... w domach i restauracjach. Pizzę czy spaghetti jada się niemalże w każdym zakątku świata. Dlaczego? Swoją popularność kuchnia włoska zawdzięcza nie tylko niezwykłemu smakowi potraw, ale także ich prostocie ... i szybkości przygotowania. Włosi, ...
... Pod ogólnym pojęciem kuchni hiszpańskiej kryją się zróżnicowane kuchnie regionalne Półwyspu Iberyjskiego. W ich skład wchodzą potrawy o typowo śródziemnomorskim rodowodzie (kuchnia andaluzyjska ... ), jak także potrawy ludów pasterskich, kuchnia ...
... Rosołowe fondue Founde to potrawa z gorącego sera oraz białego wina, która pochodzi ze Szwajcarii. Najczęściej kojarzymy ją z czekoladą i maczanymi w niej owocami. Wersja azjatycka wygląda nieco ...
... Ile razy zdarzyło ci się przygotowywać jakąś potrawę, zaglądasz do lodówki, a tam nie ma ani jednego jajka, a w tym przepisie są one niezbędne? A może zapomniałeś kupić śmietany lub ketchupu ... ? Spokojnie - w kuchni nie ma rzeczy ...
... smaków dzieciństwa, dlatego jego nazwa nigdy mnie nie zniechęcała, wręcz przeciwnie! Jeżeli masz ochotę poczuć się znowu jak dziecko, poznaj przepis na pyszny pleśniak. Poniżej znajdziesz kilka cennych rad, dzięki którym to kultowe ciasto będzie ...
... Niektóre czynności w kuchni potrafią nastręczyć dużych trudności i skutecznie zniechęcić do przygotowywania problematycznych potraw. Możemy jednak w prosty i bardzo tani sposób ułatwić ... i dużo bardziej skuteczny. Czy kilka prostych gadżetów ...
... , nalewki, karpie, pstrągi, grzyby... a nawet jadalne kwiaty! Podczas tego typu wydarzeń możemy nie tylko spróbować tradycyjnych (lub całkiem egzotycznych) potraw, ale również wziąć udział w warsztatach np. tradycyjnego wypieku chleba. ...
... Befsztyk tatarski, czyli potrawa przygotowywana z surowego mięsa wołowego, to klasyczna przystawka. Przygotowanie dobrego tatara nie jest trudne. Tak naprawdę sekret tkwi w wyborze odpowiedniego ... Wybieramy mięso na tatara Wiele osób uważa, że ...
... Sałatka jarzynowa - większość z nas nie wyobraża sobie bez niej świąt, imienin u cioci czy rodzinnego spotkania. Uważana jest za tradycyjną polską potrawę, ale czy w rzeczywistości sałatka jarzynowa ... niuanse, że cały czas możemy mówić o ...
... Komosa ryżowa, czyli quinoa lub ryż peruwiański, od wieków ceniona jest w Ameryce Południowej, gdzie uchodzi nie tylko za doskonały dodatek do potraw, ale także źródło zdrowia. Jak wykorzystać ją w naszej kuchni? ...
... Malinowy obłoczek - co kryje się za tą uroczą nazwą? Oczywiście ciasto, ale nie byle jakie, bo moim zdaniem najlepsze ciasto na świece! Chcesz poznać przepis? Oto on. Smacznego! ...
... Otylia Jędrzejczak przygotuje dla nas tym razem zdrową orzechową kawę. Napój doda nam energii na początku dnia, a także dostarczy niezbędnych składników odżywczych. Spróbujecie? ...
... Ten wartościowy napój jest sprawdzonym sposobem na smaczne i syte śniadanie. Warto włączyć zielony koktajl do swojej codziennej diety. ...
... Karpatka to tradycyjne polskie ciasto. Najlepiej smakuje oczywiście u mamy. Skąd nazwa? Otóż, karpatka to dwa blaty parzonego ciasta, przełożone budyniowym kremem. Ciasto podczas pieczenia zyskuje ...
... podczas ostatniej lektury, zadałam sobie to pytanie... Kiedy już znałam na nie odpowiedź, postanowiłam odtworzyć te dania i napoje w naszym mugolskim świecie, a teraz chciałabym podzielić się z wami tymi ... piwem - ulubionym napojem ...
... Grillowanie potraw ma ogromną przewagę nad smażeniem. Grillować można przez cały rok, wystarczy zainwestować w elektrycznego grilla. ...