Pięć przepisów Jamiego Olivera na szybkie dania

... kucharz, autor programów kulinarnych oraz książek. Tajemnica sukcesu tkwi tak naprawdę w zmianie podejścia do gotowania, dobrej organizacji, sprytnych przepisach i opanowaniu kilku kulinarnych sztuczek. Zdaniem Jamiego, w kuchni powinniśmy ...

dawno temu

Soczewica - czerwona, zielona czy żółta? Którą wybrać i jak gotować? Co przygotować z soczewicy?

... rozpada się po ugotowaniu, dlatego najlepiej nadaje się do gotowania zup. 284883 Soczewica czarna Czarna soczewica jest idealnym składnikiem pikantnych przekąsek oraz zup. Co przypomina wam z wyglądu ... namaczać, a czas gotowania wynosi ...

dawno temu

Niedrogie gadżety, które zrewolucjonizują twoją kuchnię

... sobie takie zadania – wystarczy zaopatrzyć się w kilka niezbędnych gadżetów. Gotowanie z nimi już nigdy nie będzie takie samo. ... Garnek z przykrywką do odcedzania Rozwiązanie genialne w swojej prostocie. Sprawdzi się podczas gotowania ...

dawno temu

Jak jeść kraby?

... 281563Kiedy mamy przed sobą żywego kraba należy go najpierw przygotować do spożycia. Aby uśpić skorupiaka, należy go umyć, a następnie wsadzić do zamrażarki na 15 minut. Drugą opcją jest gotowanie ... żywego. W tym celu kraba o średniej ...

dawno temu

Tajemnica udanego risotto

... właśnie – wino. Najlepsze będzie białe, wytrawne. Możesz użyć tego samego, które potem podasz do posiłku. Pamiętaj, że do gotowania dodaje się dobre wino, a nie takie, które zalega gdzieś w szafce ... w trakcie gotowania. Dolewa się je zaraz po ...

dawno temu

W czym tkwi sekret barszczu ukraińskiego?

... Ilu kucharzy, tyle przepisów na barszcz ukraiński - każdy gotuje go według swojej receptury. I tu pojawiają się spory - czy barszcz ukraiński bez białej fasoli to jeszcze barszcz ukraiński ... ? Czy jest dopuszczalne użycie białej kapusty ...

dawno temu

Jadalne kwiatki

... Jeszcze do niedawna ich miejsce było wyłącznie w doniczce lub domowym ogródku. Na szczęście wraz ze wzrostem zamiłowania Polaków do gotowania, jadalne kwiaty trafiły również na nasze talerze. ...

dawno temu

A może dorsz? 10 sprawdzonych pomysłów

... Dorsz to neutralna w smaku ryba, która doskonale nadaje się do grillowania, smażenia, pieczenia, gotowania oraz duszenia. Ma białe delikatne mięso. Dawniej był uważany za rybę dla ubogich, dziś ...

dawno temu

Zapraszamy do Kuchni Otwartej Michała Molendy

... Kuchnia Michała Molendy pachnie naturalnymi składnikami. Czuć w niej pasję i radość gotowania. Co zrobić, aby ją odwiedzić? Wystarczy śledzić Smaczne Blogi. Naprawdę warto! Oglądajcie każdy odcinek, by poznać pomysłowe, ale bardzo proste ...

dawno temu

Poznaj przepis na kompot z suszonych owoców

... ususzonych owoców. Już nie mogę doczekać się 24 grudnia, kiedy to obudzi mnie zapach gotowanego przez babcię suszu... ... i doprowadź jego zawartość wrzenia, a następnie gotuj jeszcze przez ok. pół godz. Po tym czasie dodaj pokrojone w plastry ...

dawno temu

Przełam tradycycję - zupa ogórkowa na 3 sposoby

... Cudownie kwaśna, rozgrzewająca, gotowana na żeberkach - taka powinna być idealna zupa ogórkowa. Tradycyjna, polska, najlepsza. Kojarzy się nam z rodzinnym domem. Gotowały ją nasze mamy i babcie. Ile ... , przełóż do garnka, zalej zimną wodą. ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kurki i jak można je wykorzystać w kuchni?

... , pieczenia, gotowania. Kurki świetnie komponują się z daniami mięsnymi, jajecznicą, sprawdzą się również jako składnik omletu, zupy, sosu czy farszu np. do naleśników. ... . Kurki są niskokaloryczne, w 100 gramach mają jedynie 32 kalorie. ...

dawno temu

Lepimy wigilijne pierogi i już odliczamy dni do świąt!

... Święta Bożego Narodzenia coraz bliżej - już niedługo zacznie się przedświąteczna bieganina za prezentami, ogromne zakupy, sprzątanie, porządki, gotowanie i pieczenie. Na szczęście jest kilka dań ... , które możesz przygotować znacznie wcześniej, ...

dawno temu

Poznaj zalety kalafiora

... Lubimy kalafiora, bo ma delikatny smak i niewiele kalorii. Poza tym to prawdziwa skarbnica witamin, składników mineralnych oraz innych cennych dla naszego zdrowia substancji. Można go jeść zarówno na surowo, jak również gotować, zapiekać, ...

dawno temu

Słodka chwila zapomnienia z Nigellą Lawson - 10 najlepszych przepisów na słodkości

... Nigella Lawson - brytyjska dziennikarka, autorka książek i prowadząca programy kulinarne. Znana jest chyba każdemu, kto choć trochę interesuje się gotowaniem. Jest jedną z pierwszych osób ... , które zaczęły gotować na ekranie i właściwie to ona ...

dawno temu

Kuchnia pachnąca lawendą

... odmiany są jadalne, jednak musimy pamiętać o tym, by do gotowania używać pędów i kwiatów, które pochodzą z ekologicznych upraw. Dlatego nie polecam rozcinania antymolowych woreczków i używania ... ich zawartości jako przyprawy ;-) Najsłodsza i ...

dawno temu

Dynia - jak ją pokroić, upiec i ugotować

... Kupiłeś (lub wyhodowałeś) dorodną dynię - i co dalej? Trzeba coś z niej przygotować - zupa, muffinki, a może puree z dyni? Zanim jednak przystąpisz do gotowania, musisz wstępnie przygotować dynię ...

dawno temu

Dla głodnych wrażeń - żeberka w miodowej glazurze

... do gotowania, musicie zaopatrzyć się w dobre żeberka. Najlepiej zakupić je u sprawdzonego sprzedawcy. Dobrej jakości żeberka powinny mieć jasnoróżowy kolor i niewielki przerost tłuszczu. ...

+ Pokaż więcej