Sushi inne niż zwykle

... masie i poprósz sezamem. Banana można pokroić w plasterki jak sushi. Naleśnikowe sushi Składniki: 4 naleśniki, łosoś wędzony w plastrach, serek twarogowy, 4 listki sałaty, koperek, cytryna ... . Naleśniki posmaruj cienko serkiem i połóż na nie ...

dawno temu

Co zabrać na piknik?

... także wytrawne tartinki lub muffinki z fetą, szpinakiem, suszonymi pomidorami, szynką. Ja polecam zawijasy z tortilli – dodatki są dowolne – salami, wędzony łosoś, rukola, wszystko zależy od tego, co lubicie ... . 282699 Na pikniku nie może też ...

dawno temu

Pierś z kurczaka z warzywami zapiekana pod warkoczem ciasta francuskiego

... . Boki ciasta potnij w paseczki - z obu stron do 1/3 szerokości ciasta, tak by środkowa część nie była pocięta. Środkowy pas ciasta posmaruj wzdłuż przed chwilą przygotowaną pastą pomidorową ...

dawno temu

Garść makaronowych inspiracji

... tajemnic. Makaron jest niezwykle uniwersalnym produktem, stwarza w kuchni wiele możliwości. Zebrałam sześć przepisów na dania z makaronem, ale którzy szukają rad na to jak ugotować klasyczną carbonarę czy sos boloński, mogą być nieco ...

dawno temu

Kalarepa w roli głównej

... zupę? Możesz także pokroić ją w plastry i podać z gorącym sosem, gdyż świetnie komponuje się z mięsem oraz innymi warzywami. Możliwości jest naprawdę wiele! Poniżej znajdziesz kilka ciekawych propozycji na dania z kalarepy. ...

dawno temu

Czym można zastąpić sól?

... , pomidorowego sosu, mięsa czy sałatki, uzyskamy lekko słony posmak z nutą selera i cytryny. Lubczyk jest składnikiem wielu ziołowych mieszanek, dodaje się go także do zupek w proszku. Co ważne ... spożywczych. Znajdziemy ją w żółtych serach, ...

dawno temu

W czym tkwi sekret barszczu ukraińskiego?

... przecieru pomidorowego, 4 ziemniaki, 2 średnie marchewki, korzeń pietruszki, 2 cebule, 2 łyżki oleju, łyżka octu, łyżka cukru, 2 łyżki mąki (do zasmażki), 2 łyżki masła (do zasmażki), 4 ząbki czosnku ... na patelnię i podsmaż na oleju, dodaj ...

dawno temu

Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... , Korniszony, Marynowane grzyby, Natkę pietruszki, Sardynki w oleju z puszki, Anchois, Majonez, Przyprawę Maggi, Tabasco, Sos Worcestershire, Musztardę (Dijon lub sarepską), Oliwę z oliwek, Sherry, Sok ... z frytkami. Włosi uwielbiają carpaccio, ...

dawno temu

Jak przechowywać żywność?

... z chrzanem, koncentratem pomidorowym itp. Na drzwiach lodówki najczęściej jest także umieszczony pojemnik na jajka. Można je przechowywać dwa, trzy tygodnie. Jak długo przechowywać? Surowe mięso – powinno ... w szczelnych pojemnikach. Warto ...

dawno temu

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... niepalona, jaglana. Nasiona, pestki, bakalie: dynia, słonecznik, sezam, rodzynki, suszona żurawina, migdały, orzechy włoskie. Sery: żółty, feta, mozzarella. Sos: winegret, sos majonezowy, jogurtowy ... warzywa zachowają jędrność, chrupkość i nie ...

dawno temu

Jak ugotować makaron idealny?

... dodamy do niego aromatyczny sos. Woda powinna w smaku przypominać wodę morską – najlepiej dodać jedną płaską łyżeczkę na każdy litr. Duże kontrowersje wzbudza dodawanie do gotującego się makaronu ... do gotowania tłuszczu, ponieważ oblepia on ...

dawno temu

Śniadanie na mieście? Czemu nie

... od śniadania na mieście. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Kiedy żona ma ochotę na wędzonego łososia z sałatką, mąż marzy o porządnej jajecznicy na boczku, dzieci dopominają się o naleśniki ...

dawno temu

Tradycyjny kapuśniak, ostra meksykańska czy aromatyczna czosnkowa? Poznaj 3 przepisy na rozgrzewające zimą zupy

... krojonych bez skórki, 2 duże ząbki czosnku, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki oleju roślinnego, 2 łyżeczki ziaren kuminu, łyżeczka ziaren kolendry, 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy białej, 1/2 ... , dodaj pomidory wraz z zalewą oraz ...

dawno temu

Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo?

... zapamiętywanie i poprawiają procesy uczenia się. Sardynki, łosoś, makrela czy tuńczyk świetnie zgrywają się z sałatkami warzywnymi. Jednak bądźmy koleżeńscy – ich zapach może przeszkadzać naszym ... współpracownikom, dlatego pastę z tuńczyka do ...

dawno temu

Przepis na pyszną sałatkę z tuńczykiem

... Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym , szklanka ryżu, puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku , duży ogórek, duża papryka, 3 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku. 17565 ...

dawno temu

Meksyk w kuchni - przepis na burrito

... ;-) Warto użyć ich wszystkich - spróbuj, a nie pożałujesz! Składniki: 400 g drobno posiekanego mięsa (ja użyłam mięsa z piersi kurczaka), czerwona cebula, 5 ząbków czosnku, 350 ml passaty pomidorowej ...

dawno temu

Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów

... surowe mięso z tuńczyka lub łososia podane w małej miseczce, razem z ryżem na ciepło, warzywami i świeżo wyciśniętym sokiem z limonki. Smacznie, zdrowo i kolorowo. Skusicie się? Mięso bez mięsa ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... . Po tym czasie zdejmij pokrywkę z naczynia i ponownie piecz danie przez 30 min. I faszerowane patisony gotowe! :) 282604 Patisony w cieście z sosem z soczewicy Składniki: 2 patisony, 4-5 łyżek oleju ... , cebula, sos sojowy (jasny). ...

dawno temu

Proste przepisy na pyszne zupy krem - nie oprzesz się ich smakowi!

... pomidorowego przyprawy: sól, pieprz, natka pietruszki Pomidory pokrój na drobne kawałki i gotuj z niewielką ilością wody, na wolnym ogniu. Gdy pomidory puszczą sok, rozpadną się po kilkunastu minutach ...

dawno temu

Czym zastąpić jajko, proszek do pieczenia i śmietanę? Czyli kulinarne zamienniki, które uratują nas w kryzysowych sytuacjach

... , przyprawami i ziołami. Czym zastąpić ketchup? Najlepiej sprawdzi się tutaj koncentrat pomidorowy - dodaj do niego odrobinę wody, octu winnego, soli i cukru, a także suszone zioła - bazylię i oregano. Czym ...

dawno temu

Rozszyfruj tajemnicze symbole na etykietach

... „składników E” są sztucznie otrzymane – istnieje szereg substancji produkowanych w sposób naturalny. Oto niektóre z nich: E 441 (żelatyna) – stosowana w galaretkach i sosach, uzyskiwana jest z tkanki ... łącznej zwierząt, E 322 (lecytyna) – ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... , kapusta, ogórki, gęste, zawiesiste sosy. Brzmi trochę znajomo prawda? Jednak w odróżnieniu od nas, Duńczycy rzadko jedzą zupy, ponieważ uważają, że ich przygotowanie zajmuje zbyt dużo czasu. 281851 ... na bazie owoców np. ryż na mleku z ...

dawno temu

Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana

... natomiast wyśmienite jabłkowe wino. Regionalną specjalnością jest również Frankfodder Grie Soß – frankfurcki zielony sos, przygotowywany na bazie jogurtu i kwaśnej śmietany. Swój kolor zawdzięcza on świeżym ... . Przygotowuje się je z cielęcego ...

dawno temu

Jedzmy orzechy!

... dodawać praktycznie do każdego dania, zaczynając na sałatkach owocowych, a kończąc na sosach i potrawach mięsnych. Pinii (kaloryczność – 629 kcal / 100 g) Inaczej piniole lub orzeszki piniowe ... kaszlu. Są głównym składnikiem popularnego sosu ...

+ Pokaż więcej