... ? Na tego typu spotkaniach najlepiej sprawdzają się szybkie przekąski i sałatki. Szukacie sylwestrowych inspiracji? Koniecznie zobaczcie nasze pomysły! ...
... Pieczarki to bardzo wdzięczny temat w kuchni. Można je wykorzystywać na wiele sposobów. Świeże świetnie sprawdzą się na surowo w sałatkach. Doskonale smakują także smażone, pieczone czy gotowane ...
... Por to niedoceniane warzywo w naszej kuchni. Zazwyczaj używamy go jako dodatku do potraw - zup, sałatek czy surówek. Jednak por może grać również pierwsze skrzypce. Doskonale podkręci smak - surowy doda ostrości, zaś podduszony, blanszowany lub ...
... , tradycyjnych recepturach. Siostra Anastazja radzi jak przyrządzić i pięknie podać m.in mięsa, sałatki, surówki, ciasta. Dzięki kulinarnej pomocy w postaci książek siostry Anastazji każde danie się uda ...
... śmietana o zapachu wędzonej ryby raczej nie zachwyci waszych gości ;-) Mam swoje sprawdzone pomysły na dania resztkowe, chętnie się nimi z wami podzielę. Co zrobić z resztkami jedzenia? Pieczywo ... z masłem czosnkowym albo tosty francuskie. ...
... Składniki 200 gramów makaronu, 2 jajka, 200 gramów wędzonego boczku, 200 gramów kurek, łyżka parmezanu, ząbek czosnku, ¼ szklanki śmietany 30 proc., pieprz i sól do smaku. 17435 ...
... Melon jest ważnym elementem diety osób odchudzających się, cierpiących na miażdżycę oraz będących w trakcie rekonwalescencji po przebytych chorobach. Idealnie komponuje się w sałatkach ...
... Jaki deser przygotujesz szybko i w prosty sposób? Odpowiedź jest prosta - melon ball, czyli melonowe kuleczki, które możesz wykorzystać na wiele sposobów - dodaj je do sałatki, deseru albo zrób ...
... obrane ząbki czosnku lub małe cebulki. Po kilku dniach otrzymasz smaczny dodatek do kanapek i sałatek. Ciasta i desery 17499 Produkty zbożowe Chcesz przyspieszyć gotowanie ryżu? Posól go dopiero ... pod koniec gotowania. Listek laurowy włożony ...
... od śniadania na mieście. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Kiedy żona ma ochotę na wędzonego łososia z sałatką, mąż marzy o porządnej jajecznicy na boczku, dzieci dopominają się o naleśniki ...
... Warto jeść fasolę, ponieważ jest świetnym źródłem białka. Można z niej przyrządzić wiele smakowitych potraw - od zup i gulaszy, poprzez pasty, pasztety, kotlety, sałatki, aż po... ciasta i ciasteczka ...
... do piątku. W ten sposób łatwo popaść w rutynę. A wystarczy poświęcić chwilę na rozmowę z młodym człowiekiem. Zapytaj go co woli – kanapki czy tosty, a może tortille lub naleśniki? Mogą być też sałatki ...
... z ziemniaków móc wyczarować naprawdę smaczną i oryginalną potrawę. Puree, zapiekanki, frytki, czipsy, sałatki, zupy, placki, kluski, kopytka, nawet ciasta czy chleb – pomysłów na wykorzystanie tych warzyw w kuchni jest mnóstwo. ...
... – możesz ją gotować, zapiekać, smażyć lub dusić. Idealnie sprawdzi się jako główny składnik sałatek, zup czy zapiekanek, a nawet dań głównych — co powiesz na wegetariańskie kotlety z kalarepy, a może kremową ...
... , szczypta kuminu, 1/2 łyżeczki papryki wędzonej, szczypta gałki muszkatołowej, sól, świeżo zmielony czarny pieprz. Do podania: kawałek bagietki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki drobno posiekanej natki ... . Dopraw zupę kuminem, gałką muszkatołową, ...
... , ale także bardzo smaczne i urozmaicone. Na talerzach często gości mięso – wieprzowina, wołowina, drób, ale także dziczyzna i ryby. Mięso obficie polewa się wszelkiego rodzaju sosami – pieczeniowym ... , śmietanowym, pomidorowym, chrzanowym, ...
... , że ziemniaki będą się nadawały na sałatki, zapiekanki czy frytki. Z kolei, gdy obie połówki kleją się do siebie, wówczas ziemniaki nadają się na placki, kluski, pyzy lub puree. Placki ... i wędzonym łososiem albo musem z makreli lub pieczonych ...
... także wytrawne tartinki lub muffinki z fetą, szpinakiem, suszonymi pomidorami, szynką. Ja polecam zawijasy z tortilli – dodatki są dowolne – salami, wędzony łosoś, rukola, wszystko zależy od tego, co lubicie ... . 282699 Na pikniku nie może też ...
... . W Sylwestra konieczna ryba W krajach chrześcijańskich ważnym symbolem jest ryba, więc nie może zabraknąć jej także 31 grudnia. W Meksyku, by nie kusić losu podje się pokrojoną w dzwonki i usmażoną rybę ... , która daje nadzieję na szczęśliwy i ...
... Dania, które świeciły tryumfy w czasach PRL wracają do łask. Powstaje coraz więcej restauracji inspirowanych tamtym okresem. Tatar, sałatka jarzynowa, wieprzowa galareta, bryzol, krem sułtański ...
... i słodki. Czosnek to naturalny antybiotyk. wzmacnia organizm, pomaga w zapobieganiu i leczeniu infekcji. Warto więc po niego sięgać jak najczęściej. Pasuje do mięs, zup, sosów, dipów, marynat, sałatek. Jednak może również grać w daniach główną ...
... mniej skrobi, dlatego po ugotowaniu jest sypki i się nie klei. Sprawdzi się jako dodatek do zup, farszów, sałatek. Jaśminowy – pochodzi z Tajlandii. Zawiera więcej skrobi. Po ugotowaniu jest dość ... o zaokrąglonych ziarnach. Zawierają dużo ...