolor wybierzesz, fasolka szparagowa dostarczy twojemu organizmowi wielu cennych substancji odżywczych, składników mineralnych i witamin. Poza tym, że jest smaczna i zdrowa, zawiera również niewielką ...

dawno temu

W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych?

... , gruszką, serem pleśniowym i orzechami włoskimi to klasyka gatunku! Nie tylko świetnie smakuje, ale również jest bardzo zdrowa - świeży szpinak zawiera więcej kwasu foliowego niż gotowany. Gotowany ... szpinak Jeśli nie przepadasz za świeżym ...

dawno temu

Porzeczkowy zawrót głowy

... Białe, czarne czy czerwone? Które porzeczki są najzdrowsze? Odpowiedź jest prosta – wszystkie! Niezależnie od koloru, te owoce wzmacniają odporność, poprawiają wygląd skóry, wspomagają funkcjonowanie ... z grupy B, żelazo i wapń. 282129 Zdrowe ...

dawno temu

Zielono mi, czyli sałatka z zielonych warzyw

... Smacznie, zdrowo i... zielono - pycha! Ta sałatka zupełnie przypadkowo jest tak bardzo zielona, po prostu z warzyw, które miałam w lodówce, postanowiłam zrobić sałatkę, a że wszystkie były zielone ...

dawno temu

Wegańskie dania z grilla

... WHO jest rakotwórcze. Jest na to jedna rada: wystarczy poprószyć mięso rozmarynem, aby zneutralizować jego nowotworowe działanie. Ale zamiast tego, możemy przygotować zdrowe i lekkie wegańskie ... przekąski. Grillowane warzywa 281655 Warzywa są ...

dawno temu

Superfoods, o których jeszcze nie słyszałeś

... Każdy miłośnik zdrowej kuchni i zdrowego odżywiania z pewnością słyszał o superfoods. Komosa ryżowa, jagody goji, nasiona chia, jarmuż... to tylko niektóre z produktów określanych tym mianem ... Jagody goji 281676 Nazywane są najzdrowszymi ...

dawno temu

Co jeść, by nie przytyć w czasie urlopu?

... wiele. Odwiedzając fast foody, nie kupuj hamburgerów czy hot-dogów, ociekających majonezowym sosem. Zdrowszym i mniej tuczącym rozwiązaniem będzie np. tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami ...

dawno temu

Co można zrobić z cukinii?

... Sezon na cukinię trwa! Najwyższy więc czas wykorzystać to w kuchni i stworzyć niebanalne, przepyszne i zdrowe dania. Pamiętajmy, że to właśnie najmłodsze cukinie są najsmaczniejsze. ... Tarta z cukinią Idealnym pomysłem na szybką i zdrową ...

dawno temu

Lato na talerzu. Warzywa sezonowe

... Bardzo lubię lato, nie tylko dlatego, że jest ciepło, a dni są dłuższe. Latem możemy się cieszyć warzywami i owocami. O tej porze roku warzywa i owoce są najsmaczniejsze i najzdrowsze. Pachnące ...

dawno temu

Czy słyszałeś o zarodkach pszennych? Dlaczego warto je włączyć do diety?

... i w sklepach ze zdrową żywnością. Jeśli nie uda wam się znaleźć ich w punktach stacjonarnych, zawsze możecie poszperać w sieci. Zarodki pszenne - z czym to się je? Zarodki pszenne można użyć ...

dawno temu

Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz

... foodów. Organizacja Petriniego promowała kuchnie regionalne, zdrową żywność, bogatą w smaki i nisko przetworzoną. Chodziło także o to, by wspierać lokalnych producentów żywności z różnych stron ...

dawno temu

Sezon na botwinkę – dlaczego warto włączyć ją do diety?

... wątroby. Osoby, które prowadzą niezbyt zdrowy tryb życia lub często sięgają po ciężkostrawne potrawy powinny włączyć buraczki do swojej diety, aby wspomóc wątrobę i przyspieszyć usuwanie toksyn ... dodatkiem do zdrowej, wiosennej sałatki. Nic ...

dawno temu

Zielone szaleństwo - czyli wszystko, co musisz wiedzieć o smoothie

... nie można nazwać lunchem, a… słodką przekąską? Świetnie się składa. Przekonaj się, jak łatwo i szybko możesz przygotować pełnowartościowe smoothie, które bez wątpienia doda ci energii i postawi na nogi nawet o 6:00 w poniedziałek! ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... dla Polaków ;-) Połączenie świeżych warzyw z kefirem, śmietaną i ziołami to świetny pomysł na lekki i zdrowy obiad, kiedy z nieba leje się żar. Podstawą zupy jest botwinka, która odkwasza organizm i poprawia ... to doskonały sposób by odczarować ...

+ Pokaż więcej