Sosy i dipy pełne smaku

... się na bazie oliwy, oleju, śmietany lub jogurtu naturalnego. Dodaje się do nich sok z cytryny, ocet winny, musztardę, miód, świeże zioła, przyprawy. Pasują one do sałatek, jajek na twardo, wędlin, ryb ...

dawno temu

Kurczak na 6 sposobów

... Dobrze przygotowane mięso z kurczaka jest smaczne i delikatne. Stwarza też wiele możliwości w kuchni - można je smażyć, gotować, piec, grillować... Jest jednym z najczęściej jedzonych rodzajów mięsa ...

dawno temu

Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca

... Pstrąg pieczony z pieczarkami i ziemniakami Składniki: 2 świeże, oczyszczone pstrągi, ok. 200 g świeżych pieczarek, 2 szalotki, 1/2 papryczki ostrej, łyżka masła, sok z połowy cytryny, łyżka ... pstrąga dokładnie oczyść. Nie odcinaj łbów - ...

dawno temu

Zupa krem. Z czym ją podać?

... przeciśniętego przez praskę czosnku i ziół prowansalskich. Uważajmy jednak, by czosnku nie przypalić, ponieważ grzanki staną się przez to gorzkie. 283847 Paluszki grissini Grissini to włoskie paluszki ... z ciasta drożdżowego. Przeważnie są one ...

dawno temu

Organizujesz grilla? O tym nie możesz zapomnieć

... na zewnątrz a miękkie w środku – można przygotować bagietki lub zwykłe bułki. Wystarczy kupić masło, drobno pokroić kilka ząbków czosnku, dodać ulubione zioła, sól i pieprz do smaku. Następnie należy ... Grill jest szybkim i smacznym sposobem na ...

dawno temu

Odkryj cukinię na nowo

... Co roku mam ten sam problem - co zrobić z cukinią, która rośnie w ogródku jak szalona od późnej wiosny aż do jesieni. Leczo, faszerowane łódeczki, kremowa zupa, grillowane szaszłyki, cukinia ...

dawno temu

Co zamiast masła? Kolorowe pasty do chleba

... Mimo, że na sklepowych półkach znajdziemy wiele past do smarowania pieczywa np. na bazie twarożku, jajek czy grillowanych warzyw, to uważam, że te przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze ...

dawno temu

Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji?

... , gałązki świeżych ziół, listek sałaty, cytrynę, pietruszkę. Pamiętaj, że dekoracja musi być jadalna! Przy tym wszystkim zachowaj jednak jednolitość w wielkości poszczególnych porcji. W niektórych ... całkowicie wykluczają. Przykładowo: Kawałek ...

dawno temu

Jak zrobić najlepszą na świecie rybę po grecku?

... . Do tego koncentrat pomidorowy, sól pieprz, ziele angielskie i liście laurowe. Grecy, kiedy próbują naszej ryby po grecku są zdziwieni, ponieważ w Grecji ta potrawa nie jest znana. Skąd więc wzięła ... , grillowane, smażone, duszone często ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... i dużo ziół. Lobio może być w wersji łagodnej lub pikantnej. Gulasz podaje się w towarzystwie kukurydzianego pieczywa, placka pszennego lub kaszy kukurydzianej. Adżapsandali 283116 Jakby chcieć ... popularna gruzińska przekąska. Bakłażany się ...

dawno temu

Kotlety schabowe w wersji light

... nie będą takie dietetyczne ;-) Grillowane kotlety schabowe będą się świetnie komponowały z kalafiorowym puree oraz surówką. Smacznego! 17508 ...

dawno temu

Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać?

... ulubione zioła, czosnek lub chilli. Jak przygotować ostrygi? Ostrygi są uważane za najcenniejsze spośród jadalnych mięczaków i być może dlatego należy się z nimi bardzo ostrożnie obchodzić. Pierwszą ... podawać? Krewetki idealnie komponują się z ...

dawno temu

Czym zastąpić jajko, proszek do pieczenia i śmietanę? Czyli kulinarne zamienniki, które uratują nas w kryzysowych sytuacjach

... , przyprawami i ziołami. Czym zastąpić ketchup? Najlepiej sprawdzi się tutaj koncentrat pomidorowy - dodaj do niego odrobinę wody, octu winnego, soli i cukru, a także suszone zioła - bazylię i oregano. Czym ...

dawno temu

Wytrawne gofry - niebanalny pomysł na śniadanie

... , szczypta pieprzu, szczypta płatków chili, ulubione zioła, np. tymianek, bazylia, rozmaryn, natka pietruszki. Wszystkie składniki zmiksować, aż powstanie gładkie ciasto. Miskę z miksturą odstawić ...

dawno temu

Pyszne domowe lody. To nie takie trudne!

... . Banany pokrój na plasterki i zamroź, zioła opłucz i osącz. Mleko kokosowe zmiksuj z ziołami, i skórką z limonki. Dodaj banany. Zmiksuj na gładką masę. Czekoladę zetrzyj na tartce i wmieszaj do masy ...

dawno temu

Tanie danie - przepis na pizzę z kalafiora

... . Wydawało mi się, że kalafior, który przecież ma dość intensywny smak, całkowicie zdominuje pizzę. A jednak dzięki dodatkowi aromatycznych ziół, jest on niemal niewyczuwalny. Oczywiście taka pizza ... , ziół (bazylia, oregano, zioła ...

dawno temu

Mrozimy owoce i warzywa na zimę

... . Mrożenie ziół Zioła również możesz zamrozić. Natkę pietruszki, koperek czy zioła umyj, osusz i posiekaj, a następnie przełóż do małych pojemniczków i szczelnie zamknij. Do zimowej zupy będą ...

dawno temu

Schab ze śliwką - na co dzień i od święta

... . W moździerzu rozcieramy goździki, jałowiec, ziarna pieprzu, sól i majeranek. Zioła mieszamy z olejem i nacieramy nimi schab. Owijamy go w folię spożywczą i odstawiamy na kilka godzin, a najlepiej na całą noc ... Przepis na schab ze śliwką ...

dawno temu

Przekąski na wieczór filmowy

... smakowych – np. z masłem, serem lub ulubionymi ziołami. Wystarczy zaopatrzyć się w suszone ziarna kukurydzy. Do pochrupania Alternatywą dla smażonych w głębokim oleju chipsów ziemniaczanych ... restauracji, byłam zdziwiona, że mogą być one tak ...

dawno temu

Jaką deskę do krojenia wybrać?

... w większości sklepów. Uwielbiam ją nie tylko za intensywnie limonkowy kolor, ale przede wszystkim użyteczność - idealna do siekania ziół, czosnku czy warzyw. Jest elastyczna, co ułatwia wrzucanie ... - lekkie, trwałe i estetyczne. Przy wyborze ...

dawno temu

Tradycyjny smalec z cebulką, jabłkiem i majerankiem

... . Ze smalcem doskonale komponują się również zioła i przyprawy takie jak wspomniany już wcześniej majeranek, ale także tymianek, cząber, oregano, czosnek, sól, pieprz, mielona papryka, curry. Wrzucamy ...

dawno temu

Czerwony barszcz na zakwasie

... Barszcz na zakwasie - przepis Składniki kg buraków, pęczek włoszczyzny (bez kapusty), pól litra zakwasu z buraków, 10 g suszonych borowików lub podgrzybków, 2 liście laurowe, 4 kulki ziela ... pokrój w plasterki. Warzywa zalej 3 litrami zimnej ...

dawno temu

Kuchnia niemiecka - to nie tylko golonka, piwo i sałatka zimniaczana

... ziołom. NADRENIA – typowy obiad w tym regionie to Sauerbraten, czyli pieczeń z marynowanej w kwaśnej zalewie koniny lub wołowiny podawana z knedlami i gęstym kompotem jabłkowym. HAMBURG, BREMA, SZLEZWIK ...

+ Pokaż więcej