Wegańskie dania z grilla

... Sezon na grillowanie w pełni. Karkówka, kiełbasy, wieprzowe szaszłyki – wszystko ociekające tłuszczem. Takie dania lepiej sobie darować – Światowa Organizacja Zdrowia zaliczyła przetworzone czerwone mięso do tej samej kategorii rakotwórczych ...

dawno temu

Co zabrać na piknik?

... Koc w czerwoną kratkę, słońce, koszyk wypchany pysznymi przekąskami, lemoniada... Piknik to świetny pomysł na spędzenie letniego popołudnia z rodziną lub przyjaciółmi. Co ze sobą zabrać? Jak wybrać odpowiednie miejsce, aby nic nam nie ...

dawno temu

Smaczna i łatwa w przygotowaniu - pieczeń rzymska z jajkiem

... Pieczeń rzymska z jajkiem to świetna alternatywa dla tradycyjnych kotletów mielonych. Robi się ją bardzo szybko. W wersji na ciepło sprawdzi się jakie danie obiadowe. Natomiast na zimno z powodzeniem zastąpi wędlinę na kanapki, a do tego pięknie ...

dawno temu

Jak zrobić najlepszą na świecie rybę po grecku?

... Ryba po grecku to jedna z 12 potraw, które co roku goszczą na wigilijnym stole w moim rodzinnym domu. Od kilku lat przygotowuję ją sama. Delikatna ryba przykryta warzywnym sosem zachwyci każdego. Zajadają się nią starsi i młodsi. Można ją ...

dawno temu

Desery z truskawkami bez pieczenia

... i cieszyć się latem. Żal nie skorzystać z darów natury, dlatego w tym wpisie przedstawię kilka fajnych pomysłów, jak je wykorzystać do deserów na zimno. ... kieliszka położysz pokruszone herbatniki lub biszkopty i polejesz uprzednio wykonaną ...

dawno temu

Żurawinowe makaroniki - nie zdołasz się im oprzeć!

... na przekładane bezowe ciasteczka z chrupiącą, cienką skórką i mięciutkim środkiem, o pięknym czerwonym kolorze, dzięki któremu idealnie wpiszą się w klimat świąt ;-) ... Składniki: 150 g zmielonych migdałów, 150 g cukru pudru, 120 g białek w ...

dawno temu

Cała prawda o musztardzie

... może różnić się nieco smakiem i kolorem. Pasuje do przystawek, wędlin, mięs, serów, stanowi podstawę wielu sosów – zarówno tych przyrządzanych na ciepło, jak i na zimno. ... Musztarda to zimny sos wytwarzany na bazie ziaren gorczycy. Jej ...

dawno temu

Porzeczkowy zawrót głowy

... Białe, czarne czy czerwone? Które porzeczki są najzdrowsze? Odpowiedź jest prosta – wszystkie! Niezależnie od koloru, te owoce wzmacniają odporność, poprawiają wygląd skóry, wspomagają funkcjonowanie ... są także w diecie osób cierpiących na ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... Kukurydza kojarzy się nam głównie z kuchnią meksykańską. W Polsce powszechnie znana i uprawiana jest jej żółta odmiana, ale istnieją jeszcze trzy – biała czerwona i... niebieska. Obok pszenicy i ryżu ... do zimnej wody, a następnie gotować przez ...

dawno temu

Przekąski na wieczór filmowy

... francuskiego Inaczej jest z przekąskami z ciasta francuskiego. Są one równie smaczne na ciepło, jak i na zimno. Do mnie najbardziej przemawiają tzw. francuskie ślimaczki. Ich przygotowanie ... płuczą ziemniaki w zimnej wodzie, po czym osuszają ...

dawno temu

Schab ze śliwką - na co dzień i od święta

... na gorąco w towarzystwie ziemniaczanego purre i surówki, oraz na zimno np. w formie zalanej galaretą przystawki. Palce lizać! ... , sól, pieprz do smaku. Schab myjemy pod bieżącą zimną wodą i osuszamy. Długim nożem robimy w środku nacięcie, ...

dawno temu

TOP 13 obiadowych surówek. Smacznie, zdrowo, kolorowo

... – białej, czerwonej, włoskiej, pekińskiej. Dobrym dodatkiem do obiadu są także lekkie sałaty, tarta marchewka, ogórki, rzodkiewki, pory, kalarepa, czerwone buraki, seler, oraz owoce: jabłka, gruszki, ananasy ...

dawno temu

Lepimy uszka z grzybami do barszczu

... z czerwonym barszczem. Możecie ulepić je wcześniej i zamrozić - polecam ten sposób każdemu, kto chce ze spokojem szykować wigilijną kolację, bez zbędnych nerwów i pośpiechu. ... zacznę wyjmować pozostałe. 285701 I to już wszytko! Teraz, aby ...

dawno temu

Sylwestrowe przekąski last minute, które przygotujesz w mniej niż 30 min!

... do 170 st. i piecz w nim roladę przez 20-25 min. Upieczoną roladę pokrój w grube plastry i poukładaj na talerzu. Smakuje dobrze zarówno na ciepło, jak i na zimno. Papryka faszerowana To moja ulubiona ...

dawno temu

Kuchnia przyjazna dziecku

... Kuchnia jest pomieszczeniem, w którym przebywamy bardzo często. Przygotowujemy w niej śniadania, obiady, kolacje, a także przekąski na drugie śniadanie czy podwieczorek, robimy w niej herbatę, kawę, czasem nawet przyjmujemy gości. Niektórzy ...

dawno temu

Rurki z bitą smietaną jak za dawnych lat...

... Masz ochotę na rurki z bitą śmietaną? Ale te prawdziwe - w waflowej rurce z aksamitną bitą śmietaną. Do dziś pamiętam ich smak... W niedzielne popołudnia, kiedy było już za zimno na lody, rodzice ...

dawno temu
+ Pokaż więcej