Olej - jaki wybrać do smażenia, a jaki do sałatki?

... sałatkowych. A czy wiesz, że paradoksalnie olej kokosowy jest świetnym środkiem na odchudzanie? Olej z miąższu kokosa spożywany w odpowiednich ilościach pozwala pozbyć się otyłości (szczególnie ...

dawno temu

Najnowsze trendy w sztuce nakrywania stołu

... . Mogą się również przydać czerwone jabłka, orzechy, gałązki, zioła czy jarzębina. W lecie możesz umieścić stolik na ganku lub trawniku – zieleń ogrodu będzie idealnym dopełnieniem. 281778 Dodatki z minionej epoki ...

dawno temu

Trzy pomysły na szybkie wegeobiady

... pomidorków cherry, czerwona cebula, 3 jajka, 8 łyżek mąki, 10 łyżek oliwy z oliwek. 281781 Kalarepy kroimy w ok. 1 cm plasterki i gotujemy w osolonej wodzie przez 5 minut. Pokruszone płatki kukurydziane ...

dawno temu

Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni!

... , która wspomaga odporność oraz wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Witamina A oraz beta karoten poprawia wygląd skóry. Kwas foliowy i żelazo są niezbędne do produkcji czerwonych krwinek. Magnez wspiera ...

dawno temu

Grzaniec krok po kroku. Co wybrać - wino czy piwo? Jakich przypraw użyć?

... aromat. Plastrami pomarańczy możemy także udekorować kubek lub kufel z grzańcem. 17524 O tym warto pamiętać Do przygotowania grzańca wybieramy czerwone wytrawne wino lub jasne piwo. Grzańca nie wolno ...

dawno temu

Urządzamy przyjęcie w azjatyckim stylu

... inaczej... :) Składniki fondue z rosołu: pęczek kolendry, 3 łyżki oleju sezamowego, 100 ml sosu sojowego jasnego, mały korzeń imbiru, kilka ząbków czosnku, czerwone chilli, kilka lasek trawy cytrynowej ...

dawno temu

Jak przygotować domową lemoniadę?

... , dzięki czemu wspomaga odchudzanie. Latem lemoniadę cytrynową możemy ją dostać w restauracjach, kawiarniach, podczas imprez plenerowych. Za każdym razem smakuje trochę inaczej – raz słodsza, raz ...

dawno temu

Kasztany - teraz są najsmaczniejsze!

... posolić albo polać miodem lub syropem klonowym. We Włoszech upieczone kasztany wrzuca się na kilka minut do szklanki z czerwonym winem, a potem zjada, popijając od czasu do czasu winogronowym trunkiem ... ;-) Kasztany możemy przyrządzić także na ...

dawno temu

Przepis na najlepszy dodatek do keksu - rodzynki w miodzie i rumie

... , tak by zakrył rodzynki, zakręć słoik i odstaw go w to samo miejsce. A kiedy święta miną i znikną wszystkie rodzynki, rumowo-miodową zalewę możesz jeszcze wykorzystać. Przelej ją przez bibułkę lub filtr do kawy i dodaj do rozgrzewającej ...

dawno temu

Ciastu marchewkowemu mówię stanowcze "Tak" - zobacz dlaczego

... tylko dla wielbicieli bardziej słodkich deserów. Marchewkowiec dla dzieci Marchewkowiec jest ciastem, który pasuje do każdej pory dnia i do każdej okazji. Idealnie smakuje z herbatą, kawą oraz mlekiem ...

dawno temu

Meksyk w kuchni - przepis na burrito

... ;-) Warto użyć ich wszystkich - spróbuj, a nie pożałujesz! Składniki: 400 g drobno posiekanego mięsa (ja użyłam mięsa z piersi kurczaka), czerwona cebula, 5 ząbków czosnku, 350 ml passaty pomidorowej ... kwaśnej śmietany, 3/4 dojrzałego ...

dawno temu

Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o truskawkach

... więc odmiany białe, żółte lub czerwone, od niewielkich po bardzo duże. Różnią nie one jednak nie tylko wyglądem, ale również smakiem (jest odmiana przypominająca w smaku ananasa!) i okresem ... . Te czerwone owoce o sercowatym kształcie ...

dawno temu

Czy słyszałeś o zarodkach pszennych? Dlaczego warto je włączyć do diety?

... Zarodki mogą bez wyrzutów sumienia spożywać osoby na diecie odchudzającej, ubogiej w najważniejsze składniki spożywcze. Porcja 100 g produktu dostarcza jedynie 349 kcal. Zarodki pszenne są bogate w cenne składniki odżywcze, tanie i ...

dawno temu

Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca?

... . Czerwone łodygi rabarbaru zawierają mnóstwo witaminy C. Ten silny antyoksydant nie tylko walczy z wolnymi rodnikami, ale także ułatwia przyswajanie żelaza. A co za tym idzie – działa krwiotwórczo ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... tu bardzo szeroką ofertę dobrych gatunkowych win, czerwonych i białych. Wino stanowi idealne dopełnienie smacznego obiadu czy kolacji. Połączony z wodą mineralną lub sodową znakomicie gasi pragnienie ...

dawno temu

Szybkie przekąski na letnią imprezę

... 2 awokado, sok z cytryny, czerwona cebula, ząbek czosnku, sól oraz pieprz. W miseczce rozdrabniamy miąższ z awokado, dodajemy sok z połówki cytryny, skrojoną cebulę i drobno posiekany czosnek. Doprawiamy, mieszamy i... jemy! 17374 ...

dawno temu

Jedzmy pokrzywę!

... cukru we krwi, dlatego pomaga w leczeniu cukrzycy. Pokrzywa wpływa na wzrost czerwonych krwinek, gojenie raz oraz pomaga zatamować krwotoki. Dodatkowo wzmacnia cebulki włosów, regeneruje je i zapobiega ...

dawno temu

6 faktów o zamiennikach cukru

... owocom. Można nim słodzić herbatę. Melasa Niełatwo ją kupić, ale jest warta zachodu. Melasa buraczana lub trzcinowa to gęsty syrop, jaki powstaje podczas produkcji cukru białego. Jej rodzaj zależy ... na anemię – łatwiej i szybciej się wchłania. ...

dawno temu

Warzywa i owoce z najmniejszą zawartością kalorii

... , a także są bogate w błonnik i potas. Najzdrowsze są czerwone, a jak smakują! 100 g czereśni to ok. 60 kcal. Truskawki 281692 Są nie tylko soczyste i słodkie, ale również bardzo pożywne. Okazuje ...

dawno temu

Śniadanie, które zrobi się samo - przepis na szakszukę

... , cebula, czerwona papryka, papryczka chili (lub 1/2 łyżeczki chili w płatkach), łyżeczka koncentratu pomidorowego, łyżeczka octu balsamicznego, łyżeczka ziaren kuminu, łyżeczka cukru, łyżka oliwy ...

dawno temu

Jadalne kwiatki

... Rośliny o jadalnych kwiatach to prawdziwe skarby natury. Są doskonałym dodatkiem do mięs, zup, sałatek oraz deserów. Można z nich przygotować pyszne herbaty czy konfitury. W dodatku mają mnóstwo ...

dawno temu

Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca

... piecz ok. 30 min i to już wszytko ;-) Proste, prawda? Powyższy przepis był dla leniuszków, ale mam dla was receptę na jeszcze smaczniejszego dorsza - w czerwonym pesto. Czas pieczenia i temperatura ... uznania. Czerwonym pesto polej filety z ...

dawno temu

Ocet - jakie są jego rodzaje? Jak wybrać najlepszy?

... go także do marynat, zup i dressingów do sałatek. Z kolei czerwony dobrze komponuje się z dziczyzną i czerwonym mięsem. 17453 Ocet winny, podobnie jak spirytusowy dostaniemy w formie roztworu sześcio ... nadmiernemu poceniu się i łagodzi ból po ...

dawno temu

Czym można zastąpić sól?

... , więc pomaga w odchudzaniu. Aby zupa, sałatka czy pieczona ryba nabrała orzeźwiającego smaku, wystarczy sok z połówki cytryny lub limonki. Cytrusy te oczyszczają organizm z toksyn i przyspieszają przemianę materii. ...

+ Pokaż więcej