Sushi inne niż zwykle

... także przygotować potrawę a’la sushi, czyli taką, która będzie pozbawiona surowizny. Te propozycje z pewnością spodobają się dzieciom, ale także urozmaicą każde przyjęcie. Bananowe sushi z kaszą jaglaną 17327 ...

dawno temu

Oryginalne składanie serwetek

... ://www.youtube.com/watch?v=nOt5BwdJIFM Łódki Te łódki będą idealnym dopełnieniem stołu na imprezie rodzinnej lub przyjęciu dla dzieci. Możesz dzięki nim również spersonalizować poszczególne miejsca – pisząc imię na żaglu każdego statku. 281789 ...

dawno temu

Co zrobić z resztkami jedzenia po świętach?

... otrzymamy pyszną przystawkę. Z kiełbasy i wędlin przygotujecie smaczne leczo. Dodajcie do niego warzywa, które zalegają w lodówce. Szkoda przecież, by się zmarnowały. 285877 Warzywa i owoce ...

dawno temu

Sposób na jajko

... także przed krojeniem jajek włożyć na chwilę nóż pod zimną, bieżącą wodę. 284710 Chcesz przygotować jajka faszerowane, które staną się ozdobą twojego stołu podczas przyjęcia? Przygotowujące je warto wiedzieć ...

dawno temu

Sekrety kuchni hiszpańskiej

... jako przystawkę nazywaną tapas. A jeżeli myślisz, że pierogi, to polski wynalazek to jesteś w błędzie – praktycznie każdy kraj ma swoje pierogi, Hiszpania także. Są to pierogi o różnych rozmiarach ... prosta w przygotowaniu przystawka. ...

dawno temu

Przepis na malinowy obłoczek - lepszego ciasta nigdy nie jadłeś!

... śmietankową i wieńczącą ciasto chrupiącą bezę z migdałami. Brzmi pysznie, prawda? A smakuje jeszcze lepiej! :) To ciasto zrobi furorę na każdym przyjęciu! Nie tylko pięknie wygląda, ale także wyśmienicie ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść melony?

... stanowi świetny duet z szynką parmeńską – wystarczy, że pokrojonego na części melona zawiniesz w plastry szynki parmeńskiej i wspaniała przystawka gotowa :). Z kolei zielony melon idealnie pasuje do dań z owocami morza, a melon galia najlepiej ...

dawno temu

Jak zrobić najlepszą na świecie rybę po grecku?

... się nazwa? Być może wynika to z faktu, że w kuchni krajów basenu Morza Śródziemnego popularne są dania z warzyw duszonych w oliwie. Podawane są na zimno jako przystawki. Również ryby - pieczone ...

dawno temu

Cykoria - zaproś ją do swojej kuchni!

... , sałatką) – zarówno na zimno, jak i na ciepło. Klasyczną włoską przystawką są główki cykorii, owinięte w plastry szynki parmeńskiej i zapieczone. A próbowaliście kremu z cykorii? Na koniec mała ...

dawno temu

Dla kucharzy i kinomanów, czyli moje TOP 7 filmów o jedzeniu

... do historii kina. Trwa aż 20 minut, a kręcono ją przez dwa tygodnie (!). Wszystkie potrawy, które pojawiły się podczas przyjęcia przygotowano według tradycyjnych XIX-wiecznych przepisów. https ...

dawno temu

Sztuka parzenia zielonej herbaty

... je parzyć, ale ogólnie przyjęło się, że zieloną herbatę należy parzyć od minuty do 3. W przypadku długiego parzenia, tak samo jak w wypadku zbyt wysokiej temperatury wody, może pojawić się specyficzna ...

dawno temu

Sekrety kuchni chorwackiej

... . Kuchnia ta jest zbliżona do tej, która preferowana jest w centralnej Europie. W Medimurju trzeba koniecznie spróbować indyka ze słoniną lub kiszkę oraz przystawek z zapieczonego grochu i ziemniaków ...

dawno temu

Udana domówka, czyli przepisy na proste i wyjątkowo smaczne przekąski

... , a bułeczki stały się chrupiące. Podajemy oczywiście na gorąco. Tego rodzaju przystawki to zaledwie kilka propozycji, ale – jak widzicie – naprawdę niewiele trzeba, by wyczarować coś pysznego. Zachęcam do eksperymentowania i dzielenia się ...

dawno temu

Jaką wybrać dobrą wodę i jak ją pić?

... na pracę organizmu, gdyż oczyszcza go z toksyn, a także wpływa na jędrność i nawilżenie skóry. Przyjęte jest, że powinniśmy pić 2 litry płynów dziennie. Co robić, by przyjmować odpowiednią ilość wody ...

dawno temu

Przez żołądek do... łóżka. Poznaj moc letnich afrodyzjaków

... kształtem gruszka przypomina bowiem kobiecą figurę. Plastry gruszki, skropione sokiem z cytryny i posypane posiekanymi orzechami lub migdałami to wspaniała przystawka, która może stać się wstępem ...

dawno temu

Imprezy kulinarne we wrześniu

... na przyjęcie artystów z całego świata. Będzie można spróbować tradycyjnych ormiańskich potraw, a także dobrego chleba, szlachetnego wina, tradycyjnych wędlin, miodów, serów. Zdecydowanie warto przyjechać ...

dawno temu

Soczewica - czerwona, zielona czy żółta? Którą wybrać i jak gotować? Co przygotować z soczewicy?

... ona bardzo wodę i może zwiększyć swoją objętość nawet dwukrotnie. Z tego względu gotując soczewicę należy przyjąć proporcję 1 szklanka soczewicy na 2 szklanki wody. Soczewicę powinno się solić ...

dawno temu

Fasolka po bretońsku - poznaj przepis i kilka ciekawostek

... z Francją? Nie mam pojęcia - może to po prostu powtarzany przez lata błąd, który przyjął się na dobre w naszej polskiej kuchni. 286043 Pierwszy opublikowany przepis na pieczoną fasolę pojawił ...

dawno temu

Sekrety kuchni greckiej

... się je oliwą i piecze razem z ziemniakami, które miękną w sosie, tworzącym się z warzyw. Dolmades, czyli najprościej mówiąc greckie gołąbki. Ta popularna przystawka składa się z ryżu, zawiniętego ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... chaczapuri jako przystawkę, przekąskę, dodatek do mięsnych dań czy duszonych warzyw. Chinkali 283114 To nieprawda, że pierogi są autorskim dziełem Polaków. Każdy kraj ma swoje pierogi. Gruzini ...

dawno temu

Czas na kukurydzę!

... w całości w roli przystawki lub jako dodatek do mięsnego dania głównego. Kremowa zupa z kukurydzy z mlekiem kokosowym, kurkumą i imbirem Składniki (na 3-4 porcje) 2 duże kolby kukurydzy cukrowej, 2 ...

dawno temu

Na świętego Marcina dobra gęsina

... nawrócił się, przyjął chrzest i zaczął wieść pustelnicze życie. Założył pierwszy w Galii klasztor. Zasłynął z bardzo cnotliwego życia. Kiedy zmarł biskup Tours, kościelni hierarchowie wybrali ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... niż podczas blanszowania w wodzie. Blanszowanie w mikrofalówce – czas jaki powinny spędzić owoce i warzywa w mikrofali zależy od ich ilości, ale przyjmijmy, że chcesz blanszować 1/2 kg warzyw ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... zupę koperkiem. Schłódź w lodówce. Francuska vichysoisse 281899 Klasyczny chłodnik francuski to vichysoisse. Wykwintna kompozycja smaków sprawdzi się podczas letnich przyjęć w gronie rodziny ...

+ Pokaż więcej