Wartości odżywcze komosy ryżowej

... do odżywczego koktajlu. Zanim użyjesz komosy w kuchni, dokładnie wypłucz ziarna. Gotujemy ją przez 10-15 minut w proporcji 1:2. Jeśli masz ulubione danie z komosą w roli głównej lub jako dodatek, podziel się! ...

dawno temu

Właściwości kakao, czyli dlaczego warto sięgać po "pokarm bogów"

... wersję. Wbrew pozorom mają one gorzki smak, dlatego zamiast jeść je na surowo, lepiej dodawać je do koktajli, granoli czy jogurtu. ...

dawno temu

Rozgrzewające napoje - idealne na jesienne wieczory

... Za prekursora kawy po irlandzku, powszechnie znanej jako Irish coffee uważa się Joseph'a Sheridana - szefa portu lotniczego w Foynes, który ponad 100 lat temu serwował koktajl kawowy z whiskey zziębniętym ...

dawno temu

Jadalne kwiatki

... nie raz już piłeś aromatyczną herbatkę z dodatkiem hibiskusa. Jeśli nie - sięgnij po nią jak najszybciej, a najlepiej zacznij dodawać ten piękny kwiat do sałatek, mrożonych koktajli i lodów ...

dawno temu

Wegańskie książki kucharskie, które spodobają się też mięsożercom

... w rutynę - owszem, jemy więcej jarzyn, ale wciąż w tej samej postaci. Do porannych kanapek listek sałaty i plasterek pomidora, do obiadu surówka, a na kolację koktajl z truskawek i banana. Wieje nudą ...

dawno temu

W jaki sposób przyrządzać szpinak, aby zachował najwięcej wartości odżywczych?

... surowych liści są koktajle. Wystarczy dorzucić garść umytego szpinaku do blendera, w którym znajdują się ulubione owoce, mleko lub woda. To szybki i prosty sposób na uzupełnienie diety ...

dawno temu

Mrozimy owoce i warzywa na zimę

... pomysł na błyskawiczny koktajl lub zupę krem. Wystarczy, że przed mrożeniem zblendujesz owoce i jarzyny, a następnie przełożysz je do foremek na lód lub małych, szczelnie zamykających się, niewielkich ...

dawno temu

Jedzmy orzechy!

... .). Komponują się praktycznie z każdą potrawą – możesz dodać je do mięs, ciast, deserów, owsianki czy koktajlu. Orzechy nerkowca (kaloryczność – 553 kcal / 100 g) Dzięki delikatnie słodkiemu, lekko ...

dawno temu

Siemię lniane - wielka moc w małych ziarenkach

... także zmielić i pić codziennie rano, pół godz. przed posiłkiem. Przygotowanie takiego koktajlu nie zajmie dużo czasu, ale za to dobroczynnie wpłynie na nasz organizm i osłoni błonę śluzową przewodu pokarmowego ...

dawno temu

Chcesz zostać ekspertem w kuchni? Musisz znać te pojęcia

... używamy zieleniny (sałata, mięta, melisa, kolendra, natka pietruszki). Natomiast napoje i koktajle ozdabiamy zwykle plastrami cytryn czy pomarańczy lub innymi owocami. Tranżerowanie Tranżerowanie ...

dawno temu

TOP 10 jesiennych superfoods, które podniosą twoją odporność

... . Najlepiej jest jeść żurawinę w koktajlach ze słodszymi owocami, ponieważ jej smak jest raczej cierpki. Natomiast suszone możesz dodawać do owsianki, wypieków czy sałatek, a dżem z żurawiny wyśmienicie ...