Mam apetyt na... Czyli co zrobić, by znowu chciało się jeść

... nie przygotowujemy wystarczająco smacznie wyglądających posiłków (pamiętaj, że jemy także oczami :)). Jeśli twój brak apetytu utrzymuje się długo, lepiej wybierz się do lekarza na kontrolną wizytę. Ale warto ... . Przykładowo awokado czy jabłko ...

dawno temu

Zdrowy sok z grapefruita, gruszki, ananasa i imbiru - przepis Otylii Jędrzejczak

... Kiedy za oknem plucha, warto się rozgrzać pysznym, zdrowym sokiem. Najbardziej znana polska pływaczka Otylia Jędrzejczak na naszych oczach przygotowuje sok z gruszki, grapefruita, ananasa i imbiru. Spróbujecie? Sprawdź także: Rozgrzewające ...

dawno temu

Co dobrego mają w sobie morele

... More są nie tylko bardzo smaczne i soczyste, ale także pozytywnie wpływają na nasze zdrowie i wygląd. Dlaczego warto po nie sięgać jak najczęściej? ...

dawno temu

Niezwykła siła zamknięta w maleńkich nasionach chia. Jak ich użyć w kuchni?

... . Już dwie łyżki nasion chia (28 g) zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na błonnik i w znaczący sposób uzupełnia w organizmie ważne minerały, jak wapń, mangan, żelazo, potas, mangan, fosfor i magnez. Dlaczego jeszcze warto włączyć je do ...

dawno temu

Co będziemy jeść w 2017 roku? Poznaj 10 kulinarnych trendów

... sardynka 285941 Kulinarni blogerzy coraz częściej sięgają po sardynki. To będzie jeden z najgorętszych tegorocznych trendów w jedzeniu. Nadają się do past, sałatek, makaronów, pasztecików ... ... Pamiętajcie jednak, by unikać sardynek w puszce. ...

dawno temu

Właściwości szpinaku

... Prawdziwa bomba prozdrowotnych składników! Szpinak dostarcza wielu witamin, składników mineralnych oraz antyoksydantów, dzięki czemu wzmacnia odporność i chroni przed chorobami. Sprawdź, dlaczego warto jak najczęściej sięgać po zielone liście ...

dawno temu

Jarmarki Bożonarodzeniowe 2016 w Polsce - musisz tam być!

... Grudzień to czas świątecznych jarmarków i kiermaszów. Są one organizowane w wielu Polskich miastach. Możemy na nich kupić świąteczne ozdoby, biżuterię, wyjątkowe wyroby rękodzielnicze, a także tradycyjne wędliny, sery, miody itd. Zobaczcie, ...

dawno temu

ABC fotografii kulinarnej

... swoją przygodę z fotografowaniem jedzenia, na co zwrócić uwagę, jakie akcesoria zgromadzić, jak komponować talerz i kadr. ... (jeśli natomiast słońce jest mocne, warto je przysłonić lekką firanką, która lekko rozproszy światło). Do wykonywania ...

dawno temu

6 faktów o zamiennikach cukru

... Stewia nie ma kalorii, syrop klonowy – zawiera ogrom witamin. Popularny biały cukier warto odstawić na bok, a do naszej kuchni wprowadzić jego zamienniki. Szczególnie, jeśli mamy dzieci. ... , bułeczek, deserów, domowych lodów. Przed zakupem ...

dawno temu

Curry – jakie ma właściwości i dlaczego jest takie pyszne?

... Skąd pochodzi smak curry Na początek warto wyjaśnić jedną bardzo istotną kwestię – curry z kurczaka to nie to samo co kurczak w sosie curry. Potrawa może być przygotowywana nie tylko z dodatkiem ...

dawno temu

Dla kucharzy i kinomanów, czyli moje TOP 7 filmów o jedzeniu

... o jedzeniu przystało, większość akcji rozgrywa się oczywiście w kuchni. Kate jest szefem kuchni w eleganckiej restauracji na Manhhatanie. Kobieta wiedzie poukładane życie, jest pochłonięta pracą ... . Jednak powiedzieć, że „Uczta Babette” to ...

dawno temu

Fasolka szparagowa - jedz na zdrowie

... , potas). Warto wiedzieć, że więcej witaminy A oraz kwasu foliowego posiada zielona odmiana, z kolei żółta jest lepszym źródłem fosforu oraz potasu. Fasolka szparagowa pozytywnie wpływa na nasze zdrowie ... . Dlatego warto zajadać się tym ...

dawno temu

Pomidor na 7 sposobów

... Dlaczego warto jeść pomidory? Bo są cennym źródłem likopenu, czyli naturalnego barwnika, który jest najsilniejszym spośród utleniaczy zaliczanych do grupy karotenoidów. Zawarty w pomidorach likopen ...

dawno temu

Jedzmy pokrzywę!

... cukru we krwi, dlatego pomaga w leczeniu cukrzycy. Pokrzywa wpływa na wzrost czerwonych krwinek, gojenie raz oraz pomaga zatamować krwotoki. Dodatkowo wzmacnia cebulki włosów, regeneruje je i zapobiega ... , zwinąć je w roladę i pokroić na ...

dawno temu

Patison - z czym się to je?

... , chorobami układu pokarmowego i sercowo-naczyniowego właściwie bez przeciwwskazań mogą jeść dania przyrządzone z patisonów. Patison w kuchni Młode patisony posiadają delikatną skórkę ... , której nie trzeba obierać, dlatego świetnie sprawdzą ...

dawno temu

Królowa wszystkich przypraw

... możliwościom zastosowania i właściwościom, kardamon został okrzyknięty królową przypraw i postawiony w jednym szeregu z królem - pieprzem. Dowiedz się dlaczego kardamon jest tak poważaną przyprawą. ... , jak i w rozdrobnionej postaci. Jednak ...

dawno temu

Domowe batoniki - zrób je sam!

... są zdecydowanie lepszym pomysłem :) Wiesz co jesz, bo sam je przygotowujesz, a do tego takie batoniki są zdrowsze i smaczniejsze! Przekonaj się sam! ...

dawno temu

Co dobrego zjesz na Podlasiu?

... Tradycyjne kuchnia podlaska jest mieszanką wpływów kuchni polskiej, rosyjskiej, ukraińskiej, białoruskiej, litewskiej, tatarskiej i żydowskiej. Zobacz, jakich smaków warto spróbować podczas podróży przez Podlasie. ...

dawno temu

Truskawka i ananas w jednym? To możliwe!

... , że zaadaptowały się bez problemu w naszym środowisku i z powodzeniem możemy uprawiać je w przydomowych ogródkach. Poniżej znajdziesz garść informacji o tych niezwykłych owocach, które warto, a nawet trzeba jeść. ... , dlatego warto jeść białe ...

dawno temu

Slow food na urlopie? To prostsze niż myślisz

... Ciągle gdzieś się śpieszymy, żyjemy w stresie, nie mamy czasu na odpoczynek, jemy byle co, ważne, żeby było szybko... Ale przychodzi taki moment, kiedy uświadamiamy sobie, że czas przecieka ... . Tłuste, nafaszerowane konserwantami dania nie są ...

dawno temu

Tajniki kuchni francuskiej

... nasze skojarzenia są poniekąd stereotypowe, Francja właśnie z tego słynie. Dowiedz się dlaczego specjały kuchni francuskiej zdobywają serca smakoszy i restauratorów na całym świecie. ...

dawno temu

12 smacznych pomysłów na dania z kaszą jaglaną

... Kasza jaglana smakuje zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Warto ją włączyć ponieważ nie zawiera glutenu, obfituje natomiast w łatwo przyswajalne białko, witaminy z grupy B, witaminę E, żelazo i miedź. Pasuje do mięs, sosów, sałatek, ...

dawno temu

Domowa uprawa kiełków w 5 krokach

... . Dlatego warto wprowadzić je do swojego codziennego jadłospisu. Dowiedz się jak je uprawiać w domu, jakie posiadają właściwości i które kiełki najlepiej wybierać. ... tylko do uprawy gruntowej. Nasiona przeznaczone do domowej uprawy znajdziesz ...

+ Pokaż więcej