Pierogi, które zawsze się udają

... . Na wesela przygotowywano kurniki, duże pierogi z różnymi nadzieniami, w których skład zawsze wchodziło mięso kurze. Podczas styp podawano pierogi żałobne z pieczonego ciasta drożdżowego ... pierogów jest naprawdę wiele. Jak zrobić idealne ...

dawno temu

Kreatywne dekorowanie tortów

... przygotować spersonalizowaną notatkę na torcie. Najprostszym sposobem, jest pisanie lukrem. Można również kupić jadalne długopisy lub specjalne dekorowane pieczątki do dekorowania ciast. Wykorzystaj kawałki ... czekolady i różne słodycze. ...

dawno temu

Czas na agrest!

... albo domowego kompotu lub dżemu z agrestu robionych przez babcię. Ale to tylko dwa pomysły, w jaki sposób można wykorzystać agrest. Poznaj ich znacznie więcej. Ciasto agrestowe z migdałami Składniki: 2 ... podziel na dwie części – do jednej ...

dawno temu

Jak upiec sernik idealny?

... się chciało wydostać, spulchniając nasze ciasto. Musimy być jednak ostrożni, ponieważ dodanie piany zwiększa ryzyko opadnięcia sernika. Do masy twarogowej możemy również dodać śmietanę kremówkę ... i umieszczamy w większej formie lub naczyniu ...

dawno temu

Tarta z jeżynami

... Delikatne kruche ciasto, waniliowy krem i słodkie jeżyny. Czego chcieć więcej? Przepis na tę tartę jest banalnie prosty, a jej wykonanie nie zajmie zbyt dużo czasu. Jeśli więc szukacie pomysłu na pyszny ... popołudniowy deser, koniecznie ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - podpłomyki

... niedzielę przygotowywała ciasto na makaron do rosołu. Czasem z siostrą udało nam się uszczknąć kawałek ciasta, wtedy gniotłyśmy je w rączkach i kładłyśmy na rozgrzanej kuchni węglowej (oczywiście ...

dawno temu

Jak dobrze ubić śmietanę?

... Bita śmietana to popularny dodatek do deserów i ciast. Można jej również używać do dekoracji owoców czy lodów. Jednak ubicie śmietany, tak by się nie zważyła, a wyszła sztywna i lekka, jest nie lada wyzwaniem. ...

dawno temu

Dlaczego rabarbar należy zbierać tylko do połowy czerwca?

... Bogaty w witaminę C, pyszny, zdrowy. Jest idealnym materiałem na ciasto, kompot i babeczki. Rabarbar. Choć rośnie przez całe lato, zbierać go wolno tylko do połowy czerwca. Dlaczego? ...

dawno temu

Przepis na surówkę z kiszonej kapusty

... , marchewka, cebula, trochę cukru, pieprzu i olej. Niektórzy dodają do niej jeszcze tarte jabłko, rodzynki albo majonez zamiast oleju. Ja jednak w tym przypadku wolę pozostać nieco konserwatywna ;-) ...

dawno temu

Śniadanie do szkoły nie musi być nudne

... Dziś pierwszy dzień szkoły i znów w wielu domach pojawia się problem – co zapakować dziecku na drugie śniadanie? Kanapka z serem i szynką, banan albo jabłko, jakiś batonik i tak od poniedziałku ...

dawno temu

Czym kusi kuchnia węgierska?

... Usiądź wygodnie, zrelaksuj się i wyobraź sobie dojrzałe pomidory skąpane w Słońcu, sprężystą paprykę i ciepłe drożdżowe ciasto. Przystojny kelner właśnie nalewa ci słodkie, białe wino. Czujesz to? Tak właśnie pachną Węgry! ... , jest drożdżowe ...

dawno temu

Owsianka nie musi być nudna!

... Wstajesz rano, zastanawiasz się, co zjeść, wybór pada na owsiankę. Zalewasz ją mlekiem lub wodą, dodajesz rodzynki, orzechy, czasem pokrojone jabłko lub banana. Codziennie to samo. Po dwóch, trzech ...

dawno temu

Karob - zdrowszy zamiennik kakao

... , dlatego czasem może się okazać, że dodanie cukru jest zbędne. 282677 Ciasto z karobem i żurawiną To przepis na bardzo szybki deser, bo przygotowanie ciasta zajmie ci 20 min. (plus czas pieczenia ... wszystko razem i przełóż powstałą masę do ...

dawno temu

Kruche i delikatne faworki - lepszych na pewno nie jadłeś!

... faworki, jakie do tej pory jadłam robi moja babcia. Są delikatne i kruche, wręcz rozpływają się w ustach. Wyrabia się je z ciasta śmietanowego, zbijanego i smaży w głębokim tłuszczu. Faworki, zwane także chrustem lub chruścikami są znane nie ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... . Po tym czasie zdejmij pokrywkę z naczynia i ponownie piecz danie przez 30 min. I faszerowane patisony gotowe! :) 282604 Patisony w cieście z sosem z soczewicy Składniki: 2 patisony, 4-5 łyżek oleju ... , cebula, sos sojowy (jasny). ...

dawno temu

Jak zrobić owocowe lizaki w domu?

... co może cię ograniczać przy wyborze owoców do przygotowania domowych lizaków to pora roku. Staraj się wybierać owoce sezonowe. Teraz, jesienią najlepiej wybierać owoce świeże i suszone: 285044 jabłka ... patyczków do lizaków, które możesz kupić ...

dawno temu

Czas na pierniczki! Poznaj podstawowy przepis

... . Jeśli jednak w Twoim domu jest dość suche powietrze, do puszki z pierniczkami włóż kawałki obranego jabłka. Pamiętaj jednak, by codziennie wymieniać jabłko na świeże, by nie spleśniało. 17511 ... od swojej koleżanki i od tamtej pory już nie ...

dawno temu

Właściwości rabarbaru

... Rabarbar to roślina dobrze znana i lubiana. Kwaskowata, słodkawa, soczysta. Idealna na kompot, do ciasta, do babeczek. I przede wszystkim - zdrowa. ...

dawno temu

Sylwestrowe potrawy, które przyniosą ci szczęście w Nowym Roku!

... , która daje nadzieję na szczęśliwy i spokojny rok, a w Holandii rybę smaży się w cieście. 285915 Co zamożniejsi Japończycy w sylwestrową noc zajadają się błękitnym tuńczykiem, który należy do jednych ... zapewnić sobie szczęście i dobrobyt ...

dawno temu
+ Pokaż więcej