... do sałatek, surówek, zapiekanek, kremowych zup. Świetnie komponuje się z orzechami, serami pleśniowymi, rodzynkami, rybami, owocami morza, suszoną szynką czy octem balsamicznym. Cykoria ... , sałatką) – zarówno na zimno, jak i na ciepło. ...
... pomysł na błyskawiczny koktajl lub zupę krem. Wystarczy, że przed mrożeniem zblendujesz owoce i jarzyny, a następnie przełożysz je do foremek na lód lub małych, szczelnie zamykających się, niewielkich ... , które potem wylądują w ekspresowej ...
... Po jarmużu, naparze kombucha, wodzie kokosowej, komosie ryżowej, nasionach chia i zupie ramen przyszedł czas na nowe smaki. Co będzie modne w 2017 roku? O jakich produktach i daniach usłyszymy? Zobaczcie przegląd najgorętszych trendów ...
... Aromatyzowane oleje i oliwy to dodatek do wielu potraw np. sałatek, zup, dań rybnych czy gotowanych warzyw, a także marynat. Jeśli jednak do tej pory kupowaliście smakowe oliwy i oleje, zapomnijcie ...
... Brukselka ma tyle samo zwolenników, co przeciwników. Ja do niedawna też za nią nie przepadałam, przekonałam się dopiero wtedy, kiedy koleżanka poczęstowała mnie brukselkowym kremem. Postanowiłam ...
... , pieczenia, gotowania. Kurki świetnie komponują się z daniami mięsnymi, jajecznicą, sprawdzą się również jako składnik omletu, zupy, sosu czy farszu np. do naleśników. ... do gulaszy, potraw typu curry, sałatek, makaronów, zup – zarówno w ...
... do sałatek, zapiekania oraz kremowych zup. Zobacz, jak zrobić prostą, ale niezwykle efektowną i wyrafinowaną sałatkę z cykorią, serem pleśniowym i orzechami. ...
... Kluchy, kluski, kluseczki, pyzy, knedle, parowańce... Można by tak długo wymieniać. Każdy znajdzie sobie wśród nich coś dla siebie. Mogą stanowić osobne danie lub być smacznym dodatkiem do pieczonego mięsa, kotletów, sosów czy zup. Czym się ...
... Na kanapce, w zupie, w chipsach, w sałatkach - awokado smakuje niepowtarzalnie. Warto jednak wiedzieć, że egzotyczny owoc powinniśmy jeść na surowo, gdyż pieczony lub gotowany traci cenne wartości odżywcze. ...
... Jesienią w naszej kuchni króluje dynia - placki, tarty, zupy, ciasta z dyni są na porządku dziennym. A co powiesz na pumpkin spice latte, czyli aromatyczną kawę z syropem korzenno-dyniowym i puszystą bitą śmietaną? Prawda, że brzmi pysznie? ...
... Szukacie pomysłów na smaczne i szybkie dnia z brokułami? Dobrze trafiliście :-) Pyszne zupy, sałatki, naleśniki, makarony, risotto, a nawet muffinki. Warto włączyć brokuły do swojej diety, ponieważ to prawdziwa skarbnica witamin i ...
... Kasza jaglana smakuje zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Warto ją włączyć ponieważ nie zawiera glutenu, obfituje natomiast w łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo i miedź. Pasuje do mięs, sosów, sałatek, ...
... warzywa: ogórki, pomidorki koktajlowe, papryka, tarta marchewka świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy. Warzywa przetworzone: kiszone i konserwowe ogórki, papryka konserwowa, kukurydza ... go z sałatką już na talerzu. Na sosie ...
... , nazywane tam kiseło mliako, powstałe ono przy udziale bakterii Lactobacterium bulgaricum. Latem Bułgarzy jedzą przeważnie jagnięcinę i cielęcinę, drób oraz dania jarskie, zimą ciężkie zupy ... owocowych i lokalne napoje, np. ajran, który ...
... Co roku mam ten sam problem - co zrobić z cukinią, która rośnie w ogródku jak szalona od późnej wiosny aż do jesieni. Leczo, faszerowane łódeczki, kremowa zupa, grillowane szaszłyki, cukinia ...
... Składniki: 4 ziemniaki, 4 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera — wielkości dużego ziemniaka, 2 kwaśne jabłka, 6–7 ogórków kiszonych, 4 jajka gotowane na twardo, puszka groszku konserwowego, puszka kukurydzy, natka pietruszki, majonez, ...
... do nagrzanego do 180 st. piekarnika na 5 minut. Zmniejszyć temperaturę do 140 st. i piec 90 minut. Ostudzić. Krem: 250 g serka mascarpone, 1 łyżka cukru pudru, 150 g masy kajmakowej, 300 ml śmietanki 36 proc ... i dołączyć do kremu. Bezy ...
... Por to niedoceniane warzywo w naszej kuchni. Zazwyczaj używamy go jako dodatku do potraw - zup, sałatek czy surówek. Jednak por może grać również pierwsze skrzypce. Doskonale podkręci smak - surowy doda ostrości, zaś podduszony, blanszowany lub ...
... Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym , szklanka ryżu, puszka kukurydzy, pęczek szczypiorku , duży ogórek, duża papryka, 3 łyżki majonezu, sól i pieprz do smaku. 17565 ...