Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część I

... nawet kilka zaoszczędzonych minut może nas uratować np. od śmierci głodowej ;-) Nie lubisz czekać aż makaron się ugotuje? Żaden problem. Jeśli planujesz na obiad np. penne z brokułami czy spaghetti ...

dawno temu

Poznaj zalety kalafiora

... Co się kryje w kalafiorze? Kalafior to warzywo jednoroczne, należące do rodziny kapustowatych (krzyżowych). Jego bliskimi kuzynami są więc m.in. brukselka, biała kapusta, jarmuż czy brokuł. Kalafior ...

dawno temu

Robimy przetwory - o czym trzeba pamiętać

... się na kiszonki to biała i czerwona kapusta, ogórki, buraki, brokuły, cebula, fasolka szparagowa, kalafior, marchewka, pory, seler, oraz jabłka i grzyby. Pamiętajmy, bo kisić warzywa w glinianych ...

dawno temu

Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo?

... , brokuł, fasolka, jarmuż... czyli wszystkie zielone warzywa będą pomocne w uzupełnieniu niedoborów żelaza, a w efekcie w walce z anemią i zanieczyszczeniami organizmu. 17481 Awokado Ten egzotyczny ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... – aby dłużej zachowały smak, świeżość i wartości odżywcze, można je zamrozić. Przetrwają wówczas nawet 12 miesięcy. W ten sposób można przechowywać truskawki, maliny, kalafiora, brokuła, marchewkę, groszek, fasolkę szparagową itd. Jedynie ...