Jaką deskę do krojenia wybrać?

... ;)) i mogą się pojawić przebarwienia (buraki!), ale mimo to myślę, że w każdej kuchni powinna znaleźć się drewniana deska. Deski plastikowe 281174Jasne, nie należą do najpiękniejszych, ale nie ma lepszej opcji ... oraz plastikowa - niezbędna, ...

dawno temu

Sposób na jajko

... także przed krojeniem jajek włożyć na chwilę nóż pod zimną, bieżącą wodę. 284710 Chcesz przygotować jajka faszerowane, które staną się ozdobą twojego stołu podczas przyjęcia? Przygotowujące je warto wiedzieć ... , że mieszając jajka podczas ...

dawno temu

Udana domówka, czyli przepisy na proste i wyjątkowo smaczne przekąski

... , o co chodzi, prawda? Na domówkę jajka pasują zawsze. Najszybciej przygotujemy jajka na twardo z majonezem i ze szczypiorkiem. Można się jednak pokusić o bardziej wymyślne jajka faszerowane – w skorupkach ... , dołożyć kilka oliwek i polać ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... , ale także wołowina, drób, dziczyzna i ryby, bardzo dużo ryb. Jada się je niemal w każdej postaci – pieczone, gotowane, duszone, marynowane. Do tego ziemniaki, kwaszone lub konserwowane w occie warzywa – buraki ... składniki kroi się w kostkę i ...

dawno temu

Rozszyfrowujemy E z produktów

... 171 – tlenek tytanu - wybiela produkt. Może uszkadzać DNA, wywołując degeneracyjne zmiany w komórkach, składnik kancerogenny, E 162 – ekstrakt buraczany pozyskiwany z buraków.17335 Nie ukrywam ...

dawno temu

Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni!

... jako dodatek do ryb, owoców morza bądź drobiu. Liście cykorii, ze względu na swój charakterystyczny „łódkowaty” kształt doskonale nadają się także do faszerowania (mięsem, grzybami, warzywami ...

dawno temu

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... go z sałatką już na talerzu. Na sosie układamy najcięższe i najtwardsze produkty takie jak odsączona fasola, kukurydza, groszek, oliwki, gotowany burak, pokrojona w kostkę marchewka, pomidorki ...

dawno temu

Zupa krem. Z czym ją podać?

... polega na tym, by obieraczką lub małym nożykiem pokroić warzywa (np. marchew, selera, pietruszkę, selera, buraka) w cienkie plasterki, skropić oliwą, posypać ulubionymi przyprawami i upiec. 283851 17436 ...

dawno temu

Wszystko, czego jeszcze nie wiesz o truskawkach

... owoce również oczyszczają nasz organizm z toksyn. Truskawki pozytywnie działają na ciśnienie krwi, obniżając poziom trójglicerydów i złego cholesterolu. Zamiast więc faszerować się suplementami diety, korzystajmy z sezonu na truskawki! 17387 ...

dawno temu

Na śniadanie zdrowe i kolorowe koktajle warzywno-owocowe

... : 2 buraki, 1/4 ananasa (najlepiej świeżego), 3 duże śliwki, duże jabłko, 12 suszonych daktyli, 200 ml soku pomarańczowego. 285608 Burki i ananasa obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Śliwki obierz ...

dawno temu

Przekąski na wieczór filmowy

... chrupania nie powinni pogardzić również chipsami z marchwi, buraka, cukinii lub selera. Ze swojej strony mogę polecić chipsy marchewkowe. Kiedy spróbowałam je po raz pierwszy w jednej z lubelskich ...

dawno temu

Porzeczkowy zawrót głowy

... również faszerować kurczaka, indyka lub schabowe roladki. Świetnie komponują się one z majerankiem, ziołami czy ostrymi przyprawami takimi jak kolorowy pieprz. 17419 ...

dawno temu

Na świętego Marcina dobra gęsina

... inspiracje 285023 Gęsina jest niezwykle delikatna w smaku. Do aromatu mięsa pasują owoce, dlatego gęś przeważnie faszeruje się gruszkami, suszonymi śliwkami lub jabłkami i naciera przed pieczeniem ...

dawno temu

Wegańskie dania z grilla

... jelit i sprawiają, że szybciej stajemy się najedzeni. Bakłażan marynowany w sosie, szparagi z dipem czosnkowym. cukinia faszerowana czy połówki papryki nadziewane prażoną ciecierzycą i pomidorami ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... mięsem czy faszerowanych liście winogronowych, zwanych arambašići. 283057 Do każdego dania dostaniemy sałatkę ze świeżych warzywa, skropioną oliwą i octem winnym. Natomiast na wyspach Hvar, Koreula ...

dawno temu

Kulinarna podróż po Włoszech

... sposób tradycyjnej pizzy margherity, a Emilia-Romania z faszerowanych pierożków. Podróżując po Italii można zauważyć pewną prawidłowość – im zmierzamy bardziej na południe Włoch, tym częściej możemy ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... się grilluje. Najczęściej dodaje się do nich kmin rzymski i cebulę. Serwowane są z sosem z warzyw i chlebkiem pita. Sirenki – ciasto, przypominające chleb, faszerowane owczym serem. Turszi z warzyw ...

dawno temu

Sekrety kuchni greckiej

... . do pieczonych lub grillowanych mięs i ziemniaków. 281923 Gemista to nic innego jak faszerowane ryżem i mielonym mięsem warzywa – pomidory, cukinie, papryki, bakłażany. To zdrowa i sycąca przekąska. Podlewa ...

dawno temu

Rodzaje makaronów - jak dobrać odpowiedni makaron do potrawy?

... wykorzystywanych na różnego rodzaju sosów i zapiekanek, a kończąc na dużych, które można faszerować. Moim faworytem są jednak takie jak na zdjęciu poniżej - ugotowane al dente, polane sosem z dużymi ...

dawno temu

Jajko sadzone, w koszulce, na miękko... - sposoby przygotowania jajek

... z nich jajka faszerowane. Moim faworytem jest jajko ugotowane na twardo i podane na pysznej, kolorowej kanapce. Jak ugotować jajko na twardo? Wystarczy, że do gotującej się wody delikatnie włożysz ...

dawno temu

Z naleśnikiem dookoła świata

... albo tylko woda. Ciasto może być zabarwione rozdrobnionym szpinakiem, sokiem z buraków, roztopiona czekoladą, sokiem z marchewki, koncentratem pomidorowym czy szafranem. Na tym pole do popisu się nie kończy ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... Podlasia, gdzie jada się je z twarogiem lub twarogiem z makiem, w okolicach Włodawy zjemy pierogi z marchwią, a z tartymi burakami w okolicach Radomia. W innych regionach w roli nadzienia występują ...

dawno temu

Sztuka pieczenia muffinek - od czego zacząć?

... pod ręką, a więc: drobne lub pokrojone owoce – świeże lub suszone (szklanka), skórkę pomarańczową (szklanka), startą marchewkę, buraka (2 szklanki), orzechy, migdały, najróżniejsze pestki (szklanka), dżem ...

dawno temu

Sekrety kuchni czeskiej

... mogą być wyrabiane z ciasta ziemniaczanego (bramborový knedlík) lub drożdżowego (houskový knedlík). 283906 Innym popularnym daniem jest polędwica wołowa w gęstym śmietanowym sosie faszerowana boczkiem (svíčková ...

+ Pokaż więcej