Poznaj przepis na trufle czekoladowe z... niespodzianką

... do robienia kulek z arbuza lub melona - będzie znacznie łatwiej i szybciej :-) A ty dla kogo przygotujesz pyszne trufle? ;-) ...

dawno temu

Włoska sałatka z kozim serem

... Pomysł na lekką i smaczną kolację Włoska sałatka z grillowanym kozim serem i granatem to propozycja na lekką, zdrową kolację w letni dzień. Świeża sałata, orzechy, wstążki z marchewki ... i jajku) lub zgrillować. Ciepły ser kładziemy na sałacie, ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... włoskiego możemy dodać do grillowanej lub smażonej wieprzowiny. W kuchni włoskiej przy pomocy nasion fenkułu, aromatyzuje się wywary rybne, a w przemyśle spożywczym – wyroby cukiernicze. Fenkuł smakuje ... doskonale pod każda postacią – na ...

dawno temu

Kallerosse - czyli, co powstanie z połączenia jarmużu i brukselki?

... świetnie smakuje solo. Można jeść je na surowo lub gotować, dusić, smażyć, grillować, zapiekać. Sprawdzi się jako dodatek do kanapek, składnik sałatek, warzywnych przekąsek, omletów, zup oraz dań głównych. ...

dawno temu

Wegańskie książki kucharskie, które spodobają się też mięsożercom

... fotografie sprawiają, że niemal czujesz aromat oregano i bazylii, grillowanej cukinii i soczystych pomidorów. Yotam Ottolenghi mieszka w Wielkiej Brytanii, ale pochodzi z Izraela. W każdym przepisie ...

dawno temu

Sekrety kuchni portugalskiej

... , jak również po ugotowaniu z rozmaitymi dodatkami lub upieczeniu. 282598 Latem ulice pachną grillowanymi sardynkami.Najczęściej posypuje się grubą morską solą i grilluje. Na stołach króluje także dorada. Przyrządza ...

dawno temu

Jak zrobić najlepszą na świecie rybę po grecku?

... , grillowane, smażone, duszone często goszczą na tamtejszych stołach. 285696 Przepis na rybę po grecku Składniki: kg białej mrożonej ryby (mintaja, morszczuka lub dorsza), 4 marchewki, pół selera, 2 cebule ...

dawno temu

Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni!

... . Można ją jeść zarówno na surowo w sałatkach i surówkach, a także po obróbce termicznej – grillowaną, duszoną, zapiekaną itd. Charakterystyczny słodko-gorzki smak cykorii urozmaici każdą sałatkę ...

dawno temu

Jak jeść kraby?

... . Można zrobić to poprzez rozbicie młotkiem lub nacięcie nożem w środkowym miejscu czerwonej części. Z czym jeść kraby? Krab nadaje się do pieczenia, grillowania oraz gotowania. Można go jeść ...

dawno temu

Co jeść, by nie przytyć w czasie urlopu?

... , chudą wędlinę, owoce, twarożek, jajka. Takie śniadanie da ci energię na wiele godzin. W restauracjach unikaj smażonych potraw. Zamów grillowanego kurczaka z warzywami, sałatkę z kozim serem, owoce ... wiele. Odwiedzając fast foody, nie kupuj ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... się na rybach i owocach morza – krewetki, kalmary, ośmiornice, kraby, homary, małże. Poza tym jagnięcina, wieprzowina i warzywa. Większość potraw jest grillowanych bądź gotowanych w wodzie. Mięso ...

dawno temu

Artystyczne kostki lodu - jak je zrobić?

... ich w kuchni. Pamietaj Przed użyciem sprawdź czy dany kwiat nie jest trujący – jest ich znacznie więcej niż niżej wymienione! 17301 Przepis na wyjątkowe kostki lodu Sok z arbuza Świeże liście mięty Świeżo ...

dawno temu

Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji?

... całkowicie wykluczają. Przykładowo: Kawałek grillowanego różowego łososia wygląda apetyczne obok zielonych warzyw liściastych i kawałeczka cytryny. Do dzieła! Stwórz swoją kompozycję – przepysznego i atrakcyjnego dania! 281399 ...

dawno temu

Cała prawda o musztardzie

... pikantnej odmiany gorczycy, co nadaje jej bardzo ostrego smaku. Dobrze komponuje się z grillowanymi, pieczonymi i smażonymi mięsami np. karkówką czy golonką). Przepis na domową musztardę 17580 17531 ...

dawno temu

Wszystko, co musisz wiedzieć o szparagach

... , na średnim ogniu przez 10-15 min. (miękkość możemy sprawdzić widelcem). Szparagi nadają się również do grillowania, pieczenia lub smażenia. Szparagi - z czym to się je? Pomysłów na smaczne ...

dawno temu

Sekrety kuchni katalońskiej

... – kiełbaski z siekanej wieprzowiny. Można je podawać jako wędlinę lub jako danie główne – grillowane, w towarzystwie białej fasoli, jarzyn, czasem również z jajkiem albo frytkami. Pa amb tomaquet – świeży ...

dawno temu

Zupa krem. Z czym ją podać?

... jest zrobienie grzanek z bagietki. Kroimy ją na kromki, smarujemy masłem czosnkowym i grillujemy na grillu elektrycznym lub pieczemy przez ok. 20 minut w piekarniku. Taką grzankę można także przed pieczeniem ...

dawno temu

Jak poprawnie wymawiać obcojęzyczne nazwy potraw i napojów?

... i ostrym sosem pomidorowym. FAJITA – meksykańska tortilla z grillowanym mięsem. FETTUCCINE – włoski makaron w kształcie długich wstążek (węższy od makaronu tagliatelle). FOIE GRAS  – francuski ...

dawno temu

Robimy domowe masło

... , grillowanym chlebie, ciepłych tostach lub po prostu – na kromce świeżego chleba. Teraz instrukcja dla wytrwałych :) - jeśli nie masz miksera, użyj dużego słoika. 17471 Co teraz? Oczyść masło ...

dawno temu

Jak skomponować deskę serów?

... , suszone pomidory, kapary, figi, grillowane warzywa. Do pikantnych gatunków pasuje miód czy kwaskowata konfitura np. jarzębinowa. Przygotuj też koszyczek z chrupiącą pokrojoną bagietką lub małymi ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... się grilluje. Najczęściej dodaje się do nich kmin rzymski i cebulę. Serwowane są z sosem z warzyw i chlebkiem pita. Sirenki – ciasto, przypominające chleb, faszerowane owczym serem. Turszi z warzyw ...

dawno temu

Szczaw - niedoceniane warzywo

... , kanapek, a nawet omletów. Najlepiej smakuje z grillowanymi rybami i mięsem. W Polsce najbardziej znamy go pod postacią popularnej w okresie letnim zupy – szczawianki. Szczaw warto wprowadzić ...

dawno temu

Sekrety kuchni greckiej

... . do pieczonych lub grillowanych mięs i ziemniaków. 281923 Gemista to nic innego jak faszerowane ryżem i mielonym mięsem warzywa – pomidory, cukinie, papryki, bakłażany. To zdrowa i sycąca przekąska. Podlewa ...

dawno temu

Jak wybrać dobre wino?

... , smażonym lub grillowanym ciemnym mięsem, natomiast te lekkie, np. o wyraźnej owocowej nucie możesz podać z pikantnymi i bardziej wyrazistymi daniami z drobiu. Dziczyzna wymaga wyjątkowo aromatycznego ...

+ Pokaż więcej