Kitchen Book TV prezentuje kapuśniak w tradycyjnej czeskiej wersji

... Zelňačka – zelná polévka to nic innego jak tradycyjny czeski kapuśniak. Czym ta zupa się różni od polskiego kapuśniaku? Przekonajcie się sami. Przepis pochodzi z kanału kulinarnego KitchenBookTV na Youtube. Zobacz też inne przepisy na dania z ...

dawno temu

Sekrety kuchni duńskiej

... Z czym ci się kojarzy kuchnia duńska? Myślę, że wielu z nas miałoby problem z odpowiedzią na to pytania. Jednym tchem potrafimy wymienić, czym na co dzień zajadają się Francuzi, Włosi czy Hiszpanie ... na co dzień? 281902 Tradycyjnym duńskim ...

dawno temu

Owoce morza dla początkujących. Jak je dobrze przyrządzić? Jak jeść i z jakimi dodatkami podać?

... morza, to ten tekst jest właśnie dla ciebie! Dowiedz się jak poprawienie przygotować kalmary, małże, kraby czy krewetki, by smakowały pysznie, z czym je podawać i jak jeść. ... smak dania – rozpoznasz je od razu, bo wygląda jak czarna nitka. ...

dawno temu

Świeże zioła na wyciągnięcie ręki – od czego zacząć ich uprawę?

... rośliny, takie jak koperek, tymianek czy mięta, ale też odmiany lubiące cieplejsze klimaty – np. bazylia, oregano i kolendra. W czym uprawiać zioła? Najprostszym sposobem uprawy ziół jest ich posadzenie ... się nadmiar wody. Zazwyczaj wystarczy ...

dawno temu

Co pić w czasie upałów?

... Kiedy słupek rtęci wskazuje temperaturę ponad 25 stopni, wówczas jesteśmy szczególnie narażeni na odwodnienie, dlatego latem trzeba pamiętać, by przyjmować odpowiednie ilości płynów. Nie musi to być koniecznie woda - oto kilka pomysłów czym ...

dawno temu

Przepis na azjatycki dip z awokado

... Kuchnia azjatycka łączy w sobie różne smaki. Ostre wasabi miesza się tu z charakterystycznym smakiem awokado. Tak właśnie smakuje ten dip. Sprawdź, jak go przygotować, by zaskoczyć gości na następnej imprezie. ...

dawno temu

Zamienniki cukru

dawno temu

Sałatka jarzynowa - nie taka oczywista jak się wydaje... Poznaj przepis i kilka ciekawostek

... jest polska? Okazuje się, że nie. Chcesz dowiedzieć się skąd się wzięła, co do niej dodać i w czym tkwi jej fenomen? Odpowiedzi na te pytania oraz przepis na sałatkę jarzynową znajdziesz poniżej. Zapraszam do lektury :) ... i sałatka jarzynowa w ...

dawno temu

Blanszowanie - co, jak i dlaczego?

... rozkładu produktów spożywczych, dzięki czemu ich przydatność jest znacznie dłuższa. Dzięki potraktowaniu produktów wysoką, a następnie niską temperaturą zakonserwujesz zawarte w nich barwniki ...

dawno temu

Organizujesz imprezę andrzejkową? Poznaj TOP 10 propozycji na przekąski

... Andrzejki tuż tuż, a ty nadal nie masz pomysłu czym uraczyć swoich gości? Spokojnie, mam dla ciebie 10 najlepszych przepisów na pyszne imprezowe przekąski, które posmakują każdemu, a w dodatku ich przygotowanie nie zrujnuje twojego portfela i ...

dawno temu

Rozgrzewająca czekolada po meksykańsku - przepis idealny na jesień

... Za oknem deszcz i plucha... Jedyne o czym marzę to dobra książka, ciepły koc i kubek gorącej czekolady. Co powiecie na rozgrzewającą czekoladę po meksykańsku? Dla mnie bomba! Rozgrzewa i poprawia humor - idealna w taki dzień, jak dziś. ...

dawno temu

Kluchy, kluski, kluseczki...

... Kluchy, kluski, kluseczki, pyzy, knedle, parowańce... Można by tak długo wymieniać. Każdy znajdzie sobie wśród nich coś dla siebie. Mogą stanowić osobne danie lub być smacznym dodatkiem do pieczonego mięsa, kotletów, sosów czy zup. Czym się ...

dawno temu

6 ciekawych pomysłów na lazanię

... Lazania jest typowo włoską potrawą przygotowywaną na bazie specjalnego makaronu o tej samej nazwie, co to danie. Tradycyjna lazania łączy w sobie wszystko to, co w kuchni Półwyspu Apenińskiego ...

dawno temu

Jesteś tym, co jesz

... Jesteś tym, co jesz - a więc, czy wiesz czym jesteś? Na sporą część powstania nowotworów ma wpływ jakość pożywienia, sposób przyrządzania oraz zanieczyszczenia żywności. Warto być odpowiedzialnym konsumentem, który umie rozsądnie wybierać ...

dawno temu

Pierogi, które zawsze się udają

... Pierogi są bardzo wdzięcznym daniem – stwarzają wiele możliwości kulinarnych. Możesz zrobić je z czym chcesz, z tym co lubisz albo na co masz akurat ochotę. Można je gotować, smażyć na głębokim oleju ... i sól, a następnie stopniowo dolewaj wodę ...

dawno temu

Buraczany zakwas na wigilijny barszcz krok po kroku

... W czym tkwi sekret wigilijnego barszczu? Oczywiście w zakwasie. Na dwa tygodnie przed świętami moja babcia nastawia w kamiennym garnku buraczany zakwas. W tym roku ja również postanowiłam ukisić ...

+ Pokaż więcej