Słodkie zawijanie, czyli jak zrobić rogaliki krok po kroku

... , czekoladę, dżem, powidła... U mnie dziś zagości twarda marmolada z dyni. Jak zrobić rogaliki? To naprawdę nic trudnego! A z moją instrukcją i przepisem zrobienie rogalików będzie dziecinnie proste ...

dawno temu

Pyszny, domowy budyń

... dodanego do niego cukru, dlatego mamy pod kontrolą kaloryczność deseru. Możemy wcale nie dodawać substancji słodzących - ich funkcję mogą przejąć sezonowe owoce, dżemy, sosy owocowe czy soki ...

dawno temu

Pyszne, bezglutenowe śniadanie

... stuprocentową pewność, że produkty, których chcesz użyć nie zawierają glutenu. Alternatywą dla zwykłych słodyczy posiadających w swoim składzie gluten może być o wiele zdrowszy miód, dżem, ciasta ...

dawno temu

Tajniki kuchni francuskiej

... nie wyjdzie z domu bez petit déjeuner czyli śniadania. Zazwyczaj jest to bagietka lub croissant z dżemem lub masłem, a do tego kawa lub gorąca czekolada, która podawana jest w małych miseczkach, by ...

dawno temu

Czas na agrest!

... albo domowego kompotu lub dżemu z agrestu robionych przez babcię. Ale to tylko dwa pomysły, w jaki sposób można wykorzystać agrest. Poznaj ich znacznie więcej. Ciasto agrestowe z migdałami Składniki: 2 ...

dawno temu

Sekrety kuchni czeskiej

... i posypuje makiem albo orzechami. 283908 Popularne są także drożdżowe bułeczki (buchty) z makiem, serem lub dżemem, naleśniki (palačinky) z owocami lub marmoladą. W Czechach i Słowacji chętnie jada ...

dawno temu

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... . Najlepiej jest jeść żurawinę w koktajlach ze słodszymi owocami, ponieważ jej smak jest raczej cierpki. Natomiast suszone możesz dodawać do owsianki, wypieków czy sałatek, a dżem z żurawiny wyśmienicie ...

dawno temu

TOP 10 polskich superfoods, które warto włączyć do swojej diety

... jej smak jest raczej cierpki. Natomiast suszone możesz dodawać do owsianki, wypieków czy sałatek, a dżem z żurawiny wyśmienicie dopełnia smak pieczonego mięsa indyczego. 7. Kasza jaglana Kasza jaglana ...

dawno temu

Ciasto drożdżowe - jak upiec i nie zwariować?

... jeszcze przed pieczeniem, w związku z tym ważna uwaga – masa makowa albo dżem muszą być gęste i niezbyt wilgotne. W przeciwnym razie zamiast pięknie wyrośniętego ciasta drożdżowego wyjdzie nam drożdżowy zakalec ...