Kreatywne dekorowanie tortów

... Stwórz swój własny przepiękny tort! Możesz poczuć się jak prawdziwy artysta! Wykaż się kreatywnością, czerp inspiracje z otaczającego cię świata i sztuki. ...

dawno temu

Sekrety kuchni portugalskiej

... potrawę, na którą składają się ryż, mięso różnych gatunków ryb, przyprawy i dużo kolendry. Owoce morza to tamtejszy skarb. Portugalczycy uwielbiają je przyrządzać w jak najprostszej formie. Krewetki ...

dawno temu

Sekrety kuchni bułgarskiej

... , koperku, czosnku, ogórków i przypraw. Zupa doskonale orzeźwia w upalny dzień. 282004 Kabapczeta – kotlety z mielonego mięsa baraniego, formowane w kształt podłużnych kiełbasek, które następnie ...

dawno temu

Jak się pozbyć zapachu czosnku?

... Czosnek to nie tylko świetna przyprawa,a le również roślina lecznicza, dlatego warto go jeść. Niestety dania doprawione świeżym czosnkiem pozostawiają po sobie przykrą "pamiątkę", a mianowicie ...

dawno temu

Ocalić kompot od zapomnienia

... . Teraz, kiedy sezon na owoce jest w pełni, warto przypomnieć sobie babcine receptury na pyszne, zdrowe kompoty. Możemy także eksperymentować z nowymi smakami, dodając do przygotowywanych napojów zioła, przyprawy i... kwiaty. ... Kompot? To ...

dawno temu

Imprezy kulinarne we wrześniu

... na przyjęcie artystów z całego świata. Będzie można spróbować tradycyjnych ormiańskich potraw, a także dobrego chleba, szlachetnego wina, tradycyjnych wędlin, miodów, serów. Zdecydowanie warto przyjechać ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... Chłodnikowy zawrót głowy Chłodniki, czyli najprościej mówiąc, zupy na zimno, jada się w wielu zakątkach świata, szczególnie tam, gdzie lata są długie i gorące. Dlatego codziennie możemy odbyć ...

dawno temu

Smaki dzieciństwa - przepis na tęczowy lodowiec

... Tęczowy lodowiec - ciasto, które szczególnie pamiętam z czasów dzieciństwa. Moja mama zawsze przygotowywała je z okazji moich urodzin, więc nic dziwnego, że darzę je wielkim sentymentem. Chcesz poznać przepis na najbardziej kolorowe ciasto na ...

dawno temu

Sekrety kuchni gruzińskiej

... i przyprawami. Czurczchele 283119 Gruzińska uczta kończy się słodkim poczęstunkiem. Rolę deseru często pełnią konfitury oraz świeże i suszone owoce – jabłka, figi, winogrona, arbuzy, pomarańcze ...

dawno temu

Biała herbata - sposób na zdrowie i długowieczną młodość

... na swoje dobroczynne dla naszego zdrowia właściwości jest warta swojej ceny. Coraz częściej możemy spotkać ją na sklepowych półkach i bardzo dobrze, gdyż biała herbata jest zdrowsza od tak cenionej przez nas herbaty zielonej. Poznaj właściwości ...

dawno temu

Zostań mistrzem w gotowaniu rosołu

... . Pachnący przyprawami i warzywami. Zrównoważony w smaku – delikatnie słodkawy dzięki marchewce i cebuli, ale jednocześnie odpowiednio pikantny i słony. Jak ugotować rosół idealny? ... danie rosół wymaga odpowiednich przypraw. Co więc trzeba ...

dawno temu

Ugotuj rosół idealny

... Wydaje się, że nie ma nic prostszego niż ugotowanie rosołu. Wystarczy wrzucić do garnka mięso, warzywa, trochę przypraw i już. A potem okazuje się, że zupa jest bez smaku, albo wręcz przeciwnie ...

dawno temu

Na czym polega fenomen food trucków?

... dania z różnych stron świata. Wystarczy więc wybrać się na jeden ze zlotów food trucków, by spróbować kuchni meksykańskiej, tybetańskiej, indyjskiej, włoskiej, amerykańskiej, węgierskiej, niemieckiej ...

dawno temu

Sztuka parzenia zielonej herbaty

... ich zbyt wiele. Nie jest ważny tylko rodzaj liści, ale także jak są one przechowywane. Jeśli kupisz ich zbyt dużo, nawet jeśli będzie to najlepsza zielona herbata na świecie i będziesz ją dobrze ...

dawno temu

Czas na bataty! Pieczone, smażone, gotowane - które wybierzesz?

... Bataty możemy bez problemu kupić w supermarketach i sklepach warzywniczych. Słodkie ziemniaki można przyrządzać na wiele sposobów - gotowane, pieczone, smażone. W każdej postaci są pełne smaku. Lubią towarzystwo wyrazistych przypraw. Zobaczcie ...

dawno temu

Chałwa - zrób ją w sam, to wcale nie takie trudne!

... Chałwa - przysmak pochodzący z krajów bałkańskich i śródziemnomorskich, który swoich miłośników ma na całym świecie. Do jej przygotowania potrzebujesz jedynie blendera kielichowego lub młynka, nasion ...

dawno temu

Zawijany makowiec - idealny nie tylko od święta

... to komu kawki i strucelka?", a makowiec babci Jadzi jest najlepszy na świecie! Nie kruszy się, jest odpowiednio wilgotny, a jak smakuje! Przepis na masę makową podałam wam tydzień temu (przepis tutaj), a teraz czas na przepis na świąteczny ...

+ Pokaż więcej