Wegańskie książki kucharskie, które spodobają się też mięsożercom

... w rutynę - owszem, jemy więcej jarzyn, ale wciąż w tej samej postaci. Do porannych kanapek listek sałaty i plasterek pomidora, do obiadu surówka, a na kolację koktajl z truskawek i banana. Wieje nudą ...

dawno temu

W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych?

... surowych liści są koktajle. Wystarczy dorzucić garść umytego szpinaku do blendera, w którym znajdują się ulubione owoce, mleko lub woda. To szybki i prosty sposób na uzupełnienie diety ...

dawno temu

Mrozimy owoce i warzywa na zimę

... pomysł na błyskawiczny koktajl lub zupę krem. Wystarczy, że przed mrożeniem zblendujesz owoce i jarzyny, a następnie przełożysz je do foremek na lód lub małych, szczelnie zamykających się, niewielkich ...

dawno temu

Jedzmy orzechy!

... .). Komponują się praktycznie z każdą potrawą – możesz dodać je do mięs, ciast, deserów, owsianki czy koktajlu. Orzechy nerkowca (kaloryczność – 553 kcal / 100 g) Dzięki delikatnie słodkiemu, lekko ...

dawno temu

Siemię lniane - wielka moc w małych ziarenkach

... także zmielić i pić codziennie rano, pół godz. przed posiłkiem. Przygotowanie takiego koktajlu nie zajmie dużo czasu, ale za to dobroczynnie wpłynie na nasz organizm i osłoni błonę śluzową przewodu pokarmowego ...

dawno temu

Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia

... używamy zieleniny (sałata, mięta, melisa, kolendra, natka pietruszki). Natomiast napoje i koktajle ozdabiamy zwykle plastrami cytryn czy pomarańczy lub innymi owocami. Tranżerowanie Tranżerowanie ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... zblenduj całość i wsyp nasiona chia. Gotuj na małym ogniu, aż do zgęstnienia (trwa to ok. 5 minut), cały czas energicznie mieszając. Dopraw szczyptą soli. Koktajl z chia 281417 Potrzebne produkty ...

dawno temu

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... . Najlepiej jest jeść żurawinę w koktajlach ze słodszymi owocami, ponieważ jej smak jest raczej cierpki. Natomiast suszone możesz dodawać do owsianki, wypieków czy sałatek, a dżem z żurawiny wyśmienicie ...