Jedzmy jabłka!

... zmniejsza reumatyczny ból stawów. 17500 Gotowane jabłka w postaci musu pomagają w leczeniu biegunek i choroby wrzodowej. Herbatka ze skórek jabłka ma właściwości dezynfekujące, dlatego pomaga uporać ...

dawno temu

Groszek cukrowy w roli głównej

... Właściwości groszku cukrowego Te zielone kuleczki zawierają witaminy C, K i E oraz te z grupy B, jak także fosfor, wapń i żelazo. Groszek cukrowy jest odmianą grochu, która nie wykształciła ...

dawno temu

Poznaj przepis na falafele

... kuminu, 1/2 łyżeczki mielonych ziaren kolendry, 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu, 1/2 łyżeczki cynamonu, 1/2 łyżeczki chili, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, łyżeczka soli, olej do smażenia (najlepszy będzie rzepakowy lub z pestek winogron). ...

dawno temu

Poznaj zalety kalafiora

... związków wolotwórczych, hamujących produkcję jodu przez tarczycę, nie jest on polecany osobom cierpiącym na niedoczynność tarczycy. Poza tym, kalafior, tak jak pozostałe warzywa kapustne ma właściwości ...

dawno temu

Kasztany - teraz są najsmaczniejsze!

... . Podobno najsmaczniejsze kasztany są na Placu Pigalle... Jednak nie musisz jechać do Paryża, by cieszyć się smakiem pieczonych kasztanów. Jakie właściwości mają kasztany, jak je przyrządzić? ...

dawno temu

Jak obrać pomelo?

dawno temu

Lawendowa lemoniada

dawno temu

Lawendowy kurczak

dawno temu

Lato na talerzu. Warzywa sezonowe

... słońcem pomidory, cukinia, bób, bakłażany, młoda marchewka, fasolka szparagowa, kukurydza, ogórki, wiśnie, porzeczki, morele, maliny, jagody... Można tak długo wymieniać.Zobacz czym się kierować przy zakupie letnich warzyw, jak je przechowywać, ...

+ Pokaż więcej