Sekrety kuchni greckiej

... . do pieczonych lub grillowanych mięs i ziemniaków. 281923 Gemista to nic innego jak faszerowane ryżem i mielonym mięsem warzywa – pomidory, cukinie, papryki, bakłażany. To zdrowa i sycąca przekąska. Podlewa ...

dawno temu

Rodzaje makaronów - jak dobrać odpowiedni makaron do potrawy?

... wykorzystywanych na różnego rodzaju sosów i zapiekanek, a kończąc na dużych, które można faszerować. Moim faworytem są jednak takie jak na zdjęciu poniżej - ugotowane al dente, polane sosem z dużymi ...

dawno temu

Jajko sadzone, w koszulce, na miękko... - sposoby przygotowania jajek

... z nich jajka faszerowane. Moim faworytem jest jajko ugotowane na twardo i podane na pysznej, kolorowej kanapce. Jak ugotować jajko na twardo? Wystarczy, że do gotującej się wody delikatnie włożysz ...

dawno temu

Sekrety kuchni czeskiej

... mogą być wyrabiane z ciasta ziemniaczanego (bramborový knedlík) lub drożdżowego (houskový knedlík). 283906 Innym popularnym daniem jest polędwica wołowa w gęstym śmietanowym sosie faszerowana boczkiem (svíčková ...

dawno temu

Co jadł Harry Potter? Zaczarowane przepisy z Hogwartu. Cz. 1

... specyficznie, prawda? Mnie przywodzi na myśl ziołowe cukierki na gardło, którymi faszerowała mnie mama w dzieciństwie - ble! Nie, Harry na pewno nie zajadał się tartą, która smakuje jak lekarstwo ...