Przepis na muffinki, które zawsze się udają

... , czekoladę. Można przygotować je też w wersji wytrawnej - wystarczy pominąć cukier, a do ciasta dodać sól, pieprz, zioła i przyprawy. Słone babeczki świetnie smakują z serem feta, suszonymi pomidorami i oliwkami. ...

dawno temu

Wartości odżywcze fasolki szparagowej

... Żółta czy zielona? Bez względu na to, jaki kolor wybierzesz, fasolka szparagowa dostarczy twojemu organizmowi wielu cennych substancji odżywczych, składników mineralnych i witamin. Poza tym, że jest smaczna i zdrowa, zawiera również niewielką ...

dawno temu

Omlet z warzywami i błyskawiczne śniadanie gotowe!

... , ale kiedy pomyślałam, że zaraz zajem smaczny i pachnący omlet z warzywami, jakoś łatwiej wstawało mi się ;-) Do tego zielona herbata i już wiedziałam, że to będzie dobry dzień. ...

dawno temu

Kolorowy lukier - zrób to sam!

... Chcesz uzyskać kolorowy lukier, ale nie kosztem swojego zdrowia? Zamiast używać dostępnych w sklepach barwników spożywczych, możesz użyć naturalnych barwników, które zapewne, każdy ma w domu. Zatem, jaki kolor będą miały twoje wypieki? Żółty, ...

dawno temu

Włoska sałatka z kozim serem

... obieramy, a potem przy pomocy obieraczki do warzyw kroimy ją na długie i cienkie wstążki, które rozrzucamy na zielonych liściach. Ser należy usmażyć na patelni (można go wcześniej panierować w bułce ... , a to wszystko skąpane w occie ...

dawno temu

3 pomysły na wegeobiady, które możesz zabrać ze sobą do pracy

... Sałatka z komosy ryżowej z warzywami Składniki: szklanka komosy ryżowej, 2-3 ogórki zielone, 2 pomidory, 1/2 cebuli cukrowej, 2 czerwone papryczki chili, szczypiorek (według uznania), pęczek natki ... pietruszki, 1/2 pęczka mięty, 3 łyżki oliwy ...

dawno temu

Sałatki w słoiku - smacznie, zdrowo, kolorowo

... warzywa: ogórki, pomidorki koktajlowe, papryka, tarta marchewka świeży zielony groszek, rzodkiewka, seler naciowy. Warzywa przetworzone: kiszone i konserwowe ogórki, papryka konserwowa, kukurydza ... , fasola (biała i czerwona), cieciorka, ...

dawno temu

Tatar idealny - jakie mięso wybrać? Jak dobrać dodatki?

... tatara używa się natomiast mięsa z bawoła. Narodową potrawą w Erytrei i Etiopii jest gored gored, czyli pokrojona w kostkę surowa wołowina, serwowana z delikatnym serem lub gotowanymi zielonymi ... dodatkami ułożonymi wokół mięsa. Możemy też ...

dawno temu

Curry – jakie ma właściwości i dlaczego jest takie pyszne?

... . Jego głównym składnikiem jest pasta curry, czyli aromatyczna mieszanka ziół i przypraw. Pasty występują w trzech kolorach: zielonym, żółtym i czerwonym. Czym się różnią do siebie ... ? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i ...

dawno temu

Groszek cukrowy w roli głównej

... Właściwości groszku cukrowego Te zielone kuleczki zawierają witaminy C, K i E oraz te z grupy B, jak także fosfor, wapń i żelazo. Groszek cukrowy jest odmianą grochu, która nie wykształciła ... się do mrożenia. Mrożąc go, przedłuży jego świeżość ...

dawno temu

Ryba z pieca razy 3 - poznaj najlepsze przepisy na rybę z pieca

... Łosoś w brokułach Składniki: filet z łososia ze skórką, brokuł, 4 pomidory, cytryna, kilka listków bazylii, oliwa z oliwek, pieprz cytrynowy, sól i pieprz do smaku. 285266 Brokuła umyj, osusz ... i podziel na małe różyczki, a pomidory sparz i ...

dawno temu

Sekrety kuchni hiszpańskiej

... z pietruszki, mięty, świeżych ziół, czosnku i anchovis. 283196 Galicja słynie także z uprawy małych, zielonych papryczek pimientos del padron, które gdy dojrzeją nadziewa się serem, smaży i serwuje ... z oliwek, charakterystycznych suszonych ...

dawno temu

Jakie potrawy najlepiej smakują z grilla?

... z oliwek i dodajemy odrobinę rozmarynu. Owocowe szaszłyki Szaszłyki mogą mieć swoją owocową wersję, dzięki której zaoszczędzimy sporą liczbę kalorii. Aby wykonać owocowe szaszłyki, w pierwszym kroku ... , ale także z grilla smakują dobrze. Mowa ...

dawno temu

Co powinny jeść osoby pracujące umysłowo?

... zawartości antyoksydantów poprawia pamięć. Najważniejsze, to odpowiednio ją zaparzyć – zielonej herbaty nie zalewamy wrzątkiem i parzymy maksymalnie przez 5 min. Zielone warzywa Brukselka, szpinak ... , brokuł, fasolka, jarmuż... czyli wszystkie ...

dawno temu

Poznaj zalety kalafiora

... )? Przede wszystkim jego główka powinna być kremowa lub biała, bez przebarwień i pleśni. Sprawdźmy też, czy jest zwarta, twarda i odpowiednio ciężka. Liście muszą być zielone. Kalafior niestety bardzo szybko szybko ... lub w pikantnym sosie ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść kiwi?

... . Ale czy wiedzieliście, że można nimi marynować mięso? To dzięki kwaśnemu smakowi, kiwi uzupełnia smak cielęciny i wołowiny. Jest bardzo smaczne z podsmażaną cebulą i z odrobiną zielonej pietruszki. Schab ... cielęcy marynowany w kiwi ...

dawno temu

Marynowanie kurczaka na grilla - najlepsze sposoby

... Kurczak na grilla po meksykańsku 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1/4 szklanki soku z limonki 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka kminku 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki oregano 1 łyżeczka papryki słodkiej ... szczypta soli Kurczak w marynacie miodowo – ...

dawno temu

Fenkuł, czyli koper włoski - dlaczego warto go jeść?

... Sałatka z koprem włoski, pomarańczą i oliwkami Składniki: 2 kolby kopru włoskiego, duża czerwona cebula, duża pomarańcza, kilka czarnych oliwek bez pestek, łyżka orzeszków piniowych lub słonecznika ... obierz, pokrój w cienkie plastry i połóż na ...

dawno temu

Wszystko, co musisz wiedzieć o szparagach

... Rodzaje szparagów Białe – uprawia się je pod folią bez dostępu do światła, co uniemożliwia powstanie chlorofilu. Są delikatne i łagodne w smaku. Zielone – o dość cienkich łodygach, mają ostry ... dźwięk. Kupując białe szparagi, szukajmy tych o ...

dawno temu

Domowa pizza jak włoska! Doprowadź ją do perfekcji

... za sztywne, ani za miękkie. Gdy ciasto będzie rozciągnięte, rozprowadź na jego powierzchni odrobinę oliwy z oliwek i wodę (w równych proporcjach), dzięki czemu po upieczeniu będziesz cieszyć ... . Dodatki do domowej pizzy Nieodłączne składniki ...

dawno temu

Jak przygotować danie i talerz, by wyglądało jak z gwiazdkowej restauracji?

... całkowicie wykluczają. Przykładowo: Kawałek grillowanego różowego łososia wygląda apetyczne obok zielonych warzyw liściastych i kawałeczka cytryny. Do dzieła! Stwórz swoją kompozycję – przepysznego i atrakcyjnego dania! 281399 ... ). Kolory w ...

dawno temu

Najlepsze źródła żelaza dla wegetarian

... sobie zjadanie pęczka natki pietruszki, jednak bardzo łatwo przemycić ją w sałatkach czy surówkach. Dobrym rozwiązaniem jest również przygotowanie zielonego smoothie na jej bazie – wystarczy dodać wybrane ... , które są idealnym dodatkiem do ...

dawno temu

Niezwykłe dżemy

... Dżem z zielonych pomidorów Zielone pomidory, które jeszcze nie zdążyły dojrzeć, świetnie nadają się na przetwory, zwłaszcza na dżemy. Będziesz zaskoczony smakiem takiego dżemu, gdyż bardziej ... przypomina on smak owoców niż warzyw - w końcu ...

+ Pokaż więcej