Tajniki kuchni francuskiej

... . Najczęściej są to surowe lub ugotowane jarzyny podane na zimno z sosem vinaigrette. W roli przystawki może być podany także pasztet, krewetki lub quiche – mała warzywna tarta z cukinii, pora lub szpinaku ...

dawno temu

Jak ugotować makaron idealny?

... spaghetti. Warto się na tym wzorować, szczególnie jeżeli zależy nam na ograniczeniu ilości spożywanych kalorii. Ugotowanie idealnego makaronu nie jest wbrew pozorom trudne. Musimy jednak pamiętać ...

dawno temu

Czy warto sięgać po wędzone ryby?

... , spaghetti, pasztet, a może placuszki lub pizza? Czemu nie! Wystarczy odrobina czasu i pomysł. A teraz mam dla was przepis na najsmaczniejszą pastę z wędzonej makreli. Przepis na pastę z wędzonej ...

dawno temu

Obiad na kieszeń studenta, ale z klasą!

... dopełnieniem tego dania będą orientalne przyprawy i sypki ryż. 17298 Kuchnia włoska Miłośnikom kuchni włoskiej polecam szybkie spaghetti. Sos bolognese łatwo można zrobić samemu ze świeżych warzyw ...

dawno temu

Rozsmakuj się w chłodnikach

... lub podsmażonymi krewetkami. Zupa wiśniowa znad Balatonu 281898 Na koniec coś słodkiego. Pamiętasz zupy owocowe z dzieciństwa. Ja tak, i nie są to zbyt miłe wspomnienia ;-) Ale ten węgierski chłodnik ...

dawno temu

O czosnku słów kilka

... . Potem wyciskamy ząbki z łupiny, przyprawiamy i smarujemy nim pieczywo. Na to plasterek pomidora i porwane listki bazylii. Pycha! Włosi z kolei zachwycają się się spaghetti aglio e olio. Jest to chyba ...

dawno temu

Kuchenne sztuczki, które ułatwiają gotowanie. Część I

... nawet kilka zaoszczędzonych minut może nas uratować np. od śmierci głodowej ;-) Nie lubisz czekać aż makaron się ugotuje? Żaden problem. Jeśli planujesz na obiad np. penne z brokułami czy spaghetti ...