TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... jej smak jest raczej cierpki. Natomiast suszone możesz dodawać do owsianki, wypieków czy sałatek, a dżem z żurawiny wyśmienicie dopełnia smak pieczonego mięsa indyczego. 7. Kasza jaglana Kasza jaglana ... składzie glutenu. Jest idealnym, ...

dawno temu

Gołąbki nie tylko w kapuście

... wołowiny, jagnięciny, baraniny czy też mięsa drobiowego. Do mięsa dodajemy ryż, kaszę gryczaną, jaglaną, jęczmienną, pęczak. Co kto lubi. 283572 Na marginesie dodam, że moja babcia często robi ... się przez wiele źródeł, jednak nie znalazłam ...

dawno temu

Zupa krem. Z czym ją podać?

... (kładzionymi lub zacierkami), ziemniakami, ryżem, kaszą. Natomiast kremy świetnie smakują z chrupiącymi dodatkami. To właśnie one dodają zupie charakteru i podkręcają jej smak. ...

dawno temu

Smaczna i łatwa w przygotowaniu - pieczeń rzymska z jajkiem

... Pieczeń rzymska z jajkiem to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Robi się ją bardzo szybko. W wersji na ciepło sprawdzi się jakie danie obiadowe. Natomiast na zimno z powodzeniem zastąpi wędlinę na kanapki, a do tego pięknie ...

dawno temu

Przepis na wegetariańskie kotleciki z brokuła, ryżu i sera

... Oto przepis na warzywne kotlety, które posmakują nie tylko wegetarianom - zapewniam cię :) Takie kotleciki z brokuła, ryżu i sera to świetny pomysł, by urozmaicić swoje obiadowe menu. Ja już wiem, co dziś zjem na obiad, a ty? ;) ...

dawno temu

Kluchy, kluski, kluseczki...

... Kluchy, kluski, kluseczki, pyzy, knedle, parowańce... Można by tak długo wymieniać. Każdy znajdzie sobie wśród nich coś dla siebie. Mogą stanowić osobne danie lub być smacznym dodatkiem do pieczonego mięsa, kotletów, sosów czy zup. Czym się ...

dawno temu

Oszczędzanie w kuchni, czyli jak wykorzystać resztki jedzenia?

... maśle i zjeść z białym serem. Kasza, ryż 283204 Resztki ugotowanej kaszy czy ryżu można wykorzystać jako farsz do gołąbków, warzyw (papryki, cukinii), dodać do kotletów mielonych. Niedawno pisałam ... na blogu o wegetariańskich kotletach. Kasza ...

dawno temu

Smaczne i szybkie dania z ryżem

... na wiele sposobów, zarówno na słodko, jak i na słono. Komponuje się z mięsem, rybami, owocami morza, warzywami, jajkami, owocami. Nadaje się do zapiekania, gotowania, smażenia, sałatek placków, kotletów, farszy ...

dawno temu

Szarlotka króluje jesienią. 16 przepisów na szarlotkę

... , bezą, budyniem, owsiana, jaglana, razowa... Możliwości jest naprawdę wiele. Zobaczcie 17 "szarlotkowych" inspiracji. ...

dawno temu

Przepisy na warzywne pasztety - nie tylko dla wegetarian

... lub resztek ugotowanej kaszy. Pyszny pasztet można przygotować z fasoli, ciecierzycy, soczewicy, cukinii, marchewki, batatów, selera, szparagów, dyni, buraków itd. Smak warto też wzbogacić grzybami, orzechami, żurawiną albo suszonymi pomidorami. ...

dawno temu

Dzień buraka - świętuj razem z nami

... Burak - najczęściej ląduje w barszczu lub obok mielonego kotleta. Na szczęście coraz częściej wykorzystujemy go także na inne sposoby. Burak jest źródłem witamin i minerałów, zapobiega anemii, obniża ...

dawno temu

Kalarepa w roli głównej

... – możesz ją gotować, zapiekać, smażyć lub dusić. Idealnie sprawdzi się jako główny składnik sałatek, zup czy zapiekanek, a nawet dań głównych — co powiesz na wegetariańskie kotlety z kalarepy, a może kremową ...

dawno temu

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... , smażony albo gotowany kurczak, indyk czy schab, szynka, polędwica sopocka, wędlina drobiowa. Kasze i makarony: makaron pełnoziarnisty (świderki lub muszelki), kuskus, ryż, bulgur, pęczak, gryczana ... niepalona, jaglana. Nasiona, pestki, ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... jest najpopularniejszą rośliną uprawną świata, nic dziwnego, gdyż jest cennym źródłem witamin i składników mineralnych, także kwasów omega-3. Spożywamy ją głównie pod postacią płatków, kasz i mąki ...

dawno temu

Dynia - właściwości, sposoby przygotowania i najlepsze przepisy

... Dynia jest warzywem, które możesz wykorzystać na wiele sposobów - kremowa zupa dyniowa, sernik z dynią, muffinki, pyszny farsz do naleśników, a nawet placki, racuchy i kotlety. Pestki z dyni możesz ...

dawno temu

Nie tylko fasolowa. TOP 10 przepisów na dania z fasolą

... Warto jeść fasolę, ponieważ jest świetnym źródłem białka. Można z niej przyrządzić wiele smakowitych potraw - od zup i gulaszy, poprzez pasty, pasztety, kotlety, sałatki, aż po... ciasta i ciasteczka ...

dawno temu

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty

... Bardzo lubię surówkę z kiszonej kapusty. Idealnie pasuje do puree z ziemniaków i smażonej rybki albo kotletów schabowych. Mój ulubiony przepis to ten najprostszy, najbardziej klasyczny - kapusta ...

dawno temu

Pyszne, bezglutenowe śniadanie

... można stosować przetworzone w odpowiedni sposób zboże glutenowe oraz owies, orzechy, kaszę jaglaną, soczewicę, sezam, ciecierzycę, siemię lniane, a także ziarna słonecznika. Obecnie rynek spożywczy oferuje ...

dawno temu

Sekrety perfekcyjnego biszkoptu

... jest biszkopt orzechowy. Do jego wykonania potrzebujemy: 15 dag orzechów włoskich, 3 łyżki tartej bułki, 1 łyżka kaszy manny, 6 jajek, 1/2 szklanki cukru pudru. 281756 Tak samo jak w przypadku jasnego ... biszkoptu, oddzielamy białka od żółtek. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiwi?

... cielęcy marynowany w kiwi Składniki: 4 kotlety cielęce, 8 owoców kiwi, oliwa z oliwek. sól i świeżo zmielony pieprz, oregano, natka pietruszki. 282438 Obierz kiwi i zmiksuj je w blenderze. Powstałym ... sosem zalej kotlety cielęce i przełóż je ...

+ Pokaż więcej