... Latem i jesienią zajadamy się fasolką szparagową. I słusznie, bo te żółte i zielone strączki to prawdziwa skarbnica wartości odżywczych, a ze względu na niewielką zawartość kalorii nie tuczy. Smakuje ... . Początkowo hodowano ją jedynie na ...
... do aromatycznej, popołudniowej kawy. Poniżej przedstawiam wam moje ulubione desery z tymi leśnymi owocami - dacie się skusić? :) ...
... Jak w kilku słowach opisać portugalską kuchnię? Porto, madera, owoce morza, bacalhau, zupa, kawa, oliwa. To tak w dużym skrócie. Z uwagi na to, że w Portugalii, szczególnie na północy kraju, panuje ... w zupie mięsem. Po trzecie: słodkości ...
... Lubisz szpinak? To świetnie, bo zielone liście są źródłem wielu ważnych dla zdrowia substancji. Warzywo dostarcza witamin, związków mineralnych, antyoksydantów, błonnika oraz bardzo ważnego chlorofilu. Pytanie jednak brzmi: czy liście szpinaku ...
... Karmel można wzbogacić aromatycznymi przyprawami takimi jak wanilia czy cynamon, kawą, kakao czy sokiem owocowym. ...
... Śniadanie poza domem? Czemu nie. Włosi, Hiszpanie czy Brytyjczycy rozpoczynają swój dzień w przytulnej kawiarni albo pubie na rogu. Piją kawę, herbatę, jedzą rogalika albo smażone na bekonie jajka ... prysznic. Wybiegamy z domu, pędzimy do ...
... Dieta biurowa Jeżeli pracujesz w biurze, to widzisz czasem, że większość twoich kolegów i koleżanek z pracy stosuje się do schematu: kawa, batonik, kawa, czekolada, znowu kawa, jakaś drożdżówka ... kupiona po drodze w piekarni, ponownie kawa, a ...
... Czarna kawa na pusty żołądek zamiast pożywnego śniadania to najgorszy z możliwych błędów żywieniowych. Po wielu trudnych porankach, nawet ja zmusiłam się do jedzenia śniadania zaraz po obudzeniu. Dlaczego zaprzyjaźniłam się właśnie z owsianką? ..
... Kuchnia jest pomieszczeniem, w którym przebywamy bardzo często. Przygotowujemy w niej śniadania, obiady, kolacje, a także przekąski na drugie śniadanie czy podwieczorek, robimy w niej herbatę, kawę, czasem nawet przyjmujemy gości. Niektórzy ...
... Żółta czy zielona? Bez względu na to, jaki kolor wybierzesz, fasolka szparagowa dostarczy twojemu organizmowi wielu cennych substancji odżywczych, składników mineralnych i witamin. Poza tym, że jest smaczna i zdrowa, zawiera również niewielką ...
... Prawdziwa bomba prozdrowotnych składników! Szpinak dostarcza wielu witamin, składników mineralnych oraz antyoksydantów, dzięki czemu wzmacnia odporność i chroni przed chorobami. Sprawdź, dlaczego warto jak najczęściej sięgać po zielone liście ...
... Karmelowe ciasto, pierniczki z karmelem, orzeszki w karmelu, kawa z sosem karmelowym... na samą myśl aż ślinka cieknie! ;-) Zobacz jakie cuda można wyczarować z karmelu ;-) ...
... , ale kiedy pomyślałam, że zaraz zajem smaczny i pachnący omlet z warzywami, jakoś łatwiej wstawało mi się ;-) Do tego zielona herbata i już wiedziałam, że to będzie dobry dzień. ...
... Chcesz uzyskać kolorowy lukier, ale nie kosztem swojego zdrowia? Zamiast używać dostępnych w sklepach barwników spożywczych, możesz użyć naturalnych barwników, które zapewne, każdy ma w domu. Zatem, jaki kolor będą miały twoje wypieki? Żółty, ...
... Domowe rogaliki są najlepsze! A co powiecie na jeszcze ciepłe, kruche rogaliki prosto z pieca ze słodkim nadzieniem, do tego kubek gorącej kawy z mlekiem... na samą myśl ślinka cieknie ;-) Do tego dobra książka i koc. Zdradzę wam, że właśnie ...
... Czy znacie dni, w których nic nie cieszy, łóżko nie chce wypuścić, a mleko do kawy się skończyło? Ja znam i to bardzo dobrze. Na szczęście istnieją sposoby na pozbycie się chandry. Jakie? Przedstawiam wam jedzenie, które uszczęśliwia! ...
... tak zrobić kawę z koglem-moglem? Co o tym sądzicie? :) Przepis na kawę z koglem-moglem 17572 Taka słodka kawa jest świetnym pomysłem na popołudniowy relaks. Przepis niedawno wypróbowałam po raz pierwszy ... i jeżeli lubisz eksperymentować w ...
... Nie ma nic lepszego do popołudniowej kawy niż kawałek ciasta ze śliwkami. Drożdżowe, biszkoptowe, kruche, ucierane, z kruszonką, bezą, budyniem lub po prostu posypane cukrem pudrem... Możliwości ...
... Nie ma nic lepszego do popołudniowej, aromatycznej kawy niż ciacho ze słodkim lukrem - pycha! Od niedawna zaczęłam sama robić lukier, którym polewam wypieki. Do tej pory, kiedy w przepisie widziałam ...