Czas na kukurydzę!
... kukurydzianej lub ugotowanych kolb jako dodatek do dań głównych, ale na naszych stołach wciąż walczy o pozycję z grochem i fasolą. Poznaj dobroczynne właściwości kukurydzy i zacznij z nich korzystać. ...
... kukurydzianej lub ugotowanych kolb jako dodatek do dań głównych, ale na naszych stołach wciąż walczy o pozycję z grochem i fasolą. Poznaj dobroczynne właściwości kukurydzy i zacznij z nich korzystać. ...
... za swoje lecznicze właściwości, Natomiast w Polsce jest bardziej znana jako skuteczny środek odstraszający mole ;-) Na szczęście zauważyłam, że lawenda zyskuje u nas na popularności. Czy wiecie, że można jej używać do przyprawiania potraw? ...
... , dlatego trzeba czerpać z niego pełnymi garściami, dopóki jeszcze trwa. Dowiedz się jakie właściwości posiadają owoce czereśni, jak je przechowywać i co można z nich przygotować. ...
... Zazwyczaj spożywamy je ze względu na ich walory smakowe, ale melony oprócz fantastycznego smaku posiadają szereg leczniczych właściwości. Należą do tej samej rodziny co ogórki, dlatego, wbrew pozorom ... , nie rosną na drzewach, ale jak ogórki i ...
... zachwycona efektem. Keks to ciasto bardzo proste do przygotowania, więc z upieczeniem go poradzą sobie wszyscy. Zaletą keksu jest to, że dość długo zachowuje świeżość, można więc upiec go kilka dni wcześniej, a potem zawinąć w lnianą ściereczkę. ...
... Jarmuż przez lata był pomijany i niedoceniany. Mimo bogatej historii i wielu właściwości odżywczych rzadko gościł na polskich stołach. Na szczęście sytuacja uległa zmianie. Dziś warzywo to przeżywa swój prawdziwy renesans. ... sięgają bowiem XV ...
... Dobroczynne właściwości kalarepy Właściwości kalarepy - tak niedocenianej przez nas - zostały zauważone już w starożytnym Rzymie. Warzywo to należy do rodziny kapustnych, i tak jak jego krewni ... : kapusta, brukselka, kalafior, brokuł i jarmuż, ...
... Sezon na maliny trwa w najlepsze, dlatego korzystajmy z niego jak najwięcej! Maliny pysznie smakują, ale także posiadają wiele właściwości prozdrowotnych. Owoce zawierają liczne kwasy organiczne ...
... Nie jest tajemnicą, że buraki posiadają bardzo dobry wpływ na nasze zdrowie. Swoje dobroczynne właściwości buraki zawdzięczają zawartości antocyjanów, które zwiększają odporność organizmu, hamują ...
... Mango jest egzotycznym owocem uprawianym w Indiach od blisko 4 tys. lat. Ostatnie badania wykazały, że owoc ten posiada niezwykłe prozdrowotne właściwości dla naszego organizmu - o tym wiedzieli ...
... Od dłuższego czasu święci prawdziwie triumfy. Na temat jego cudownych właściwości dla zdrowia i urody krążą już prawdziwe legendy. O czym mowa? Oczywiście o oleju kokosowym. Pozyskiwany z miąższu ... Co zawiera olej kokosowy? Olej kokosowy w 98% ...
... poziomki oraz ich liście mają o wiele słabsze właściwości lecznicze od ich dzikich sióstr. Te malutkie owoce zawierają sporą dawkę witaminy C, dlatego pomagają naszemu organizmowi w walce ... właściwości ściągające, przeciwzapalne i ...
... Orzechy to jeden z najcenniejszych darów jesieni, z którego z chęcią korzystamy. Polskie orzechy powinniśmy jeść nie tylko ze względu na ich prozdrowotne właściwości, ale także dla wspaniałego smaku ...
... Cukinia jest niskokaloryczną odmianą dyni. Możemy ją gotować, podsmażać, faszerować i jeść na surowo. W niektórych regionach cukinia nazywana jest kabaczkiem. Jakie właściwości odżywcze w sobie kryje? ...
... , aby twoje smoothie było bardziej syte, dodaj do niego płatki owsiane lub jaglane. Możesz wybrać też siemię lniane, które jest niezwykle cenne i bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe. Do sedn ...
... można stosować przetworzone w odpowiedni sposób zboże glutenowe oraz owies, orzechy, kaszę jaglaną, soczewicę, sezam, ciecierzycę, siemię lniane, a także ziarna słonecznika. Obecnie rynek spożywczy oferuje ...
... . Poza tym zawierają kwasy owocowe (jabłkowy, bursztynowy, cytrynowy) oraz składniki mineralne takie jak potas, fosfor, wapń, cynk, żelazo, mangan. Ze względu na swoje właściwości jagody ... prawidłowe funkcjonowanie oczu - zapobiegają też ...
... starzenia. Witamina C wykazuje także właściwości przeciwzapalne, a częste spożywanie kiwi może zredukować objawy zapalenia kości i stawów. Zawarta w kiwi witamina C wykazuje jeszcze jedną właściwość ...
... , jakie jadłam. Warto je jeść nie tylko ze względu na walory smakowe, ale również właściwości zdrowotne – a jest ich wiele! ... 281257 Właściwości zdrowotne batatów Warzywo to zawiera wiele cennych minerałów i witamin. Znaleźć w nim można ...
... owsiane, pestki dyni, siemię lniane, czarnuszkę, nasiona słonecznika, suszoną żurawinę lub śliwkę), dzięki nim chleb za każdym razem będzie smakować zupełnie inaczej. Wyrabiamy ciasto 282120 Ciasto ... do przesiewania mąki, ściereczki – lniane ...
... nadaje się także jako dressing do pieczeni i pasztetów z dziczyzny. Musisz koniecznie spróbować! 281918 Oprócz tego, że maliny pysznie smakują, posiadają także wiele właściwości prozdrowotnych. Owoce ... lecznicze właściwości. Możemy wykorzystać ...
... Kiszona kapusta to prawdziwe polskie superfood. Warto ją jeść nie tylko jako surówkę do dania głównego. Zawiera wiele cennych dla naszego organizmu substancji. Badania naukowe wykazały jej lecznicze właściwości. Zobacz, jak zrobić kiszoną ...
... To niesamowite ile prozdrowotnych właściwości kryje się w nasionach chia. Te uzyskane z szałwii hiszpańskiej ziarenka zawierają w sobie energię i leczniczą moc, która wzmocni oraz odżywi organizm ... . To wszystko pozwala na szybsze ...
... Lubisz szpinak? To świetnie, bo zielone liście są źródłem wielu ważnych dla zdrowia substancji. Warzywo dostarcza witamin, związków mineralnych, antyoksydantów, błonnika oraz bardzo ważnego chlorofilu. Pytanie jednak brzmi: czy liście szpinaku ...