Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca

... Ryba zawsze jest dobrym pomysłem. Nie od dziś wiadomo, że ryby są skarbnicą pełnowartościowego białka i kwasów tłuszczowych omega-3. Jednak warto je jeść nie tylko ze względu na ich wartości odżywcze ...

dawno temu

Co pić w czasie upałów?

... równowagi organizmu, a w najgorszym wypadku do zawału czy udaru. Aby ugasić pragnienie, nawodnić organizm i dostarczyć mu niezbędnych mikroelementów podczas upałów, najlepszym wyborem będzie woda wysoko ...

dawno temu

Karp w galarecie - najlepszy przepis i porady, jak sklarać galaretę

... Najlepszy przepis na wigilijnego karpia w galarecie Składniki: filet ze świeżego karpia, głowa karpia + cały szkielet i płetwy, nieduża porcja włoszczyzny (bez kapusty), mała cebula, 3 łyżeczki ...

dawno temu

Przepis na najlepszy dodatek do keksu - rodzynki w miodzie i rumie

... ;-) Jeśli chcesz przygotować je w domu i wykorzystać do świątecznych wypieków, to musisz się spieszyć, ponieważ rodzynki muszą leżakować przez minimum 3 tygodnie. Po tym czasie są najlepsze - soczyste, wilgotne ...

dawno temu

Słodka chwila zapomnienia z Nigellą Lawson - 10 najlepszych przepisów na słodkości

... być, bo jej przepisy są lekkie, świeże i proste - jednym słowem dla każdego. Poniżej znajdziecie 10 najlepszych słodkości Nigelli Lawson, które wyszły spod ręki polskich blogerów kulinarnych. Zapraszam! ...

dawno temu

Jak skomponować deskę serów?

... Na wieczór zapowiedzieli ci się znajomi, a nie masz czasu na przygotowywanie wymyślnych przekąsek? W tej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest deska serów. Wszyscy lubią sery, poza tym dobrze ... orzechów i winogron, a do tego pokrojona bagietka ...

dawno temu

Słodkie zawijanie, czyli jak zrobić rogaliki krok po kroku

... Domowe rogaliki są najlepsze! A co powiecie na jeszcze ciepłe, kruche rogaliki prosto z pieca ze słodkim nadzieniem, do tego kubek gorącej kawy z mlekiem... na samą myśl ślinka cieknie ;-) Do tego dobra książka i koc. Zdradzę wam, że właśnie ...

dawno temu

Domowa kiszona kapusta - jak ją przygotować?

... Sezon na kiszenie kapusty uważam za rozpoczęty! Nie ma nic lepszego jesienią i zimą niż surówka z kiszonej kapusty do obiadu! To prawdziwe źródło zdrowia, witamin i... naturalne lekarstwo ... na wiele dolegliwości. Czas więc naszykować duży ...

dawno temu

Jak jeść pałeczkami - instrukcja krok po kroku

... Dlaczego japońskie potrawy smakują lepiej, gdy jemy je pałeczkami, a nie w europejski sposób nożem i widelcem? Nie wiem - ale chyba to siła sugestii i 5 tys. lat kulturowego dziedzictwa jedzenia nimi ...

dawno temu

Sezon na botwinkę – dlaczego warto włączyć ją do diety?

... Wiosna to czas, kiedy w sklepach i naszych kuchniach pojawia się coraz więcej świeżych, sezonowych warzyw i owoców. Jednym z nich jest botwina – niepozorne listki buraka, które nie tylko są pyszne, ale i bardzo dobre dla naszego zdrowia. ... ...

dawno temu

Schab ze śliwką - na co dzień i od święta

... Czasami najprostsze rozwiązania wydają się najlepsze. Tak jest właśnie w przypadku schabu ze śliwką. To danie to klasyka polskiej kuchni. Nie może się bez niego obejść żadna rodzinna uroczystość ... , sól, pieprz do smaku. Schab myjemy pod ...

dawno temu

Na czym polega sekret doskonałego purée?

... W czym tkwi tajemnica udanego purée? Zawsze się nad tym zastanawiałam, bo moje purée wychodziło albo za gęste, albo za rzadkie... Ale zasięgnęłam języka, poszperałam w internecie i już wiem na czym polega sekret dobrego purée! A teraz podzielę ...

dawno temu

Pieczemy w domu chleb. Od czego trzeba zacząć?

... Coraz więcej osób decyduje się na pieczenie w domu chleba. Wcale mnie to nie dziwi. Nie ma nic lepszego jak świeży, pachnący bochenek z chrupiąca skórką. Kto raz spróbuje takie pieczywa, już nigdy ... , papier do wykładania blaszek i foremek, ...

dawno temu
+ Pokaż więcej